מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עסקה עקב אי מתן מענה אנושי לעסקים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כתב התביעה כולל שלל טענות והוראות חוק שאינן רלוואנטיות למחלוקת בין הצדדים, ועל כן, הדיון יתמקד במחלוקות האמיתיות בין הצדדים, הדורשות הכרעה, ואין צורך להכנס לדיון בשאלות שאינן רלוואנטיות לענייננו, דוגמאת הליכי עיקול במסגרת גביית מס, או טענות נוספות שהועלו בכתב התביעה, תוך הרחבת הטיעונים שלא לצורך.
התובע רכש זכויות בנכס, במסגרת עיסקה שהוא חתם, והגיש בגינה שומה עצמית לנתבעת, שומה אשר לא אושרה על ידה, והיא הוציאה שומה לפי מיטב השפיטה.
התובע טוען לפצוי ללא הוכחת נזק, בשיעור 50,000 ש''ח, כאשר ההתנהלות המיוחסת לנתבעת, כפי טענתו , הנה היתנהגות אופיינית, רוחבית, ולא רק במקרה האישי שלו, כאשר עסקינן בפעולות המבוצעות דרך המערכת הממוחשבת, ללא הפעלת שיקול דעת, או בדיקה של גורם "בשר ודם" , ובמונחי התובע סוג של "שיטת מצליח", כאשר ע''י אותו קזוז שלא כדין, המבוצע בטרם חולפים אותם 25 ימים כפי הוראות התקנות, קונה הנתבעת לעצמה יתרון על פני נושים אחרים פוטנציאליים של התובע או של כל נישום אחר, עת סכום ההחזר "משוריין" לטובת הקזוז, תוך פגיעה בזכותו של התובע לקבל לידיו את ההחזר ללא כל עיכוב, ותוך גרימת נזק תדמיתי לתובע, המנהל עסקים ועובד עם גופים שונים, ושדבר הקזוז, כפי עדותו, גרם לו למבוכה רבה ואי נעימות, שהוא זכאי לקבל פיצוי בגינם.
לפי התובע, המערכת הממוחשבת אצל הנתבעת, בפעולות הקזוז, פועלת עצמאית, ללא מעורבות של גורם אנושי, ומכאן, הפנייה של התובע אל הנתבעת, עם הגשת הערר, כדי למנוע מצב בו יבוצע קזוז.
התובע בעדותו חזר על טענותיו, בעיקר לעניין הפגיעה בדימויו ועוגמת הנפש המרובה שנגרמה לו בשל אותו קזוז, כאשר הוא נישאל על אודות הקזוז ע''י גורמים אחרים איתם הוא נמצא ביחסי עבודה, לרבות משרדים ממשלתיים, וכי רק לאחר שהוא שכר את שירותיו של עורך הדין המייצג אותו, הטעות תוקנה, וכי קדם לכך ניסיון לתיקון הטעות כאשר הוא בעצמו ניסה לפנות לרשות המיסים, אך כלל לא זכה למענה, וכך גם רואה החשבון שלו, דבר שאילץ אותו, כאמור, לפנות לעורך דין שיפעל עבורו לשם ביטול הקזוז, תוך נשיאה בעלויות שכרו של עורך הדין.
אני מקבלת את טענת התובע, כי ע''י אותו קזוז, מוקדם מהמועד המותר לנתבעת, נותן לה יתרון לא הוגן כלפי נושים אחרים של התובע, כאשר היא מקנה לעצמה דין קדימה על החוב, ללא זכות שבדין, כאשר לו היה מתקבל צו עיקול על כספים של התובע אצלה, במצב הדברים שנוצר עם הקצאת אותו סכום החזר לטובת הקזוז, כי אין כל יתרה כספית שהתובע זכאי לקבל אותה, ואין לתת יד להתנהלות זו. בין אם נאמר כי עסקינן ברשלנות, ובין אם נאמר כי עסקינן בהפרת חובה חקוקה, ניתן לקבוע כי בעניינינו, התובע הוכיח כי אכן הנתבעת התרשלה כלפיו, הפרה את חובת הזהירות המושגית והקונקרטית כלפיו, וגרמה לו לנזק, גם אם לא נזק כספי.
...
אינני מקבלת את טענת הנתבעת כי מדובר בהודעה על הקיזוז בלבד, וניתן לראות בבירור כי בפועל הקיזוז בוצע גם בוצע.
אני מקבלת את טענת התובע, כי ע''י אותו קיזוז, מוקדם מהמועד המותר לנתבעת, נותן לה יתרון לא הוגן כלפי נושים אחרים של התובע, כאשר היא מקנה לעצמה דין קדימה על החוב, ללא זכות שבדין, כאשר לו היה מתקבל צו עיקול על כספים של התובע אצלה, במצב הדברים שנוצר עם הקצאת אותו סכום החזר לטובת הקיזוז, כי אין כל יתרה כספית שהתובע זכאי לקבל אותה, ואין לתת יד להתנהלות זו. בין אם נאמר כי עסקינן ברשלנות, ובין אם נאמר כי עסקינן בהפרת חובה חקוקה, ניתן לקבוע כי בענייננו, התובע הוכיח כי אכן הנתבעת התרשלה כלפיו, הפרה את חובת הזהירות המושגית והקונקרטית כלפיו, וגרמה לו לנזק, גם אם לא נזק כספי.
בבחינת מידת הפגיעה, נסיבות הפגיעה, עיתוי החזרת הכסף שקוזז, ועת גובה הפיצוי נתון לשיקול דעתו של בית המשפט, אני קובעת סכום פיצוי של 10,000 ש''ח בגין הנזק הלא ממוני שנגרם לתובע, בגין התנהלות הנתבעת , כפי שתואר לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

למחרת התכתבו הנתבע ודורי, והאחרון עדכן את הנתבע בתוכן הודעה ששלח לו התובע, ושבה נכתב כי קבוצת פלא העבירה מכתב כוונות במקום מכתב החרגה, וכי פירוש הדבר הוא שהשעבוד לטובת הבנק לא בוטל ולכן לא ניתן להעביר לקבוצת פלא את הכספים.
במקרה דנא, נראה כי הפירסום נעשה להגנת עניין אישי כשר של הנתבע והוא - קבלת שירות ראוי, יעיל ונכון מקבוצת נאוי, בקשר עם ההלוואה שהיה זקוק לה. זה המקום לציין כי כבר נפסק שאנטרס של אדם בשמירה על נכסיו מהוה עניין אישי כשר (ר' בעמ' 295-296 לספרו של שנהר וההפניות שם), ונראה כי ניתן להקיש ממקרה זה גם לענייננו, היינו שהנתבע ערך את הפירסום על מנת להגן על עסקו ונכסיו בבקורת שהטיח על היתנהלות נאוי והתובע בכל הנוגע להעברת כספי ההלוואה אליו.
שנית, תאורו של הנתבע כ-"חיה", ופה אף נאמר לא סתם חיה, אלא חיה ה-"מוחזקת" על ידי קבוצת נאוי, הוא תאור שנעשה על ידי הנתבע בבירור בקונוטציה שלילית ועל כן תאור זה מפשיט את התובע מהוויתו האנושית ויש בו כדי להשפיל את התובע ולבזותו בשל תכונות שליליות המיוחסות לו (היתנהגות "חייתית").
אינני סבור כי ביטוי זה מהוה בנסיבות של המקרה דנא גידוף או קללה, וזאת ניתן ללמוד על פי הקשר הדברים: המסרון שבו כתב הנתבע ביטוי זה, נשלח לדורי במענה למסרון שבו כתב דורי כי התובע עידכן אותו שהנתבע העביר "מכתב כוונות" ולא "מכתב החרגה", וכי "מכתב כוונות" הוא בלתי מספק לשם השלמת העיסקה והעברת הכספים.
...
גם דברים אלה, מחזקים את המסקנה שאין להתחשב לקולא בסכום הפיצוי עקב האמירה הנ"ל שהופיעה בסיכומים.
בטרם פסיקת הסכום הראוי, אני מוצא מקום להזכיר כי מטרת הפיצוי בדיני לשון הרע אינה אך ורק לרפא נזק שנגרם, קרי - השבת המצב לקדמותו, אלא גם הרתעתית, חינוכית ועונשית, וכפי שנאמר בע"א (עליון) 89/04 ד"ר יולי נודלמן נ' נתן שרנסקי (פורסם בנבו, 4.8.08): "הערכת הפיצוי על פי דיני לשון הרע אינה מתמקדת בנזק שנגרם לנפגע בלבד, אלא היא רואה לנגד עיניה גם שיקולים ציבוריים כלליים שיש להגשימם במסגרת הסעדים המוענקים, ובהם הגנה על האיזונים הראויים ברמתו של השיח הציבורי, הרתעה וגמול על ביצוע עוולות לשון הרע, והתחשבות בשיקולים מחמירים ומקילים הקשורים הן בפוגע והן בנפגע (פרשת בן גביר, שם; ענין גדיש, שם)". לפיכך, לאחר ששקלתי את כל הנסיבות הספציפיות הנוגעות לתביעה דנא, החלטתי כי מן הדין ומן הצדק להעמיד את הפיצוי לתובע בגין הפרסומים: "עמי המזדיין מרוקאי מהזן המגעיל שהכרתי בחיים"; "ברור לך שאני לא עובד עם חברה או קבוצה שמחזיקים חיות כאלו"; "...והשקרן"; "מהזן המגעיל ביותר שהכרתי", על סך של 30,000 ₪ וזאת עבור כל הפרסומים הנ"ל יחד.
סוף דבר אשר על כן, הנתבע ישלם לתובע 30,000 ₪ וכן 12% מאגרות המשפט וכן שכר טרחת עו"ד בסך של 5,000 ₪ וזאת בהתחשב בהיקף ההליכים המועט ומשכם הקצר, כמו גם, בין היתר, בסכום שנפסק ובהפרש הגדול בינו ולבין הסכום שנתבע.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך, במספר רב של מועדים, מסר העורר לאדם האחר מידע באשר לפעילותם של כוחות הבטחון ושל שר הבטחון, כמו גם על עיסקאות צבאיות – מידע שהגיע לידי העורר מהתקשורת או מקשריו עם אנשים שונים בישראל.
בהחלטה צוין כי הגם ששרות המבחן סבר כי מנגנון הפיקוח הקונקרטי שהוצע לא ייתן מענה למסוכנות הנשקפת מהעורר, לא נמצא שהוא אינו מתאים לפיקוח אלקטרוני.
בו ביום ניתנה ההחלטה הנזכרת בפתח הדברים, במסגרתה הורה בית המשפט המחוזי על ביטולו של הפיקוח האלקטרוני והמרתו במעצר בית מלא בפקוח אנושי של אותם מפקחים, בשל הטעם הרפואי שעלה בהודעתה של היחידה לפיקוח אלקטרוני.
יחד עם זאת, בנסיבות המקרה דנן, ובפרט בהנתן הצורך הכלכלי הדוחק של העורר ושל משפחתו, אין מקום לדחיית אפשרות זו ללא קיום בחינה קונקרטית לגופם של דברים, תוך הידרשות להתאמתם של בתי העסק המוצעים מהיבט המענה לעילות המעצר.
...
מנגד, המדינה טענה כי דין הערר להידחות, בשים לב להדרגתיות המתחייבת בבחינת בקשות מסוג זה. לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בכתב ובעל-פה הגעתי לכלל דעה, ולא בלי התלבטות, כי דינו של הערר להתקבל באופן חלקי, כמפורט להלן.
לצד האמור לעיל, דינה של הבקשה להתיר שימוש בטלפון חכם – להידחות.
בהתחשב באופי המעשים המיוחסים לעורר, שבוצעו בחלקם הגדול באמצעות טלפון נייד בדרך של התכתבות ומסירת מידע בהודעות טקסט, לא מצאתי להיעתר לבקשתו זו בעת הנוכחית.
סוף דבר: הערר מתקבל באופן חלקי כמפורט בפסקה 17-16 לעיל.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כב' השופטת דפנה ברק-ארז פירטה את השתלשלות העניינים, וכך נפסק מפיה בכל הקשור לאיסור העיסוק: "לאור האמור לעיל, הסמכות המוקנית לבית משפט של מעצרים להתנות את שיחרורו של נאשם בתנאי שעניינו מיגבלת עיסוק עומדת גם מקום בו מיגבלה זו נידרשת על מנת לתת מענה לחשש מפני שבוש הליכי משפט (כאמור בסעיף 48(א) רישא). לכל הפחות, ניתן לעשות שימוש בסמכות זו מקום בו העבירות המיוחסות לאותו נאשם הן כאלה שטבוע בהן החשש מפני שבוש הליכי משפט, היינו כאשר החשש להישנות העבירות והחשש לשיבוש הליכים כרוכים זה בזה (ראו למשל: בש"פ 931/12 סלהב נ' מדינת ישראל, בפיסקה 14 [פורסם בנבו] (9.2.2012)). אלה הם פני הדברים בנסיבות שבהן מיגבלת העיסוק עניינה בהרחקת הנאשם מסביבה מקצועית ואנושית קונקרטית, להבדיל מאשר איסור גורף לעסוק בתחום מקצועי מסוים. למותר לציין, כי גם בהפעלתה של סמכות זו בית המשפט ישוה לנגד עיניו את הפגיעה הנגרמת לפרנסתו של הנאשם ולחייו המקצועיים וישקול אותה אל מול עוצמתו של החשש להישנות העבירות ולשיבוש הליכי המשפט, וזאת כדי למנוע פגיעה גדולה מהנדרש (ראו והשוו: בש"פ 6817/07 מדינת ישראל נ' סיטבון, בפיסקה 30 [פורסם בנבו] (31.10.2007))." ב-בש"פ 6817/07 מדינת-ישראל נ' סיטבון (31/10/07), נפסק: "ככל זכות אחרת, גם חופש העיסוק אינו מוחלט ועל כן לא אחת נידרש איזון ראוי בינו לבין זכויות ושיקולים אחרים (וראו: בג"ץ 75/76 "הילרון" חברה ליצוא ויבוא גידולי ומוצרי חקלאות בע"מ נ' מועצה לייצור פירות ושיווקם (מועצת הפירות), פ"ד ל(3) 645, 650 (1976); בג"ץ 5026/04 דיזיין 22 - שארק דלוקס רהיטים בע"מ נ' רע"נ היתרי עבודה בשבת - אגף הפיקוח משרד העבודה והרווחה (לא פורסם, 4.4.05); עע"מ 4436/02 תשעים הכדורים - מסעדה, מועדון חברים נ' עריית חיפה - המחלקה לרשוי עסקים, פ"ד נח(3) 782, 803 (2004)).
ב-בש"פ 4736/09 ליאורה ברקו נ' מדינת-ישראל (7/6/09) היה צו איסור כלפי העוררת לעסוק בעריכת דין, שלאור התארכות ההליכים בוטל, כך שהותר לעוררת לעסוק בעריכת דין תוך קביעת שני סייגים שהיא לא תוכל לבקר בבתי מעצר ובבתי כלא, והיא לא תופיע בפני ערכאות המשפט השונות, וערר בעיניין נדחה, תוך שכב' השופט א. לוי ציין כי לא הסתיר את דעתו שספק בעיניו אם היה נכון להתיר לעוררת לשוב ולשמש כעו"ד, כל עוד לא סולקה מעל ראשה העננה בדבר חשד למעורבות בפלילים, שכן ההחלטה להתיר לה לשוב ולעסוק בעריכת דין, כמוה כהנחת מיכשול בפני לקוחות שעשויים לשכור את שירותיה.
בעיניין גס'אן ערטול, נפסק כי נוכח הזיקה המובהקת והישירה בין העיסוק בעריכת דין לעבירות המיוחסות, אין מקום להעתר לבקשה החלופית של המבקש שם לעסוק בתחומים שאינם כרוכים בעיסקאות מקרקעין.
...
אציין כי טענת הסנגור כאילו עצם השימוש בהוראה על איסור עיסוק מעורר קושי כשמדובר בעיסוק מותר, אינה מקובלת עליי.
אין מנוס איפוא בשעה זו מהמשך מעצר הבית ואי העיסוק במקצוע, גם כדי שלא לאפשר חלילה שיבוש.
בעניין גס'אן ערטול, נפסק כי נוכח הזיקה המובהקת והישירה בין העיסוק בעריכת דין לעבירות המיוחסות, אין מקום להיעתר לבקשה החלופית של המבקש שם לעסוק בתחומים שאינם כרוכים בעסקאות מקרקעין.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 2.2.2021 אישרה גב' גלית וידרמן, מנהלת אגף בכיר ביקורת הון אנושי ברשויות מקומיות במשרד הפנים תשלום שכר בחוזה אישי למערערת.
המערערת מילאה בתקופה זו גם תפקידים ניהוליים ובכל מקרה בקשר לתפקיד קצין הציות נקבע כי ".... מדובר באחריות על הדרכת עובדים והטמעת ידע בתחום איסור הלבנת הון והוראות צרכניות ובקרות שוטפות על תקינות מסמכים וקיום הוראות הדין והנהלים במהלך הפעילות השוטפת, כאשר חלק מהבקרות השוטפות נערכות על ידי הממונים על התחום ואחריותו של קצין הציות לוודא קיומן של הבקרות על ידי הממונה. לנוכח העובדה שעיקר העבודה של קצין ציות הוא בבקרה שוטפת שנעשית ביחד עם הגורם המבוקר או הממונה, לא ניתן לראות בעבודה של קצין ציות כעבודת ביקורת העוסקת בבקורת לאחר מעשה, ומתבצעת באופן עצמאי ובלתי תלוי בגורם המבוקר. זאת ועוד. בהיתחשב בתפקידה הניהולי והבכיר של הנתבעת בסניף ברור כי העיסוק תחום הציות בכלל ובבקרות בפרט אינו מהוה את עיקר העיסוק ולא הובאה כל ראיה בדבר הקף העיסוק בתחום הציות". ראיית חשבון במשרד קסטלמן (PWC) (2016-2017) – בית הדין קבע כי המערערת "... עסקה בייעוץ וסיוע לעסקים בקבלת מענקים והטבות מס מכח חוקי עדוד שונים. אין מחלוקת שבתקופה זו הנתבעת לא עסקה בעבודת ביקורת". מתן שירותי ביקורת פנים לגופים שונים (2016 ועד היום) – ההעסקה בתקופה זו היתה מגוונת, ובכלל זה: משרד רואי חשבון CPA (אפריל 2017 – מרץ 2019) - בית הדין קבע כי תקופת עיסוק זו לא יכולה לבוא בחשבון לצורך בחינת הניסיון המקצועי, שכן היא נעשתה בהיתנדבות ולא הוכח שזה היה עיקר עיסוקה אותה עת, וכלשונו "לפי דו"ח תקופות עיסוק של הנתבעת היא לא דווחה כעובדת על ידי משרד רו"ח CPA ומהחקירה הנגדית עולה שהיא גם לא נתנה למשרד שירותים כעצמאית ולמעשה היא לא קיבלה שכר או תמורה מהמשרד ולא העסיקה עובדים אלא סייעה למשרד בהיתנדבות למבקר מועצה אזורית בחבל מודיעין בהכנת דוחות ביקורת במסגרת הפרקטיקום של לימודי הבקורת... הנתבעת העידה כי באותה תקופה היא קיבלה כסף מעבודה במקומות אחרים, כך שברור שהיקף הפעילות של הנתבעת בפרקטיקום הייתה מוגבלת ומצומצמת ונקבעה על פי יכולתה להתפנות מעבודתה ומעיסוקיה האחרים ולפיכך אינה יכולה להחשב כעיקר העיסוק על פי דרישת חוזר המנכ"ל". כמו כן, קבע בית הדין כי יש קושי בהתחשבות בתקופת פרקטיקום כבאה במניין התקופות לצורך קביעת עמידה בתנאי הסף.
עוד נטען כי שגה בית הדין בקביעתו כי לא ניתן להחיל על עניינה של המערערת את דוקטרינת הבטלות היחסית, וכי בהחלטתו בית הדין שם שיקול דעתו תחת שיקול דעת הרשות המנהלית, לה עומדת חזקת תקינות המעשה המינהלי, בעוד ההחלטה למנות המערערת התקבלה בסבירות ובתום לב. המערערת הוסיפה כי לבית הדין הסמכות לבחון סבירות ההחלטה רק בהתבסס על הנתונים שעמדו בפני הרשות, ואין הוא אמור לבצע בדיקה עצמאית ורטרואקטיבית לגבי השאלה האם עומדת המערערת בתנאי הסף.
בין יתר נסיבות העניין ששקלנו ואשר מצדיקות את המסקנה כי יש להשיב את המשיב לתפקיד נפרט את הנסיבות הבאות: א.  העמימות בהגדרת הניסיון הנידרש – עמימות שבעקבותיה מצאה המדינה להבהיר את הכוונה בנוגע לניסיון הנידרש ב"פיתוח"; ב.  העובדה שבמערערת לא פעלה מחלקת כוח אדם קודם לאיוש התפקיד על ידי המשיב, ועל רקע זאת צבר המשיב בתפקידו הקודם שהיה כרוך בניהול עובדים רבים ניסיון שבאופן מהותי ניתן לראות בו מענה סביר לדרישת תנאי הסף של הניסיון המקצועי שנקבע במיכרז; ג.   והעיקר - העובדה כי אין עסקינן בבחינת עמידתו של מועמד בתנאי הסף בסמוך להליכי המיכרז, אלא בבחינה שנעשית לא רק בדיעבד זמן ניכר לאחר הכניסה לתפקיד, אלא בבחינה שנסיבות עריכתה נגועות בשיקולים זרים ופסולים כמפורט בהרחבה בפסק הדין האיזורי".
...
בית הדין האזורי דחה את הטענה וכך נאמר: "בהתחשב בחשיבות של העמידה בתנאי הסף למשרה המהווה פגם מהותי היורד לשורשו של המכרז ומקל וחומר כשמדובר בתנאי סף סטטוטורי, אין מקום להפעלת תורת הבטלות היחסית, ואין מנוס מביטול המינוי של הנתבעת. באיזון האינטרסים שבין הפגיעה בנתבעת עקב ביטול המינוי לבין הפגיעה באינטרס הציבורי לשמירה והקפדה על עמידה בתנאי הסף העומדים בתכלית היסודות של דיני המכרזים, אנו סבורים שידו של האינטרס הציבורי על העליונה בפרט לאור אי הדיוקים שהתגלעו בין אישורי ההעסקה שהגישה הנתבעת למועצה ולמשרד הפנים כמפורט לעיל בנוגע לתקופת ההעסקה ולמעמדה אצל אותו מעסיק ואשר השליכו על התייחסותם לניסיונה המקצועי בתחום הביקורת. לא למותר לציין כי מכח מעמדו ותפקידו של מבקר פנים מצופה ממועמד למשרה זו להקפיד הקפדה יתרה על מסירת נתונים מדויקים ומלאים אודות ניסיונו המקצועי". (ד) טענות הצדדים בערעור לטענת המערערת, כבר בהזדמנות הראשונה נטען על ידה כי התובענה נגועה באי מיצוי הליכים שמחובת העמותה היה לנקוט בטרם הגשת תובענה, וכי היה עליה לפעול לפי סעיף 84 לצו המועצות המקומיות, כנוסחו דאז, והוא סעיף 26(ב) לצו המועצות המקומיות (שרות עובדים), תשכ"ב-1962.
 יתר על כן, הלכה ולמעשה בחן בית הדין האזורי מחדש (de novo) את סוגית העמידה בתנאי הסף ומצאנו לאשר את מסקנותיו.
סוף דבר – אני מצטרף לעמדת חברתי השופטת אופק-גנדלר לפיה אין מנוס מדחיית הערעור.
סגן הנשיאה השופט אילן איטח אני מצטרף לתוצאת פסק דינה המקיף ורחב היריעה של חברתי, השופטת חני אופק-גנדלר, לפיה המערערת לא עמדה בתנאי הסף שנקבעו במכרז, ולכן בשקלול של כלל נסיבות העניין וחרף כישוריה של המערערת והזמן שחלף אין מנוס מביטול מינויה לכהונת מבקר פנים.
נציג ציבור (מעסיקים) דן בן חיים לאחר עיון מעמיק בחוות דעתה המקיפה והיסודית של השופטת אופק גנדלר, מקובלת עלי התוצאה אליה הגיעו שלושת שופטי המותב, לפיה אין מנוס מדחיית הערעור.
אני סבור כי לנוכח השתלשלות העניינים בתיק זה, כמפורט בפסק דינה של השופטת אופק גנדלר, וריבוי העתירות שעניינן הליכי מכרזים ומינויים בשלטון המקומי, מן הראוי כי משרד הפנים - הרגולטור - ישפר את הליכי המעקב והבקרה שלו בתחום זה ויסייע בידי הרשויות המקומיות במתן כלים והכשרות לקיים הליכים אלה בהתאם לדרישות הדין והפסיקה, ובכך להמנע ממקרים מצערים כגון זה בעתיד.
  סוף דבר על דעת כלל חברי המותב הערעור נדחה בהתאם לאמור בסעיף 130 לפסק דינה של השופטת אופק-גנדלר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו