מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול פסיקת הוצאות כנגד מתנגדים להיתר בניה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעה, במסגרתה עתרה להורות לנתבעים לשלם לה סך של 54,840 ₪, בגין הוצאות שהוציאה לצורך ייצוגה בהליך היתנגדות לבקשה להיתר בניה בפני הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה חיפה (להלן "הוועדה המקומית").
שאלת הזכות להחזר הוצאות ייצוג נידונה בהרחבה בע"א 180/71 ישעיהו לביא נגד קצין התגמולים כו(2) 501, שם נקבע כי ככלל, גם בהיעדר הוראת חוק מפורשת בעיניין החזר הוצאות יש בכוחה של כל רשות שיפוטית, לפי שיקול דעתה, לפסוק הוצאות בקשר לכל הליך או דיון שהתקיים בפניה.
התובעת לא הראתה אחרת, למרות שניתנה לה היזדמנות לעשות כן. הוועדה המקומית היא גוף מינהלי - תיכנוני, המוקם מכוח חוק, והיא חייבת להתנהל בדל"ת אמות הוראות החוק והתקנות, שאחרת החלטותיה בטלות מחוסר סמכות (ראה ע"א 128/83 יחזקאל להבי נגד הוועדה המקומית חוף השרון, פ"ד מ(4) 660 וא. נמדר, תיכנון ובניה, חלק ראשון (2015), בעמ' 121 - 122).
יחד עם זאת, ראוי להדגיש מספר היבטים בעיניין זה. ראשית - הסדר זה אינו כולל היתנגדות לבקשה להיתר, כבעניינינו, וכאמור - בהיעדר מקור חוקי אין הועדה רשאית לפסוק הוצאות הבאים בפניה.
...
ודוק, התובעת לא טענה כי הנתבעים התרשלו כלפיה (בנסיבות העניין, גם אם היה הדבר נטען, מדובר בטענה שסיכוייה אפסיים, שכן ספק רב אם ניתן לתאר עצם הגשת בקשה להיתר בניה כהתנהלות רשלנית, בפרט כאשר בסופו של דבר הבקשה להיתר בניה התקבלה.
סיכומו של דבר, אני מורה על מחיקת התביעה בהעדר עילה ומאחר והוגשה במועד מוקדם מדי.
התובעת תשלם לנתבעים שכ"ט עו"ד בסך 3,500 ש"ח. הסכום הנ"ל ישולם בתוך 30 ימים, שאחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

]המשנה לנשיאה ח' מלצר: לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין לעינייני מים בחיפה (כב' השופט ר' שפירא סגן נשיא (כתוארו אז) ונציגי הציבור: מר ש' שטרייט ומר י' מנטל) ב-עח"ק 59864-09-14, אשר בגדריו היתקבל ערר המשיבים נגד צו לתיקון המעוות שהוציאה נגדם המערערת מכוח סעיף 20ז(א) לחוק המים, התשי"ט-1959 (להלן: חוק המים), כך שהצו הנ"ל בוטל על כל חלקיו.
ביחס לפסיקת הוצאות, בית הדין הנכבד ציין כי גם היתנהגות המשיבים לא הייתה נקיה מפגמים, ולכן קבע שכל צד יישא בהוצאותיו.
המערערת גורסת בהקשר זה כי בישיבה שהתקיימה בין המערערת למשיבים בתאריך 06.01.2011 הוסכם כי המערערת תסיר את היתנגדותה למתן היתר בניה, וזאת בתנאי שהמשיבים יתחייבו לפעול בהתאם להנחיותיה.
...
נוכח האמור לעיל – גם טענות המערערת בסוגיה זו נדחות.
נוכח האמור לעיל – גם השגות המערערת הנוגעות לממצאים עובדתיים, אשר נקבעו בבית הדין הנכבד, באשר להפרת ההסכמות הנטענות ביחס להתחייבות להימנע מביצוע קידוחים – נדחות.
סוף דבר בהתחשב בכל המקובץ – הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הערעור, וכך אציע לחברותיי שנעשה.

בהליך קובלנה פלילית (ק"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנאשם מבקש כי ייפסקו לטובתו הוצאות מכוח סעיף 80(א) סיפא בחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), ונוכח מה שהוא מכנה - "שימוש לרעה בהליכי משפט". הקובלנה הפלילית והשתלשלות העניינים בקובלנה, המייחסת לנאשם עבירות על חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק"), נטען כי בארבע הזדמנויות שונות, בכתב וכלפי אנשים או גורמים שונים, נקט הנאשם בלשון הרע נגד הקובל, בכותבו דברים שאינם אמת.
לדבריו, יש להגן בדרך של פסיקת הוצאות על זכותו הקניינית של מי שאולץ להתדיין ונימצא כי לא היה בסיס להליך אליו נגרר ובגינו הוציא הוצאותיו.
בענין זה ייאמר כבר עתה כי הנאשם טען טענות עובדתיות כנגד ב"כ הקובל – אשר לא הוכחו בפניי, כגון הטענה כי ב"כ הקובל שידל את הקובל להגיש את הקובלנה, שידלו להגיש היתנגדות למתן היתר בנייה, ועוד.
סעיף 80(א) בחוק העונשין קובע שתי עילות לפסיקת פיצויים במשפט פלילי – העידר יסוד להאשמה, ונסיבות אחרות המצדיקות זאת: "משפט שניפתח שלא דרך קובלנה וראה בית המשפט שלא היה יסוד להאשמה, או שראה נסיבות אחרות המצדיקות זאת, רשאי הוא לצוות כי אוצר המדינה ישלם לנאשם הוצאות הגנתו ופצוי על מעצרו או מאסרו בשל האשמה שממנה זוכה, או בשל אישום שבוטל לפי סעיף 94(ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב–1982 בסכום שייראה לבית המשפט; במשפט שמנהל קובל רשאי בית המשפט להטיל על הקובל תשלום כאמור". אין חולק כי הנאשם שבפניי זוכה בדין, ולפיכך יש לבחון האם ניכנס עניינו לגדר אחת מעילות סעיף 80.
...
באותו ענין, נוכח מכלול הנסיבות ובהן מעצרו של הנאשם, מעצר בית ממושך, פרסום שמו ועוד, מצא בית המשפט העליון לפצותו, תוך הבהרה כי עסקינן בחריג לכלל.
נוכח מכלול הנסיבות, באתי לכלל מסקנה כי התנהלותם של שני הצדדים אינה חפה מקשיים, כי שני הצדדים הביאו בהתנהלותם לסיטואציה במסגרתה הוגשה הקובלנה, וכי בפני בית המשפט נחשף כאמור רק חלק מהמתרחש בין הצדדים שבפניי ועל ידי גורמים אחרים.
לפיכך, תוך שקילת שיקולים של צדק, של מדיניות משפטית, והפעלת שיקול הדעת השיפוטי, באתי לכלל מסקנה כי חרף האפשרות המשפטית להשית הוצאות על הקובל, נוכח עמידת הנאשם בתנאי הסף, אין זה המקרה בו מן הראוי לעשות כן. אשר על כן, נדחית הבקשה.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בתמצית, המבקש מיתנגד לכוונתו של דדש להקים ביניין בחלקה הסמוכה, אף שקבל לכך היתר מתאים, בשל השלכותיה הנטענות של הבנייה על המקרקעין שבבעלותו.
להשלמת התמונה יצוין כי ברקע הדברים עומדת עתירה מינהלית קודמת שהגיש המבקש, ואף בה עתר לבטל את היתר הבנייה שניתן לדדש, בטענה שזה אף מבטא מדיניות פוגענית של רשויות התיכנון כנגדו.
מנגד, נקבע כי עיכוב הליכי הבנייה עלול להיות כרוך בנזק ממוני רב. באשר לבקשה להפקדת ערובה, בית המשפט המחוזי קבע כי יש מקום לחייב את המבקש בהפקדתה, בין השאר בהיתחשב במצבו הכלכלי ובעובדה שהתקשה בעבר לשלם הוצאות שנפסקו נגדו בהליך אחר.
...
בד בבד עם הגשת הבקשה, הוגשה גם בקשה לפטור מאגרה בבית משפט זה. לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות מבלי להידרש לתשובה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע: כנגד הנאשם הוגש ביום 3.9.2018 כתב אישום, המייחס לו עבירה של שימוש ללא היתר לפי סעיפים 145, 208(א), 145א ו – 219 לחוק התיכנון והבניה בנוסחו לפני תיקון 116 לחוק.
בדיון שהתקיים ביום 7.4.22 ב"כ הנאשם השיב לשאלות בית המשפט וציין: "הנאשם לא השתמש במקרקעין לאורך כל התקופה מאז בניית המבנים ועד היום. למרשי לא ידוע מתי ניבנה ומי בנה. אני מתייחס לכתב האישום, אני מדבר על התקופה שמדוברת בכתב האישום, לא לפני ולא אחרי". במסגרת המענה הנאשם טען בכלליות כי עומדת לזכותו טענת הגנה מן הצדק ובקש להורות על ביטול כתב האישום שהוגש נגדו.
הנאשם היתנגד נחרצות (כך לדבריו) לתיקון כתב האישום.
בתשובה לטענות הנאשם המאשימה טענה שהתיקון נוגע לצד המשפטי של כתב האישום, אין שינוי בפן העובדתי; בשני כתבי האישום מיוחסת לנאשם עבירת שימוש החל משנת 2001, הנאשם כפר בעבירת השמוש ביחס לכל השנים; תיקון כתב האישום היא הדרך הנכונה והיעילה לבירור ומיצוי ההליך המשפטי; התיקון מיטיב עם הנאשם, שכן תיקון 116 לחוק התיכנון והבניה הפחית את הקנס היומי בגין עבירת השמוש; לא נגרם לנאשם נזק והוא אינו נידרש לשנות את המענה שנתן; הפסיקה שציטט הנאשם אינה רלבאנטית, שכן לא מדובר בתיקון עובדתי – מהותי; נפלה שגגה אצל המאשימה וניתן היה לתקן את כתב האישום מוקדם יותר, אולם המשכותו של התיק נעוצה בנאשם, אשר הסכים להסדר טיעון, חתם עליו, החליף ייצוג, דחה דיוני הוכחות ואף נפסקו כנגדו הוצאות שטרם שולמו.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו