בהקשר זה נפסק כי הוראת סעיף 8(ב) לחוק הירושה הנה הוראה קוגנטית, וככזו בית-משפט רשאי להעלותה אף ביזמתו, ככל שהוכנה לפניו תשתית עובדתית מתאימה, ובעניין נחשון-לא נחקרו הצדדים הרלוואנטיים, שכן נותן המתנה נפטר, ומקבל המתנה הפך להיות חסוי, כך שאומד דעת הצדדים נלמד בעקרו מהסכם המתנה ונספחיו, כמו גם היתנהלות הצדדים בסמוך לאחר עריכת הסכם המתנה.
סעיפים 7 ו-20 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962, קובעים כי:
"7. פעולה משפטית של קטין טעונה אישור בית-משפט, אם היתה טעונה אישור כזה אילו נעשתה בידי נציגו; ואין תוקף לפעולה כל עוד לא בא עליה אישור בית-המשפט.
פעולות טעונות אישור בית-המשפט
ואלה הפעולות שבהן אין ההורים מוסמכים לייצג את הקטין בלי שבית-המשפט אישרן מראש:
(1) העברה, שיעבוד, חלוקה או חיסול של יידה משקית בחקלאות, בתעשיה, במלאכה או במסחר, או של דירה;
(2) פעולה שתקפה תלוי ברשום בפנקס המתנהל על-פי חוק;
(3) נתינת מתנות, זולת מתנות ותרומות הניתנות לפי הנהוג בנסיבות הענין;
(4) נתינת ערבות;
(5) פעולה משפטית בין הקטין לבין הוריו או קרובי-הוריו, זולת קבלת מתנות הניתנות לקטין.
ככלל, עסקה משפטית הנוגעת לזכויות קטין, לא תוכל לקום, בלא שבית המשפט נתן קודם אישור לאפוטרופוס לעשותה.
(ב) למבקש לעשות פעולה בפני נוטריון במסמך שנערך בשפה שאינה ידועה למבקש, לא יתן הנוטריון אישור על עשיית הפעולה אלא לאחר שתורגם המסמך למבקש לשפה המובנת לו על ידי הנוטריון עצמו, או על ידי מתרגם אחר והמבקש המציא תצהיר מאת אותו מתרגם כי הוא שולט בשפות המקור והתרגום וכי התרגום הנו מדויק ובילבד שנחה דעתו של הנוטריון שאמנם המתרגם שולט בשתי השפות; דרכי התרגום יפורשו באישור.
גם אם ייפוי-הכוח הנוטריוני בטל, עדיין יש לבחון האם היה הסכם מכר או הסכם מתנה נפרד, אלא שבעניינינו הרישום בלישכת רישום המקרקעין נעשה על-בסיס ייפוי-הכוח הנוטריוני, ולא על-בסיס אחר.
...
בהקשר לכך יש להבהיר כי בהתאם לכלל האוסר הרחבת חזית, אין בעל דין רשאי לחרוג מגדר המחלוקת כפי שהוצבה בכתבי הטענות, אלא אם כן נעתר בית המשפט לבקשתו לתיקון כתב טענותיו או שהצד שכנגד נתן לכך הסכמתו במפורש או מכללא.
לאור כל האמור לעיל, התוצאה הינה כי דין רישומו של הנתבע כבעל 500 מ"ר בחלקה 25 בגוש 12169 על-בסיס ייפוי-כוח נוטריוני בלתי חוזר מ-77' להתבטל, והנני מורה ללשכת רישום המקרקעין בחיפה לבטל את הרישום של 500 מ"ר הרשום על-שם פארס ג'והג'אה פארס וג'יה ת"ז 026279539, רישום שבוצע ב-30/1/14.
הנני סבורה כי אכן התובעת, כיורשת בעלה המנוח עלי, זכאית להירשם כבעלים של 500 מ"ר מהחלקה, אולם עניין זה צריך להתברר אל מול עזבון המנוח פארס עבדאללה, ולא כל הצדדים הרלוונטיים היו צד לדיון לפניי, כך שאין מקום להיעתר לסעד זה במסגרת פסק-הדין.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 50,000 ₪, סכום זה ישולם בתוך 30 יום מהיום שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.