בפני בקשת המבקש לפסילתי מלשבת בדין בתובענה אותה הגיש כנגד הנתבעים, תובענה למתן סעדים הצהרתיים, במסגרתה עתר בין היתר לסעד של ביטול עסקת מכר נכס מקרקעין הידוע כגוש 6929 חלקה 156, מושא תביעתו, שהיה בבעלותו ואשר נמכר במסגרת הליכי הוצל"פ, על ידי המשיב 2 – בתפקידו ככונס נכסים בתיק הוצל"פ מס' 01-77122-08-4 (תל אביב), למשיבים 4 ו-5 (להלן: "הנכס").
העובדות בתמצית
המבקש הגיש תביעה למתן סעד הצהרתי שעיקרו ביטול הסכם המכר שנעשה במסגרת הליכי הוצאה לפועל, בעקבות תביעת הזוכה למימוש נכס מקרקעין מכוח בטוחה, בה החזיק, מסוג משכנתא על נכס המקרקעין.
...
על אף זאת הותרתי החלטתי בעינה והמשיבים בתשובתם לבית המשפט טענו לדחיית הבקשה לא לפני שעמדו על התנהלות המבקש, בהליכים משפטיים רבים בהם הוא נוקט בעניין הנכס מושא תביעתו לרבות בקשתו לפסול את כבוד רשמת הוצאה לפועל אשר ישבה לדין בעניינו, עת לא שבע נחת מהחלטתה.
על החלטה זו של כב' השופט יקואל הגיש המבקש בר"ע לבית המשפט העליון (בר"ע 1179/22), אשר בהחלטתו מיום 3.3.22, דחה את הבקשה אף מבלי לקבל את תגובת המשיבים, כשהוא קובע כי החלטת בית המשפט קמא בדבר העדר קיומן של נסיבות חדשות מקובלת עליו ועוד ציין כי:
"אין בהשלמת הרישום כשלעצמו כדי להוות נסיבה חדשה, לא כל שכן המקימה הצדקה לעיון מחדש בהחלטה מיום 19.12.21. ממילא, טענותיו של המבקש לגופם של דברים אינם אלא חזרה על טענותיו שכבר הועלו על ידו בעבר, והוכרעו על ידי הערכאות השונות במספר הזדמנויות שונות, ומשכך, אין מקום להידרש אליהן פעם נוספת..."
מאז ההחלטות הנ"ל הושלמה עסקת המכר והנכס נרשם על שם הרוכשים בלשכת רישום המקרקעין.
לאחר שעיינתי ארוכות בתגובות המשיבים והתבהרה התמונה המלאה בפני, ראיתי לנכון ליתן החלטה מבלי לקיים דיון במעמד הצדדים, שבמהותה דוחה את בקשת המבקש לסעד הזמני.
בהינתן כל האמור לעיל, לא נותר לי אלא לדחות הבקשה .