ביום 1.6.21 החליטה כב' רשמת ההוצל"פ על העברת הדיון בהליכים שבנידון אל ביהמ"ש, ללא עיכוב הליכים (אוטומאטי) נוכח העובדה שההיתנגדות הוגשה שלא במועד החוקי.
ביום 9.12.21 החלטתי על ביטול החיוב בהוצאות לטובת אוצר המדינה ועל עיכוב ביצוע החיוב בהוצאות לטובת הנתבע, תוך הוראה לצדדים להתייחס גם לנושא אחרון זה בסיכומיהם.
לגבי הבקשה לביטול עיקול: הבקשה נדחית, מאחר שהנתבע לא קיים עד היום את הוראות החלטתי הנ"ל מיום 20.6.21, גם לא במסגרת בקשתו החוזרת הנ"ל מיום 13.12.21.
הוראות דיוניות
לאחר שהתקבלה ההיתנגדות (ניתנה רשות להיתגונן), על הצדדים לפעול עפ"י ההוראות הבאות, שהן שילוב/תיכלול של דיני ההוצל"פ, של הוראות תקנה 214ב1 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984, של הוראות תקנה 20 ותקנה 79 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018, ושל שקולי יעילות ונוחות:
מיסמכי פתיחת תיק ההוצל"פ (כל מיסמכי "בקשה לבצוע שטרות ושיקים") ייחשבו וייסרקו ע"י המזכירות בתיקיית "כתבי טענות" בתיק כ"כתב תביעה".
...
דיון והכרעה
לאחר שנתתי דעתי למכלול מסמכי הצדדים (והם רבים, כמפורט מעלה) וטענות הצדדים, אני מחליט כך:
בקשת הארכת המועד וכן ההתנגדות – מתקבלות, ללא תנאי.
על האמת להיאמר, טענות הנתבע מעלות סימני שאלה רבים ובלתי קטנים, אך לאור העובדה שבשלב זה ובהליך זה כל שעל הנתבע להראות הוא הגנה לכאורה ולו דחוקה, אני סבור שהנתבע עבר משוכה דיונית נמוכה מאוד זו, וזאת גם לאור העובדה שניכר כי בין הצדדים נעשו מסמכים והליכים ומגעים רבים וממושכים (גם הליכי ההוצל"פ למימוש הרכב הרלוונטי), וכל אלו טרם נחשפו והוצגו במלואם וכדין ובאופן מסודר, ואני מתרשם שלצורך הכרעה הוגנת ויסודית במכלול הטענות והמחלוקות ראוי שתחילה תוצג לפניי תשתית רלוונטית מלאה, וראוי שההכרעה בטעות הללו תיעשה במשפט ובראיות.
לגבי הבקשה לביטול עיקול: הבקשה נדחית, מאחר שהנתבע לא קיים עד היום את הוראות החלטתי הנ"ל מיום 20.6.21, גם לא במסגרת בקשתו החוזרת הנ"ל מיום 13.12.21.
אני קובע בפניי קדם משפט ביום 8.2.22 בשעה 12:30.