לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן כנגד הנתבע ביום 7.3.23, על יסוד כתב התביעה, בהיעדר התייצבות לדיון (להלן: הבקשה).
כמתואר לעיל בהרחבה, היתנהלותו הדיונית של הנתבע הובילה לעיכוב משמעותי בניהול ההליך תוך גרימת הוצאות רבות לתובע, לרבות בגין התייצבות לשני דיונים (אחד בבית המשפט לתביעות קטנות ואחד בבית דין זה) אליהם לא התייצב הנתבע, הגשת בקשות ותגובות שונות ופתיחה בהליכי גבייה לצורך מימוש פסק הדין וכל זאת כאשר הנתבע לא הציג טעם של ממש לאי קיום החלטות בית הדין במועד חרף העובדה שכולן הומצאו לו כדין, לאותה הכתובת.
אשר להתניית ביטול פסק הדין בתשלום ההוצאות - תקנה 50(ג) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) התשנ"ב – 1991 קובעת כי הסמכות הנתונה לבית הדין לבטל פסק דין שניתן במעמד צד אחד מאפשרת את ביטולו "בתנאים שיראו לו בדבר הוצאות או בעניינים אחרים". סמכות זו פורשה כרחבה ביותר ומאפשרת במקרים המתאימים אף להתנות את המשך הדיון בתשלום הוצאות משפט.
דברים אלה יפים לענייננו, בו מדובר בבקשה שנייה לביטול פסק דין המוגשת על ידי הנתבע מנימוקים דומים המבקשים לשלול הימצאות שבוצעו אליו חרף העובדה שהוצגו אישורי מסירה חתומים על ידו של ההחלטות הרלבנטיות, מבלי שהוא תומך את טענותיו בתצהיר ומבלי שניתן ולו תחילתו של הסבר לכך שחלק מהחלטות בית הדין מגיעות אל הנתבע וחלקן לכאורה לא מגיעות, חרף העובדה שהן נשלחות לאותה הכתובת וכאמור חתימתו מתנוססת על אישורי המסירה.
...
בנסיבות אלה ותוך שנלקח בחשבון גם סכום התביעה הכולל והעובדה שהנתבע אינו מיוצג, אני קובעת כי הנתבע ישתתף בהוצאות התובע בסך 1,250 ₪.
סוף דבר –
פסק הדין מיום 7.3.23 יבוטל בכפוף לתשלום הוצאות בסך של 1,250 ₪.
הנתבע ישלם לתובע את ההוצאות שנפסקו עד יום 24.8.23.