מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עיקול על כספי פיצויים מביטוח על תאונת דרכים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בחודש מאי 2013 תבע החייב שתי חברות ביטוח ואדם נוסף (להלן: הנתבעים) בטענה כי הוא זכאי לתשלום פיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לו עקב תאונת דרכים שבה היה מעורב (ת"א 43079-05-13‏ - להלן: תביעת הפיצויים).
לפיכך, אף שבתחילה הסכים להסרת העיקולים כיום הוא סבור כי לא היה נכון להורות על כך. המנהל המיוחד מוסיף וטוען כי גם אם לא תבוטל הילכת ידידיה, בנסיבותיו המיוחדות של המקרה דנן אין לאפשר לחייב להשתחרר מהצהרתו לפיה הוא מוותר על כספי הפיצויים לטובת קופת הכנוס.
...
לפיכך אני מורה על ביטול העיקולים והעברת כספי הפיצויים לידי החייב.
לפיכך, אף שבתחילה הסכים להסרת העיקולים כיום הוא סבור כי לא היה נכון להורות על כך. המנהל המיוחד מוסיף וטוען כי גם אם לא תבוטל הלכת ידידיה, בנסיבותיו המיוחדות של המקרה דנן אין לאפשר לחייב להשתחרר מהצהרתו לפיה הוא מוותר על כספי הפיצויים לטובת קופת הכינוס.
לפיכך, גם מבלי שאדרש לסיכויי הערעור, הגעתי למסקנה כי יש לעכב את ביצועו של פסק הדין נושא בקשת העיכוב דנן.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל, גב' מירי ברטהולץ, מיום 25.3.19, שניתנה בתיק איחוד מספר 516684-01-19, במסגרתה נדחתה בקשתו של המערער לביטול עיקול שהוטל אצל קרנית, קרן הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, על כספי פיצויים שנפסקו למערער.
היא גם הורתה באותה החלטה על עיקול כספי המערער בחברת הביטוח "כלל", הנתבעת הנוספת שחויבה במחצית הפצוי.
...
על כן, אני דוחה את טענותיו של המערער.
אני מורה אפוא על דחיית הערעור.
שקלתי אם לחייב את המערער בהוצאות לטובת אוצר המדינה, בשל צירוף כב' הרשמת כמשיבה ואך לפנים משורת הדין, לא מצאתי מקום לעשות כן. סוף דבר – הערעור נדחה ללא צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש פנה למשיב על מנת שייצגו במסגרת תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה- 1975 (להלן: "החוק"), בגין תאונה בה נפגע ביום 9.4.13 (להלן: "תביעת הפיצויים").
לאחר שניתן פסק הדין פנתה אליו ב"כ חברת הביטוח והודיעה לו כי על כספי הפיצויים הוטל עיקול לטובת צד ג' וכי עד שזה ישוחרר לא ניתן להעביר למבקש את הסכום שנפסק לטובתו.
במסגרת הבקשה עותר המבקש לקבל את העירעור, להורות על ביטול פסק הדין ולחייב את המשיב בגין הוצאות ניהול ההליכים וכן בגין עוגמת הנפש.
...
בסופו של דבר הוסר העיקול והכספים שנותרו הועברו על ידי המשיב למבקש לאחר ניכוי הוצאות ושכר טרחה של המשיב.
דיון לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, נספחיה והפרוטוקול של בית משפט קמא, הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות, אף ללא צורך בתשובת המשיב .
משלא מצאתי כי יש מקום להתערב באופן חריג בקביעות בממצאים עובדתיים של בית משפט קמא ואף לא מצאתי כי הסקת המסקנות הייתה שגויה או בלתי הגיונית, דין הבקשה דחייה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 16.9.2011 היה ג'ינר מעורב בתאונת דרכים, וביום 28.5.2013 הגיש תביעה נזיקית לבית משפט השלום בתל אביב-יפו (ת"א 43079-05-13) לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: חוק הפלת"ד), נגד שתי חברות ביטוח ונהג אוטובוס (להלן: הנתבעים), בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו עקב התאונה.
בעקבות החתימה על הסכם הפשרה, הגיש קוגן ביום 3.2.2016 בקשה לבית המשפט המחוזי כי יורה על ביטול העיקול שהוטל על כספי הפיצויים ועל העברת הכספים לידיו, בהתאם להילכת ידידיה.
...
למסקנה לפיה יש להבחין בין זכות התביעה לפירות התביעה בתביעת הנזיקין של החייב הניזוק הגיע בית משפט זה גם בעניין פילוסוף.
לנוכח כל האמור, פרשנות ראויה של סעיף 21 לפקודת הנזיקין מחייבת את המסקנה כי במקרה שהעוולה גרמה לפושט הרגל נזקי ממון לנכסיו (בהם כושר השתכרותו) לצד נזקים אישיים, יש להפריד בין הזכות להגיש ולנהל את התביעה – אשר נותרת בידי פושט הרגל, ובידיו בלבד – לבין הזכות ליהנות מפירות התביעה ולהכלילם בקופת הכינוס, אשר מוקנית לנאמן (ובאופן עקיף גם לנושי פושט הרגל).
ואולם, אני סבור כי האירוע הנזיקי ונזקי הגוף שנגרמו לפושט הרגל בעקבותיו הם יוצאי דופן במובן זה שאין לנאמן אינטרס לגיטימי לקבל מידע מפורט אודותיהם.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בקשת חייב לשחרר לידיו את הכספים שנפסקו לו כפיצויים בגין ניזקי גוף בשל תאונת דרכים שבה היה מעורב ביום 10.7.08, במסגרת ת"א (שלום כ"ס) 42644-02-10.
בעלות התפקיד טוענות כי הילכת ידידיה עוסקת במצב עובדתי שונה משלנו שכן בעיניין ידידיה דובר על תאונת דרכים שהתרחשה ביום 12.12.66, ואילו החייב הוכרז פושט רגל ביום 3.7.67, היינו: כ- 6 חודשים בלבד לאחר התאונה, באופן שחובותיו נוצרו עובר לתאונה וללא קשר אליה; בעוד שבמקרה שלנו, תאונת הדרכים שארעה לחייב כ- 3 שנים לפני מתן צו הכנוס, הנה הגורם המחולל, בבחינת סיבה ומסובב להערמות החובות ולאי תשלומם על ידי החייב.
בעלות התפקיד טוענות כי ככל שבית המשפט יסבור כי הנושים אינם זכאים להפרע את חובם, בשל הילכת ידידיה, הרי שיש להורות על ביטול ההליך שכן הילכת ידידיה אינה עומדת לזכות החייב במסגרת הליכי הוצל"פ. בעלות התפקיד טוענות כי חלק מנושי החייב הטילו עיקולים בחברת הביטוח, לפני נקיטת החייב בהליך הפש"ר, כאשר סמיכות הזמנים שבין הסכם הפשרה לבין מועד הגשת הבקשה (3 חודשים לפני אישור הסדר הפשרה) מעידה על חוסר ניקיון כפיים של החייב ועל שימוש לרעה בהליכי בית משפט, וכי אין מקום להפוך את הליך הפש"ר כאכסניה להברחת נכסים לידי החייב.
החייב הוסיף וטען בתשובתו כי ניסיון המשיבות בעתירתן לסעד חלופי של ביטול הליך פשיטת הרגל אם וככל שבית המשפט יקבע כי הנושים אינם רשאים להפרע כדי מלוא חובם, הנו ניסיון חסר תום לב, שכן משמעות הסעד הנה הטלת סנקציה עונשית על החייב בדמות חידוש הליכי הוצל"פ על ידי הנושים ועיקול מלוא כספי הפצוי על ידי אותם נושים.
אם ביקשו בעלות התפקיד או הנושים להיתנגד להכרזתו של החייב פושט רגל משום שלא הצהיר על זכות התביעה בבקשתו העיקרית שהוגשה ביום 28.10.2015 או משום שבקש באמצעות הליך זה לחמוק מן העיקולים שהוטלו על כספי הפיצויים לפני תחילת ההליך, שומא היה עליהם להעלות טענותיהם אלו לפני שהוכרז החייב פושט רגל.
הדברים מקבלים משנה תוקף באותם מקרים שבהם נוקטים חייבים בהליכי פשיטת רגל רק כדי למלט את הפיצויים בגין ניזקי גוף מידיהם של הנושים שכבר פעלו לעיקול כספי הפיצויים בהוצאה לפועל; כאשר הנושים הם אלו שמימנו את החייב בשל פציעתו; או כאשר קיים קשר סיבתי בין נסיבות ההסתבכות לבין התאונה שבגינה התקבלו הפיצויים בגין ניזקי גוף.
...
לצערי, המגעים לסיום המחלוקת, ללא צורך בהכרעה שיפוטית, לא הולידו הסכמות, לרבות ניסיונו של בית המשפט לסייע לידי הצדדים, ולכן אין מנוס מהכרעה שיפוטית בסוגיה המשפטית שלפניי לאחר הגשת סיכומי הצדדים בשאלה אם יש להחיל במקרה שלפנינו את הלכת ידידיה.
לפיכך, אני סבור, כי ראייה של הלכת ידידיה באור העיקרון שעניינו השבת מצבו של חייב שנפגע למצבו אלמלא הפגיעה, יחד עם הוראת סעיף 111 לפקודה, מחייבת לבחון מחדש את צו התשלומים שנקבע במסגרת הליכי פשיטת הרגל" (עניין בר-גיל, בפסקאות 12-11 להחלטתו של כב' השופט אקסלרד).
בדומה לכב' השופט אקסלרד גם אני סבורה כי בעקבות הפיצויים שנפסקו לחייב, בתביעת נזקי הגוף, בגין הפסדי השתכרות יש לעדכן את צו התשלומים בהליך הפש"ר, וזאת לא רק לעתיד אלא גם לעבר.
בנסיבות אלו, אין מנוס אלא לקבוע את צו התשלומים לעבר ולעתיד על פי אומדנא דדיינא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו