מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עסקה שנעשתה על ידי הוריו של קטין חסוי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהקשר זה נפסק כי הוראת סעיף 8(ב) לחוק הירושה הנה הוראה קוגנטית, וככזו בית-משפט רשאי להעלותה אף ביזמתו, ככל שהוכנה לפניו תשתית עובדתית מתאימה, ובעניין נחשון-לא נחקרו הצדדים הרלוואנטיים, שכן נותן המתנה נפטר, ומקבל המתנה הפך להיות חסוי, כך שאומד דעת הצדדים נלמד בעקרו מהסכם המתנה ונספחיו, כמו גם היתנהלות הצדדים בסמוך לאחר עריכת הסכם המתנה.
סעיפים 7 ו-20 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962, קובעים כי: "7. פעולה משפטית של קטין טעונה אישור בית-משפט, אם היתה טעונה אישור כזה אילו נעשתה בידי נציגו; ואין תוקף לפעולה כל עוד לא בא עליה אישור בית-המשפט.
פעולות טעונות אישור בית-המשפט ואלה הפעולות שבהן אין ההורים מוסמכים לייצג את הקטין בלי שבית-המשפט אישרן מראש: (1) העברה, שיעבוד, חלוקה או חיסול של יידה משקית בחקלאות, בתעשיה, במלאכה או במסחר, או של דירה; (2) פעולה שתקפה תלוי ברשום בפנקס המתנהל על-פי חוק; (3) נתינת מתנות, זולת מתנות ותרומות הניתנות לפי הנהוג בנסיבות הענין; (4) נתינת ערבות; (5) פעולה משפטית בין הקטין לבין הוריו או קרובי-הוריו, זולת קבלת מתנות הניתנות לקטין.
ככלל, עסקה משפטית הנוגעת לזכויות קטין, לא תוכל לקום, בלא שבית המשפט נתן קודם אישור לאפוטרופוס לעשותה.
(ב) למבקש לעשות פעולה בפני נוטריון במסמך שנערך בשפה שאינה ידועה למבקש, לא יתן הנוטריון אישור על עשיית הפעולה אלא לאחר שתורגם המסמך למבקש לשפה המובנת לו על ידי הנוטריון עצמו, או על ידי מתרגם אחר והמבקש המציא תצהיר מאת אותו מתרגם כי הוא שולט בשפות המקור והתרגום וכי התרגום הנו מדויק ובילבד שנחה דעתו של הנוטריון שאמנם המתרגם שולט בשתי השפות; דרכי התרגום יפורשו באישור.
גם אם ייפוי-הכוח הנוטריוני בטל, עדיין יש לבחון האם היה הסכם מכר או הסכם מתנה נפרד, אלא שבעניינינו הרישום בלישכת רישום המקרקעין נעשה על-בסיס ייפוי-הכוח הנוטריוני, ולא על-בסיס אחר.
...
בהקשר לכך יש להבהיר כי בהתאם לכלל האוסר הרחבת חזית, אין בעל דין רשאי לחרוג מגדר המחלוקת כפי שהוצבה בכתבי הטענות, אלא אם כן נעתר בית המשפט לבקשתו לתיקון כתב טענותיו או שהצד שכנגד נתן לכך הסכמתו במפורש או מכללא.
לאור כל האמור לעיל, התוצאה הינה כי דין רישומו של הנתבע כבעל 500 מ"ר בחלקה 25 בגוש 12169 על-בסיס ייפוי-כוח נוטריוני בלתי חוזר מ-77' להתבטל, והנני מורה ללשכת רישום המקרקעין בחיפה לבטל את הרישום של 500 מ"ר הרשום על-שם פארס ג'והג'אה פארס וג'יה ת"ז 026279539, רישום שבוצע ב-30/1/14.
הנני סבורה כי אכן התובעת, כיורשת בעלה המנוח עלי, זכאית להירשם כבעלים של 500 מ"ר מהחלקה, אולם עניין זה צריך להתברר אל מול עזבון המנוח פארס עבדאללה, ולא כל הצדדים הרלוונטיים היו צד לדיון לפניי, כך שאין מקום להיעתר לסעד זה במסגרת פסק-הדין.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 50,000 ₪, סכום זה ישולם בתוך 30 יום מהיום שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

או בא-כוחו או לבקשת צד מעוניין ואף מיזמתו הוא, לנקוט אמצעים זמניים או קבועים הנראים לו לשמירת עניניו של קטין, של פסול-דין ושל חסוי, אם על-ידי מינוי אפוטרופוס זמני או אפוטרופוס-לדין, ואם בדרך אחרת; וכן רשאי בית המשפט לעשות, אם הקטין, פסול-הדין, או החסוי פנה אליו בעצמו.
ככזה, מוגבלות ומסוייגות זכויותיו המשפטיות של קטין על-ידי הדין, ובכלל זאת הזכות להיקשר בעיסקאות מסחריות, הזכות לנהוג, להשיט או להטיס, הזכות לסרב לקבל טפול רפואי, הזכות לסרב להתחנך, ללמוד וכו'.
( המסקנות שהוגשו לו" (בע"מ 6327/08 פלוני נ' פלונית, 10.9.08 אשר לדרכי הטיפול - בהתאם לרמת התופעה – מהקל אל הכבד – קביעת הסדרי משמורת מדויקים בין ההורים והקפדה על קיומם; טפול בילד על ידי גורם חצוני תוך השארת הילד בסביבתו של ההורה המנכר; נתוק הילד לחלוטין מההורה המנכר והשמתו אצל אדם שלישי או העברתו להורה המנוכר 872 וכן ע"א (ת"א) 2891/99 פלונית 17 ( (רע"א 3009/02 פלונית נ' פלוני, פ"ד נו ( 18 .
בפסק דין מקיף של כב' השופט משה דרורי ברמ"ש 55946-11-16 פלוני נ' פלונית ( 5.3.19 ) נסקרו האמצעים השונים לטפול בתופעת הניכור ההורי והם כוללים בין היתר: שימוש בהליכי הוצל"פ לרבות הטלת מיגבלות על ההורה המנכר כגון הגבלה על קבלת דרכון; עיכוב יציאה מן הארץ; הגבלה מעשיית שימוש בכרטיסי חיוב; הגבלה על קבלת/החזקת/חידוש רישיון נהיגה; הליכי ביצוע ע"י ביהמ"ש לעינייני מישפחה (בהתאם לסע' 7 לחוק בית המשפט לעינייני מישפחה, תשנ"ה 1995- ); הפחתת מזונות; הליכי ביזיון בית המשפט והליכים פליליים הכוללים אף סנקציית מאסר; סנקציות כספיות – תשלום "קנסות" או "פיצויים בגין הפרה", תשלום בגין אי הבאת הילד להסדרי הראיה, קזוז מזונות או ביטול מזונות לגבי העבר, פיצוי במסגרת תביעת נזיקין; החלטה על העברת המשמורת מההורה האחראי לסרבנות הקשר להורה השני; וכן הכרזה על קטין כנזקק ואף הוצאתו מבית שני ההורים למרכז טפולי.
...
לקראת נעילה סבור אני כי המצב אליו נקלענו אינו אלא פרי התנהגות מתמשכת של האם, שהיא בבחינת ניכור הורי, שלא יימצא לו מרפא בלא התערבות.
סוף דבר התובענה מתקבלת – הקטין ימשיך להיות מטופל לעניין חידוש הקשר במכון "מפגשים", ובשל התנהלותה תישא האם ב- 80% מעלות המכון – האב יישא ביתרה.
אני מורה ללשכה לסיוע המשפטי למנות לקטין אפוטרופוס לדין, אשר גם ישמיע קולו, גם יפעל כפי טובתו וימליץ לקטין ולבית המשפט בהתאם.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

והכול בכפוף לצוו הירושה המתוקן אחר המנוח ג' ולצווי הירושה של ההורים המנוחים.
ולהשית על התובעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. גרסת הנתבעת 1 ע' בהיותה העדה המרכזית (הואיל ויתר הנתבעים היו קטינים) בתמצית לטענת הנתבעת 1, המנוח ג' בעלה קיבל את כל זכויותיו במקרקעין לאחר היתחשבנות בינו לבין בני משפחתו ולכן הם ויתרו על זכויותיהם לטובתו דאז כאשר החלק אשר הועבר על ידי יורשי הדודה נ' למנוח ג' היה בתמורה כספית.
להצהרתה לא ניתן להבין מכתב ההיתחייבות כי מדובר על התחייבות לעשות עסקה או לשלם כספים.
( (עמ' 43 ש' 30-33 באותו מועד הסתיימה חקירת עוה"ד שוקרי מבלי שמוצתה, וזאת לאור טענת ב"כ התובעים כי עליו להכנס לעובי הקורה, ועד למתן הכרעה האם מדובר בחיסיון מוחלט או יחסי הוא שומר על זכותו להזמינו בשנית להשלמת חקירתו.
ממ"י שהיה רשום כבעלים של חלק מהמקרקעין לא קיבל את התמורה לפי ההסכם שנחתם מול המנוח הגיש בקשה למתן צו מניעה זמני לעצור את המשך בניית התחנה כנגד כל הצדדים 31 $ בבקשה דחופה שהוגשה על ידי עוה"ד שוקרי לביטול פס"ד שחייב בתשלום של 200,000 לממ"י נקב כמבקשים בשמות התובעים לצד יורשיו של המנוח ג'.
לגבי נתבעת 2 נטען כי ההסכם בטל הואיל ולא הייתה צד להסכם ולא חתמה עליו, לגבי נתבעים 3-5 נטען כי הסכם הבוררות בטל באשר לא קיבל אישור בית משפט בהיותם קטינים על פי חוק הכשרות המשפטית ומדובר בעיסקה מקפחת שלא לטובתם באשר שוללת את זכויותיהם ללא תמורה.
...
אין לאפשר הגשת תביעות הצהרתיות חלקיות ללא חלק אופרטיבי כאשר סביר להניח, שבית המשפט יזדקק להליכים נוספים כדי ליישב את הסכסוך בין הצדדים" (רע"א(י-ם) 84/98 צעד בריא - אלוש אורטופדיה .
bbsensograph belgium nv בע"מ אחרית דבר אני מורה על אישור הסכם הבוררות ופסק הבוררות מיום 15.5.06 בהתייחס לכל התובעים אל מול הנתבעים.
הבקשה לפיצול סעדים נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

(יוער כי התובע מנהל הליך מקביל בבית משפט זה לביטול העיקולים שנרשמו על הדירה על ידי נושי ההורים, ת"א (אשקלון) 15115-11-22, במטרה לפעול להשלמת הרישום על שמו).
מנגד טוענים הנתבעים, בשם אביהם החסוי, כי מעולם לא הפסיקו להחזיק בדירה, תוך העלאת טענות שבמהותן סותרות טענה זו, טוענים כי האב נפל קורבן ומכר את הדירה למרות שלא היה כשיר לעשות כן. לאחר בחינת מכלול הראיות עולה כי התובע הצליח להוכיח כי הזכויות בדירה שייכות לו ומנגד הנתבעים לא הצליחו לסתור זכויותיו ואין בסיס לטענותיהם הסתמיות כי מעולם לא עזבו את הדירה.
אמנם התובע לא העיד נוכח מצבו הרפואי, אלא בנו שהיה קטין בעת העסקה, אולם מידיעתו העיד כי ידוע לו שאביו הוא בעל הזכויות בדירה והפנה למסמכים.
התובע העיד בקדם המשפט ביחס לשליטתו הרצופה בדירה עד לסוף שנת 2018 עת הדירה הושכרה לאחרונה, ואופן הישתלטות הנתבעים על הדירה תוך ניצול העובדה כי ניפצע מגראד, אחיו נרצח בפיגוע, והדירה הייתה ללא מחזיקים תקופת מה, עד שפלשו אליה בבריונות במאי – יוני 2022: "אני הנכד של סעדה ז"ל. אני מחזיק בדירה משנת 2000 . הדירה היתה מושכרת עד סוף 2018 . אני גרתי ב- 2011 באופן אישי גרתי עד 2012 לערך. יצאו השוכרים, נפגעתי מגראד, הם ניכנסו לדירה כשהיה מודעת אבל . סופר. הם חשבו שאני הלכתי לעולמי . זה היה של אחי שנרצח. שלחתי מישטרה, הביאו אישורים, עמיגור טוען שאיימו עליה שאני גנבתי את הדירה. הם ניכנסו בחודש חמישי שישי בשנת 2022 לדירה. צו ההטרדה זה אחרי הפלישה. ההורים של גאולה ובעלה פרצו לדירה הוציאו לי את הציוד החוצה". (כוונתו כי האם של הנתבעים ובעלה פרצו לדירה, וכנגדם הוגש צו ההגנה, ע.כ) (עמ' 1, ש' 23-28).
אשר להוצאות ההליך, מדובר במקרה בוטה של פלישה תוך עשיית דין עצמי וניצול לרעה של הליכים משפטיים, עת מסתמכים הנתבעים בחוסר תום לב על אי השלמת הרישום של עסקת המכר בה מכרו הוריהם את הדירה בשנת 2000.
...
(מעבר לנדרש יוער כי הדעה הרווחת כי הכרעת בית משפט השלום בשאלת הבעלות במסגרת תביעה לסילוק יד, מחייבת את הצדדים להליך בהתדיינות מאוחרת, ראה החלטת כב' השופטת ח' מאק-קלמנוביץ, בת"א (מח' י-ם) 40606-07-18 זוואהרה נ' אלסה אינבסטמנטס אס.אי, 11.6.19) סוף דבר לאחר בחינת מכלול הראיות עולה תמונה עגומה ביחס להתנהלות הנתבעים ומשפחתם, אשר גרים בנכס הצמוד.
לאור כל האמור לעיל זכאי התובע לסלק את ידם של הנתבעים, וכל מי שמחזיק בדירה מטעמם, ובעיקר האב עמוס.
על כן, אני מורה על סילוק ידם של הנתבעים וכל מי שמחזיק בדירה מטעמם, לרבות עמוס מכלוף ת.ז. 055731830, מהדירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו