מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול פסילת רישיון נהיגה חוסר סמכות הפסילה

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערר על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת נ' אהד) מיום 28.1.2016 בה נדחה ערר שהגיש המבקש על החלטת בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה מיום 22.11.2015 שהורה על פסילת רישיון הנהיגה שלו עד תום ההליכים נגדו.
לגופו של עניין טוענת המשיבה כי יש לדחות את טענת המבקש כי בקשת המשיבה להארכת הפסילה מכוח סעיף 50(א) לפקודה הוגשה בחוסר סמכות שכן פרשנות תכליתית של הסעיף מתיישבת לשיטתה עם אפשרות של הארכת תקופת הפסילה גם לאחר ביטולה.
...
בענייננו מקובלת עליי מסקנתו של בית המשפט המחוזי כי בנסיבות העניין לא עלה בידי המבקש לסתור את חזקת המסוכנות הסטטוטורית הקבועה בסעיף 46ב(א) לפקודת התעבורה.
אף אם אניח לטובת המבקש כי נפל פגם בבקשת המשיבה להורות על הארכת הפסילה ב-30 ימים מכוח סעיף 50(א) לפקודה, הרי שאין בכך כדי להוליך למסקנה כי הבקשה לפסילת רישיון הנהיגה עד תום ההליכים הוגשה בשיהוי המצדיק את הותרת רישיון הנהיגה של המבקש בידיו.
מטעמים אלו כולם, הבקשה נדחית.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפניי ערר על החלטת בית משפט השלום לתעבורה בחדרה (כבוד השופטת רונה פרסון) שניתנה ביום 22.10.2015 בתיק 4569-10-15, המורה על מחיקת בקשת המערער לביטול השבתת רכב מכח סע' 57ב לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן: "הפקודה"), וזאת מחוסר סמכות מקומית.
המערער טען כי יש להבחין בין בקשה לביטול פסילה מנהלית ורישיון נהיגה, שאז הסמכות לבית המשפט שידון בעבירה, לבין בקשה לביטול הודעת איסור שימוש ברכב לפי סע' 57ב לפקודת התעבורה, אשר קובע כי ניתן להגיש הבקשה לבית המשפט המוסמך לידון בעבירות תעבורה.
...
אוסיף ואציין כי אמנם עסקינן בשלב בו טרם הוגש כתב אישום, אולם מדיניות שיפוטית ראויה מחייבת את המסקנה כי גם בקשות אלו יש להגיש באזור שיפוט בו יוגש או עשוי להיות מוגש כתב האישום.
שיקול זה של יעילות הדיון, יחד עם התכלית והמטרה של פרק זה בפקודה להוות כלי לצמצום ככל הניתן, על דרך ההרתעה והטלת סנקציות, מביצוע עבירות אלו, להביא לדחיית המסקנה אליה מבקש המערער להגיע והיא, הענקת סמכות לכל בתי המשפט לתעבורה בארץ.
הערעור נדחה.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2021 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

לפני שתי בקשות שהוגשו על ידי המבקש: האחת, בתיק 944-04-21 – "בקשה על ביטול פסילה על רישיון נהיגה שהוא מקור הפרנסה שלי" (להלן-בפ"מ) והשנייה, בא"ש 932-04-21 "בקשה להשבת רכב" (להלן-בא"ש) הרקע העובדתי: במהלך פעילות יזומה של המישטרה לאיתור עבירות שיכרות נבדק המבקש בבדיקת נשיפון שהציגה כמות של 150 מקרוגרם בליטר אויר נשוף.
הוסף לכך את סרובו לבצע בדיקת ינשוף בתואנות שונות של חוסר אמון במכשיר וחוסר אמון בשוטר משום שנתן לו דוח בעבר מביאים אותי לכלל מסקנה שלא נפל כל פגם בשקול הדעת של קצין המישטרה ונחה דעתי שקצין המישטרה החליט על פי סמכותו לפסול את רישיונו של המבקש ואף להורות על איסור שימוש ברכב.
...
הוסף לכך את סירובו לבצע בדיקת ינשוף בתואנות שונות של חוסר אמון במכשיר וחוסר אמון בשוטר משום שנתן לו דוח בעבר מביאים אותי לכלל מסקנה שלא נפל כל פגם בשיקול הדעת של קצין המשטרה ונחה דעתי שקצין המשטרה החליט על פי סמכותו לפסול את רישיונו של המבקש ואף להורות על איסור שימוש ברכב.
אשר על כן שתי הבקשות נדחות.
תואיל המזכירות לסרוק החלטתי זו גם בתיק בא"ש 944-04-21, לשלוח ההחלטה לצדדים ולסגור את שני התיקים בפ"מ 944-04-21 ו-בא"ש 932-04-21.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית של רישיון נהיגה שהושתה על המבקש על ידי קצין מישטרה בתאריך 8/8/22, למשך 90 ימים, וזאת בגין מעורבותו בתאונת דרכים קטלנית שקרתה בתאריך25/7/22 .
עם זאת סמכותו של בית-המשפט לבחון חוקיות וסבירות פסילה מינהלית של רישיון מתפרסת על כל סוגי הפסילות, ובכלל זה פסילה הקשורה בתאונה קטלנית, ובכוחו להתערב בפסילה, לבטלה או לשנותה אם שוכנע שהדבר לא יפגע בבטחון הציבור.
שכן, במקרים רגילים - בהעדר ראיות סותרות - עצם הפגיעה באדם תוך נהיגה מלמדת על חוסר זהירות.
...
" לאחר שעיינתי בתיק ועל פי הממצאים בתיק החקירה ובחינת המסמכים שפורטו בבמ"ש/1 ומבלי לפרט מעבר לנדרש על מנת שלא לפגוע בחקירה הגעתי למסקנה כי קיימות ראיות בעוצמת הנדרשת בשלב זה .
" על כן לאחר ששקלתי את הראיות בתיק, טענות הצדדים ועברו התעבורתי של המבקש אני קובעת כי בשלב זה בו טרם נבחנו מכלול הראיות שנאספו, נשקפת מהמבקש מסוכנות לציבור המחייבת את המשך צינונו למשך 90 יום.
הבקשה נדחית.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בד בבד עם הגשת כתב האישום, הוגשה גם בקשה מטעם המשיבה להורות על פסילת רישיון הנהיגה של המבקש עד לתום ההליכים ואף לתקופה העולה על שישה חודשים מכוח סעיף 46 לפקודת התעבורה.
בית המשפט קבע, בין היתר, כי טענת המבקש לפיה בית המשפט נעדר סמכות לפסול רישיון נהיגה עד תום ההליכים בטרם הורשע הנאשם משוללת כל יסוד; כי בסמכות בית המשפט לפסול רישיון נהיגה גם מעבר לתקופה של 6 חודשים כל עוד הוא קוצב את משך הפסילה; וכי למרות טענות המבקש, קיימות ראיות לכאורה להוכחת המיוחס לו. על החלטת בית המשפט המחוזי הגיש המבקש את הבקשה למתן רשות ערר שלפניי.
בעקרם של דברים נטען כי ההחלטה לפסול את רישיונו עד תום הליכים ניתנה בחוסר סמכות משני טעמים: האחד, לפי סעיף 46 לפקודת התעבורה נידרשת הרשעת הנאשם לשם פסילת רישיונו; השני, לפי סעיף 50(ב) לפקודת התעבורה פסילת רישיון בטלה לאחר 6 חודשים אלא אם מוגשת בקשה להארכת הפסילה, ולכן לא ניתן היה לפסול את רישיונו של המבקש לתקופה של 12 חודשים.
להלן יובא נוסח סעיף 46 לפקודת התעבורה הרלוואנטי לעניינו: פסילה עד גמר הדין היה היועץ המשפטי לממשלה או בא כוחו, או קצין מישטרה בדרגה שאינה פחותה מדרגת מפקח, משוכנע שיש יסוד מספיק להאשים בעל רשיון נהיגה או בעל רשיון רכב בעבירה שסעיפים 35 עד 42 או 43, 44, ו-44א חלים עליה, והגיש לבית המשפט המוסמך לידון באותה עבירה בקשה לפסול את בעל הרשיון מהחזיק בו - רשאי בית המשפט לפסול אותו מהחזיק ברשיון עד לגמר בירור דינו, או עד שתבוטל הפסילה לפי הסעיפים 50-48.
...
יחד עם זאת, ולמעלה מן הצורך, אבקש להעיר שתי הערות: חוסר סמכות לפסול רישיון ללא הרשעה: אין לי אלא להצטרף לתמיהת הערכאות דלמטה באשר לטענת המבקש, שכן היא משוללת כל יסוד ודינה להידחות.
חוסר סמכות לפסול רישיון לתקופה של מעל 6 חודשים: אין בידי לקבל פרשנות המבקש לפיה פסילת רישיון עד תום ההליכים מוגבלת ל-6 חודשים.
סוף דבר, שהעניין אינו מצדיק מתן רשות לערור.
בקשת רשות הערר נדחית אפוא בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו