מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עסקת מטבח לאחר הזמנה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בטופס, ובכל הנוגע לביטול העסקה "לאחר מסירת התכניות" צוין כי "הלקוח מצהיר" כי ידוע לו שבהכנת התכניות הושקעו זמן, משאבים, מקצועיות ומומחיות של הנתבעת ומעצביה, כי שווי התכניות מוערך בסך של 2,500 ₪ ומע"מ כדין, וכי "הלקוח" מאשר כי מעת שנמסרו לו התכניות נימסר בידו מוצר אשר זהו שוויו, כך שאם יבטל את הזמנת המטבח הוא מתחייב לשאת בעלות הכנתו, וכי הנתבעת תהא זכאית לקזז את עלותו מכל החזר שיגיע ללקוח בשל ביטול "ההזמנה". אציין כי נוסח הסעיף מלמד בעיניי על כך שמדובר, על פי ההסכם שנערך בין הצדדים, בהסכמה לבצוע שתי עיסקאות הכרוכות זו בזו, האחת – הזמנה של מטבח, והשניה, עריכת תכניות מטבח, ותשומת הלב מופנית בהקשר זה להוראות הקובעות כי תנאים אלו יחול במצב של ביטול "ההזמנה" (קרי הזמנת המטבח) לאחר "מסירת התכניות" (קרי השלמת עסקת עריכת תכניות המטבח).
...
עוד אוסיף כי הואיל ואין חולק כי התובעת 1 חתמה על הזמנת העבודה, הרי שאין לשמוע מפי התובעים את הטענה לפיה לא קראו את ההסכם עליו חתמו ולא ידעו כי קיימת הסכמה כאמור, והגם שאני סבורה כי על הנתבעת ליידע, ברגיל, את לקוחותיה לאמור בעניין זה בהסכם שבין הצדדים בעל פה, אין בכך כדי לפטור את התובעים מחובותיהם על פי ההסכם שנחתם.
בהקשר זה אני מקבלת את עמדת הנתבעת לפיה הכנת תוכניות איננה מתמצה במראה חיצוני כללי של המטבח גרידא אלא יש לתכנון שנערך ע"י המעצבת ערך מוסף נוכח מומחיותה ויכולתה לרדת לפרטי הפרטים, לרבות לעניין הרכיבים הפנימיים, הגדלים הנדרשים לכל אחד מהרכיבים הללו, ההיבטים הפרקטיים- מקצועיים של אופן הצבת הרכיבים זה לצד זה במטבח, ניסיון החיים בתחום, ויכולת הניצול המקסימאלי של השטח לצורכי הלקוח.
אשר על כן, אני מורה לנתבעת להשיב לתובעים סך של 500 ₪ שנגבו במקרה זה ביתר, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, 4.2.18, ועד יום התשלום בפועל.
התובעים ביקשו לחייב בנוסף בעלויות הפסד יום עבודה אך לא המציאו אסמכתאות להפסד כאמור, ועל כן אין מקום לחייב בגין רכיב זה. בנסיבות העניין, ובשים לב לתוצאה, אני קובעת כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

במעמד ההזמנה חתמה התובעת על טופס הזמנה בו צוין כי "המחיר כולל תכניות מטבח בהתאמה אישית ללקוח בשווי 15% מערך ההזמנה, סכום זה ישולם לחברה במקרה של ביטול עסקה בתמורה לתכניות שנמסרו ללקוח". לטענת התובעת, בתאריך ה- 16.11.2015, וכ- 8 ימים לאחר ביצוע העסקה, ביקשה מהנתבעת לבטל את העסקה, זאת, לאחר שהתחרטה על ביצוע ההזמנה והעבירה הודעה לנתבעת בדבר רצונה לבטל את העסקה.
...
עוד עולה, כי התוכניות הועברו במלואן לתובעת, אשר סופו של דבר החליטה לבטל את העסקה ולהזמין מטבח מספק אחר.
סיכום ומסקנות: מן הטעמים שפורטו לעיל, הגעתי לכלל מסקנה שהעסקה בוטלה כדין ע"י התובעת ועל כן חל ההסדר הקבוע בתקנה 5 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) תשע"א 2010.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת להשיב לתובעת סך 5,375₪ וכמו כן לשלם לתובעת פיצוי בסך 1,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעת התובעים בהליך של תביעה קטנה שעניינה ביטול עסקת רכישת מטבח בשל אי עמידה במועד האספקה.
על-פי הנתונים שהובאו בפניי המסקנה היא שהנתבע לא היתקדם ביישום ההסכם משלב ההזמנה לשלב התוכניות הסופיות לצורך הבאתן לבצוע, בשל משבר הקורונה, באופן שלאחר שנלקחו מידות למטבח בדירת התובעים ביום 9/3/20 הופסקה עבודת הנתבע וספקיו באופן מלא או חלקי (סע' 25ז' לכתב ההגנה; עדות מר גל סגל בעמ' 2, ש' 15 לפרוט').
...
על-פי הנתונים שהובאו בפניי המסקנה היא שהנתבע לא התקדם ביישום ההסכם משלב ההזמנה לשלב התוכניות הסופיות לצורך הבאתן לביצוע, בשל משבר הקורונה, באופן שלאחר שנלקחו מידות למטבח בדירת התובעים ביום 9/3/20 הופסקה עבודת הנתבע וספקיו באופן מלא או חלקי (סע' 25ז' לכתב ההגנה; עדות מר גל סגל בעמ' 2, ש' 15 לפרוט').
יוצא אפוא שהנתבע לא עמד בתנאי האספקה שהוסכמו – לספק את המטבח בתוך מסגרת זמן של כ- 60 ימים; כאמור, לא הוכח שהנתבע דרש מהתובעים תשלום שני של כ- 50% מעלות ההזמנה לצורך העברת התוכניות לביצוע וממילא לא הוכח שהתובעים הם אלו שנמנעו העברת התשלום באופן שעיכב את המשך הביצוע של ההסכם.
התוצאה: אשר על כן אני מורה לנתבע להשיב לתובעים 2,500 ₪ בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

עיון ברשימת סוגי הטובין המפורטים בתוספת לתקנות ביטול עסקה מעלה כי סוגי הטובין העשויים להיות רלוואנטיים לעניין עסקה לרכישת מטבח מחברת מטבחים הם פריט (1) 'ריהוט' או פריט (5) 'טובין שהזמין הצרכן וטרם סופק לו, אף אם בגלל שאזל מהמלאי ויש צורך לייצרו או להזמינו ובילבד שהייצור או ההזמנה אינם לפי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן'.
יוער בהקשר זה כי לא סביר שהמטבח הוזמן ביוני 2020 והתוכניות המפורטות לבצוע הופקו וניתנו לתובעים בסמוך לאותו מועד וכי עד היום כ-8 חודשים לאחר ההזמנה, שעה שלטענת התובעים טרם הזמינו מטבח אחר, עדיין לא העבירו לקבלן המבצע את תוכניות החשמל והאינסטלציה המפורטות שהופקו להם לצורך הכנת התשתיות הנדרשות בחלל המטבח בדירתם.
...
לאור המסקנה אליה הגעתי לפיה עסקה לרכישת טובין מסוג 'מטבח' במקרה זה אינה נכללת בפריט (1) או בפריט (5) לתוספת וממילא אינה מתאימה לפריטים האחרים בתוספת, הרי שבמקרה כזה אין תחולה של תקנות ביטול עסקה על עסקה לרכישת מטבח ולא קמה לפיכך לצרכן זכות ביטול של העסקה מכוח אותן תקנות.
אלא שהאדריכל לא יכול לצפות מראש באיזו חברת מטבחים ירכשו בסופו של דבר התובעים את המטבח, כפי שקרה בפועל במקרה זה, שהרי ההזמנה בוטלה ויש בכוונת התובעים לרכוש מטבח במקום אחר – וסביר כי קיימת שונות בהיצע שבין חברות המטבחים השונות.
התוצאה: אשר על כן אני מורה על ביטול עסקת התובעים לרכישת מטבח אצל הנתבעת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הנתבעת ביקשה להסביר במהלך הדיון כי התוכניות אינן ניתנו בידי הלקוח בכל מקרה, אלא לאחר שהלקוח מבקש להזמין את המטבח שתוכנן, כך מתוך פרוטוקול הדיון: "משיב לשאלת ביהמ"ש מדוע בהצעות המחיר הקודמות לא נכלל חיוב בעבור תיכנון וייעוץ אני משיב שמדובר בשני שלבים בשלב הראשון אנחנו לא מחייבים עבור הצעת מחיר בעבור סקיצה ראשונית אבל בשלב שהלקוח אומר אני רוצה את התכונית שאני רוצה, תוציאו לי תוכניות זה השלב שהוא מקבל תוכנית עבודה אדריכלית עם מידות" עוד באותו היום התחרט התובע ובקש לבטל את העסקה.
כך, שבמקרה בו מבקש הלקוח לבטל את ההזמנה, יש לראות בתכנון כחלק מהעסקה הכוללת של הזמנת המטבח ואין לאפשר פיצול מלאכותי של העסקה לשתי עיסקאות נפרדות, כאשר ביטול העסקה כמיקשה אחת יהיה כפוף לתקנות הביטול ודמי הביטול הקבועים בחוק.
...
ניצול ההגנות באופן שכזה חוטא למטרות החוק ופוגע בעוסקים באשר הם, כמו גם בצרכנים תמי הלב אשר ישלמו את מחיר ההשלכות של התנהגות נפסדת מעין זו. ועל כן, אני סבור כי מקום בו נמצא כי הלקוח פעל בחוסר תום לב תוך שהוא גורם נזק לעוסק, אין לאפשר לו ליהנות מהגנות אלו ולחסות תחתן.
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסכום של 1,100 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לידי הנתבעת, שאם לא כן יישאו הפרשי ריבית והצמדה כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו