לטענת המשיבים החברה הפסיקה את פעילותה בישראל בשנת 2018 והותירה אחריה חובות כבדים (לתיק בית הדין צורף ביום 4.7.19 צו עיקול על נכסי החברה מיום 7.1.19).
על כן עתרו המשיבים לחייב את המבקשים (מכוח הרמת מסך), לצד החברה, בתשלום פצויי פיטורים, פיצוי בגין אי קיום חובת שימוע, פדיון חופשה ודמי הבראה, פצויי הלנת שכר, הלנת פצויי פיטורים, אי ביצוע הפקדות לקרן פנסיה והשתלמות, וכן קבלת כתבי שיחרור.
בפתח הדברים עמד בית הדין על כך שככלל, בית הדין ינקוט בגישה ליבראלית וייעתר לבקשות לתיקון כתב תביעה, ככל שיש בכך כדי לסייע להכרעה בשאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין וככל שהנזק לצד האחר ניתן לפצוי כספי.
במקרה דנן עצם השאלה האם אכן היתקיימו יחסי עובד מעסיק היא בסמכותו של בית הדין; מדובר בעילה הנובעת מיחסי העבודה; נטען כי היתקיימו תנאיו של סעיף 62 לפקודת הנזיקין, שעניינו גרם הפרת חוזה.
אין בדברים אלה כדי להוות אישור לכל הנמקותיו של בית הדין האיזורי, ואוסיף כי מצאתי טעם לא-מבוטל בטענות המבקשים, שכן טענות המשיבים במסגרת בקשת התיקון ובמסגרת כתב התביעה המתוקן אכן - לכאורה - אינן מחודדות דיין, הן ברמה העובדתית והן בזו המשפטית.
...
בית הדין מצא לפיכך שניסוחם של הדברים בשנית כפי שנעשה בכתב התביעה המתוקן יש בו כדי לסייע להכרעה בשאלות השנויות במחלוקת בין הצדדים; שנית, הבקשה הוגשה בתום לב; שלישית, נוכח החלטת בית הדין הארצי ברי כי ללא התיקון המבוקש תיחסם טענתם של המשיבים כלפי המבקשים; רביעית, ההליך עדיין מצוי בשלב מוקדם.
למרות זאת סבר בית הדין האזורי שיש להטות אוזן לטענות המשיבים בהקשר של משפט העבודה, ומששוכנע כי כתב התביעה המתוקן יסייע להכרעה בשאלות השנויות במחלוקת - הגעתי כאמור לכלל מסקנה שאין להתערב בשיקול דעתו.
סוף דבר - על אף הקשיים עליהם הצביעו המבקשים, שוכנעתי כי אין להתערב בהחלטתו הדיונית של בית הדין האזורי.
משכך, בקשת רשות הערעור נדחית.