וראו דברי בית המשפט בע"ח (מחוזי חיפה) 31129-08-19 כבהא נ' מדינת ישראל, 15.8.19, כב' השופט איל באומגרט: "דומה כי היתערבות של בתי משפט בהחלטות מנהליות של קציני מישטרה צריכה להיות מידתית ולא על דרך השיגרה ורק אם נפל פגם מהותי ומשמעותי בהחלטת קצין המישטרה. בתי המשפט אינם אמורים לשים עצמם במקום הרשות המנהלית."
אשר על כן, הבקשות לביטול פסילה מנהלית ואיסור שימוש ברכב נדחות.
...
בענייננו, לאחר שבחנתי את חומר הראיות שהוצג בפני, הנני סבורה שהיו בפני קצין המשטרה די ראיות שהמבקש ביצע לכאורה את העבירה המיוחסת לו.
בדו"ח הזמנה לדין וכתב אישום ציינה השוטרת עורכת הדו"ח, שהינה גם בוחנת תנועה, כי ביום ג' 16.6.2020 בשעה 10:15 "בעת סיור שגרתי בניידת כ.ל. 095 שותפי נוהג ואני יושבת לצידו אני נוסעת בנתיב שמאלי מבין שניים לצפון והרכב הנ"ל נוסע מע לפניי בנתיב ימנינהרצתי בדיקת ל.ז. של הנ"ל ממנה עולה כי טסט פקע ב 24.8.19. שותפי הדליק כחולים כרזתי לנהג הנ"ל לעצור בצד. נעצר בשול ימני בטוח תוך שמירת קשר עין רצוף עם נוסע לצידו. במהלך ביקורת רכב ביקשתי מספר פעמים מהנהג הנ"ל לסובב את ההגה לימין ושמאל הנ"ל מנסה לסובב את ההגה גלגל ההגה זז אך באיטיות אבל גלגלים קדמיים כלל אינם מגיבים ול מסתובבים. ביקשתי מהנ"ל מספר פעמים להזיז את ההגה לשמאל וימין אך אין היגוי כלל. בביקורת רכב נמצאו ליקויים נוספים. עיכבתי את הנהג הנל לצורך רישום ושימוע מצ"ב דוח עיכוב ידני נפתח אירוע 2007 זומן קצין לשימוע על אתר הוסברה מהו העבירה. אציין כי הוסבר לנהג שעליו לדאוג לפינוי הסחורה במידה ויושבת."
על כך יש להוסיף את גרסת המבקש עצמו בעת קבלת הדו"ח: "היה בסדר הכביש לא בסדר אני עומד לא טוב" ו"זה ככה כי א עמוס בסחורה היא תתקלקל אני אורי אותה והולך למוסך", שבמסגרתם לא באה הכחשה לעניין המיוחס למבקש.
הדו"ח והודעת אי שימוש ברכב שערכה השוטרת מהווים ראיות לכאורה להיות של הרכב מסכן עוברי דרך בניגוד לתקנה 27(א) לתקנות התעבורה; וטענות המבקש באשר לקיומו של רישיון רכב תקף מקומן בהליך העיקרי; ולפיכך, אני סבורה, כי לשלב זה, ישנן ראיות מספיקות לכאורה ביצוע העבירה המיוחסת למבקש.
לסיכום - לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים בתיק שבפני, לא מצאתי כי נפל פגם בשיקול דעתו של קצין המשטרה אשר הורה על פסילת רישיון הנהיגה ואיסור שימוש ברכבו של המבקש; ולא שוכנעתי כי יש בפני נסיבות אשר מצדיקות ביטול או קיצור הפסילה ואיסור השימוש המנהלי.
וראו דברי בית המשפט בע"ח (מחוזי חיפה) 31129-08-19 כבהא נ' מדינת ישראל, 15.8.19, כב' השופט איל באומגרט: "דומה כי התערבות של בתי משפט בהחלטות מנהליות של קציני משטרה צריכה להיות מידתית ולא על דרך השגרה ורק אם נפל פגם מהותי ומשמעותי בהחלטת קצין המשטרה. בתי המשפט אינם אמורים לשים עצמם במקום הרשות המנהלית."
אשר על כן, הבקשות לביטול פסילה מנהלית ואיסור שימוש ברכב נדחות.