עוד טען התובע, כי הנתבעים ידעו היטב שהוא מתכנן לעבור לדירה המשופצת, אותה ראה כשלו, עם תום תקופת השכירות, וכי הניסיון לצייר אותו כאדם חסר אחריות הממתין לרגע האחרון חסר אחיזה במציאות.
ביום 9.6.2015 "נעשה סיכום פרטי עסקה בעיניין מכירת הדירה ע"י כל יורשי המנוח לקונה, שמהוה חלק בלתי נפרד מזכרון הדברים ומצורף לו, ובו מצויין תנאי מתלה המהוה תנאי מתלה גם לצורך ובגדר זיכרון דברים זה".
"הצדדים מעוניינים להבטיח ביניהם את תנאי העיסקה עד שיינתן צו ירושה של המנוח והיורשים יירשמו כבעלי הזכויות בדירה, וזאת בחתימתם על מיסמך זה".
בהמשך, פורטו בזיכרון הדברים ההסכמות שהושגו בין הצדדים:
סעיף 2 - התמורה בעד הדירה נקבעה לסך של 1,465,000 ₪.
גם סעיף 8 מנוסח באופן ספציפי ומקנה זכות ביטול של זכרון הדברים, בטרם נחתם חוזה מכר, שכן הוא מתייחס לאפשרות שבה לא ינתן צו ירושה ו/או לא יבוצע רישום של הזכויות בדירה על שם היורשים, עד למועד מסוים.
גם אם נראה בהסכם השכירות ככולל תניה גרועה במידה בלתי סבירה מן המקובל, התובע לא פעל לביטול הסכם השכירות, בין בסמוך לאחר החתימה ובין אם בשלב מאוחר יותר ולכן, אין בטענות בדבר כפיה ועושק כדי להועיל לו.
לאחר כניסת התובע ומשפחתו לדירה עברו "מושכות" הטיפול בנושא לידי גב' סרור, מפאת מצבו הרפואי של התובע, כך נטען.
ב"כ הנתבעים השיב במכתב עוד באותו יום וטען, כי התובע בחר לשפץ את הדירה על דעתו בלבד, שעה שיש הסכם שכירות המדבר בעד עצמו, וכי הדברים האמורים לעיל אינם עולים בקנה אחד עם השתלשלות העניינים והתנהגות הצדדים עד כה. עוד הוסיף ב"כ הנתבעים, כי מרשיו אינם מכריחים את התובע לרכוש את הדירה, הוא יכול בכל רגע נתון להודיע על סיום תקופת השכירות וככול שהוא רוצה, להמשיך ולרכוש את הנכס במיגבלות הקיימות.
...
לפיכך, דין התביעה במישור זה להידחות.
סיכום
סיכומו של דבר, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 237,545 ₪.
בנוסף, ישלמו הנתבעים לתובע את אגרות המשפט, הוצאותיו בגין חוות דעת השמאי מטעמו וכן, שכ"ט עו"ד בסך של 40,000 ₪.