עוד טוען הנתבע, כי ההיתקשרות עם התובעת הנה בגדר "עסקת רוכלות" כהגדרה בחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 ומשכך, היה הנתבע זכאי לבטלה עם קבלת כל המסמכים הנוגעים לה, שכן העובדות נשוא המצגים הכוזבים שהציגה לו התבררו לו כהווייתן רק לאחר הגשת התביעה וקבלת מיסמכי המנהל בסוף חודש מאי 2014, כאשר מיד עם קבלת המסמכים הודיע לתובעת על ביטול ההיתקשרות.
בחקירתה הנגדית השיבה התובעת כי היא רואת חשבון ומשפטנית, העוסקת בטיפול בהחזרי מס הכנסה, מס שבח והחזרים מרשות מקרקעי ישראל.
בנוסף, הוכח כי לאחר שהתובעת ראתה את השובר היא ידעה את סכום ההחזר המשוער, שכן מדובר בחישוב פשוט באחוזים מתוך שווי הקרקע לפי הקבוע בטבלאות המנהל.
קביעותיי אלה, מקבלות משנה תוקף לאור תכליתו של חוק הגנת הצרכן, לגביה נקבע ברע"א 2701/97 מדינת ישראל נ' **** צ'רטוק, פ"ד נו(2) 876, עמוד 884, המפנה אל ע"א 1977/97 יוסף ברזני נ' בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ, פ"ד נה(4) 584 ואל רע"א 8733/96 לנגברט נ' מדינת ישראל - מינהל מקרקעי ישראל, פ"ד נה(1) 168, כדלקמן:
"...להשליט אורחות היתנהגות על המיגזר העיסקי ולקבוע כללי משחק הוגנים ביחסים שבין הצרכן לעוסק. החוק בא להבטיח כי העוסק לא ינצל את מעמדו הכלכלי העדיף על-מנת להתעשר שלא כדין על חשבונו של הצרכן... החוק בא לצמצם את פערי הכוחות והמידע בין ספקים שיש להם מומחיות בתחום עסוקם ובין הפרט."
ברע"א 2837/98 ארד נ' בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ, פ"ד נד(1) 600, עמדה השופטת ט' שטרסברג-כהן על מהותה של עילת ההטעיה ועל ההבדלים בין הטעה לפי חוק הגנת הצרכן לבין הטעה לפי חוק החוזים, ואמרה שם:
"הטעה היא הצהרה כוזבת. ההטעיה נוצרת כאשר קיים פער בין הדברים הנאמרים (או המוסתרים) לבין המציאות. הטעה יכולה ללבוש שתי צורות: האחת, הטעה במעשה על דרך של מצג שוא הכולל פרטים שאינם תואמים את המציאות; השנייה, הטעה במחדל, קרי: אי-גילוי פרטים מקום שיש חובה לגלותם (ראו: ג' שלו דיני חוזים [9], בעמ' 225; ד' פרידמן, נ' כהן חוזים (כרך ב) [10], בעמ' 787). ודוק: אין דין עילת ההטעיה לפי דיני החוזים כדינו של איסור ההטעיה על-פי חוק הגנת הצרכן. בעוד שבדיני החוזים על-מנת שתתגבש עילת ההטעיה נידרש כי הצד הטוען להטעיה אכן טעה ובשל טעותו זו היתקשר בחוזה (ראו סעיף 15 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973), הרי שהאיסור מכוח חוק הגנת הצרכן רחב יותר והוא חל על כל "דבר... העלול להטעות צרכן" (ההדגשה שלי - ט' ש' כ') גם אם הלה לא הוטעה בפועל (ראו: סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן וכן ע"א 1304/91 טפחות - בנק משכנתות לישראל בע"מ נ' ליפרט [פורסם בנבו] [1], בעמ' 326)" (שם, בעמ' 607)."
לפיכך איפוא, לאור המסקנה אליה הגעתי, היה הנתבע רשאי לבטל את החוזה כפי שעשה עקב הטעה, בין אם לפי חוק החוזים ובין אם לפי חוק הגנת הצרכן.
...
בנסיבות העניין אני מעריך את השכר הראוי לתובעת על עבודתה, על דרך האומדנה, בסכום של 20,000₪ כולל מע"מ.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של 20,000₪ כולל מע"מ כחוק.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת מחצית מסכום האגרה, כפי ששולמה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום התשלום ועד למועד התשלום בפועל.
כן ישלם הנתבע לתובעת שכר טרחת עורך דין בסך 4,000₪.