מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול מקבל גמלה סעיף 304 לחוק ביטוח לאומי

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2014 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין קבע כי "מעצם מינוי האם כמקבלת גמלה (תוספת הילדים) עולה כי מדובר בגימלה נפרדת, הגם שנכון שהיא יונקת את קיומה מגמלתו של האב, הנכה". עוד קבע כי "בנסיבות בהן הזכאים לגימלה (תוספת הילדים) הם הילדים, במישרין ובאמצעות אימם, שהיא מקבלת הגימלה על פי סעיף 304 לחוק, ובמיוחד במצב הדברים בו הוראות חוק הבטחת הכנסה או חוק המזונות אינן יכולות לתת מענה לסיפוק צרכיהם היסודיים של הילדים כמו ביגוד, מזון וכו', הרי שממילא אין מדובר בכפל זכאות של הילדים לקיצבת הקיום המינימאלית, בעין ובממון, שהוא מצב הדברים אותו נועד סעיף 325 למנוע - קרי, כפל תשלום מהקופה הציבורית". בהתאם התקבלה התביעה, החוב הרטרואקטיבי בוטל, ונקבע כי המשיבה זכאית לקבלת תוספת התלויים עבור ילדיה בתקופת מאסרו של מר יצחקי.
תכליתה של תוספת התלויים בקיצבת נכות כללית פרק ט' לחוק הביטוח הלאומי מתוה את התנאים לקבלת קצבת נכות כללית, וקובע בין היתר כי "היו לנכה תלויים שהם תושבי ישראל, תשולם לו בעדם, בנוסף לקיצבה חודשית מלאה, תוספת תלויים כדלהלן..." (סעיף 200(ג) לחוק, כאשר סעיף-קטן (2) קובע זכאות בשיעור 10% מהסכום הבסיסי "בעד כל אחד משני ילדיו הראשונים").
הוראת הסעיף מאפשרת מינוי "מקבל גמלה" כאשר "הזכאי לגימלה או האדם שלידיו צריכה הגימלה להנתן אינו יכול לגבותה, או כי מתן הגימלה לידי כל אחד מאלה אינו לטובת הזכאי או לטובת האדם שבשבילו היא ניתנת..." (סעיף 304 (א)), ומדגישה כי "שולמה גמלה למי שמונה לפי סעיף זה כמקבל הגימלה, יראו את התשלום כתשלום לזכאי" (סעיף-קטן(ג)) – על מנת למנוע דרישה לכפל תשלום (לחובות המוטלות על המוסד בעת מינוי "מקבל גמלה" ראו, למשל, את עב"ל 1270/02 דוד מישניוב – המוסד לביטוח לאומי, מיום 2.10.03; למינוי "מקבל גמלה" בנגוד לעמדתו של הנכה ראו, למשל, את עב"ל 718/06 חני פרנקל – המוסד לביטוח לאומי, מיום 25.10.07).
...
בהתחשב בסיטואציה השונה בה מדובר, לא מצאנו כי יש לכך השלכה לעניין שלפנינו.
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, שוכנענו כי הקפאת תשלומה של קצבת הנכות הכללית מכוח סעיף 325 לחוק למר רונן יצחקי – אין משמעה הקפאת תשלומה של תוספת התלויים מכוח הסעיפים 200(ג)(2) ו – 304 לחוק לידי המשיבה עבור ילדיה.
משכך, הערעור נדחה.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין קיבל את התביעה, מן הטעם שהמערער באמצעות אפוטרופסו לא דיווח למוסד לביטוח לאומי על שינוי בפרטים מהותיים עליהם הצהיר בטופס התביעה לגימלת ניידות (השופטת מיכל פריימן; בל' 3955/07).
זאת, כפי שפורש סעיף 304 בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 לעניין חובת הפיקוח על "מקבל גמלה", אשר לידיו הנאמנות מועברים כספי המבוטח הנכה.
שיקול הדעת של המוסד לביטוח לאומי בגביית חוב כאמור, המערער מדגיש את דבר היותו חסוי כמבסס ביטול החוב שנזקף לו לתקופה שמיום 1.1.2003 ועד ליום 31.12.2004.
...
כך גם שוכנענו כי המוסד הפעיל שיקול דעת לעניין דרישת החוב, ולא מצאנו כל עילה להתערבות בשיקול הדעת.
אשר על כן בדין התקבלה תביעת המוסד לביטוח לאומי כנגד המערער ודין הערעור להידחות.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2013 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה עב"ל 10501-06-13 ניתנה ביום 07 אוגוסט 2013 המוסד לביטוח לאומי המבקש אוריאנה יצחקי ביטון המשיבה בשם המבקש – עו"ד מירב ירושלמי בשם המשיבה – עו"ד איתן ליברמן החלטה
כמו כן, עולה מכתב התביעה כי מר יצחקי מוכר על ידי המוסד כזכאי לקיצבת נכות כללית; כי למשיבה שולמה מידי חודש תוספת התלויים עבור שניים מילדיהם המשותפים; וכי היא מונתה כמקבלת גמלה מכוח סעיף 304(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן – חוק הביטוח הלאומי).
עוד נקבע כי דין החוב נשוא התביעה להתבטל וכי המשיבה זכאית לתשלום תוספת התלויים שנשללה ממנה במהלך תקופת מאסרו של מר יצחקי, כמקבלת הגימלה עבור ילדיה הזכאים.
...
כל זאת מן הטעמים המפורטים להלן.
כל זאת עד למועד הדיון בערעור בבית דין זה. סוף דבר - הבקשה מתקבלת בחלקה כאמור בסעיף 10.
נוכח התוצאה שאליה הגעתי, אני מורה על הקדמת הדיון בערעור, שיקבע בהקדם ככל הניתן בפני מותב.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר דיון שהתקיים בבית הדין, פנתה התובעת לועדה לביטול חובות אשר דחתה את בקשתה לבטל את חובה.
סעיף 315 לחוק הביטוח הלאומי מתיר למוסד לנכות סכומים ששולמו ביתר: שילם המוסד, בטעות או שלא כדין, גמלת כסף או תשלום אחר לפי חוק זה או לפי כל דין אחר, יחולו הוראות אלה: (1) המוסד רשאי לנכות את הסכומים ששילם כאמור מכל תשלום שיגיע ממנו, בין בבת אחת ובין בשיעורים, כפי שייראה למוסד, בהיתחשב במצבו של מקבל התשלום ובנסיבות הענין; על פי הדין היה על התובעת לעדכן את המל"ל כי החלה לעבוד (סעיף 383א. לחוק הביטוח הלאומי) : זכאי לגימלה יודיע למוסד בכתב על כל שינוי שחל במצבו המשפחתי, בהכנסותיו או בעיניין אחר, שלגביהם מסר בעבר מידע למוסד או בעיניין שלגביו הודיע לו המוסד כי הוא דרוש לצורך קבלת גמלה, בתוך שישים ימים ממועד השינוי, והכל אם השינוי עשוי להשפיע על זכאותו לגימלה או על שיעורה; מונה לזכאי מקבל גמלה לפי סעיף 304, יודיע מקבל הגימלה על כל שינוי כאמור בסעיף זה שחל במצבו של הזכאי לגימלה.
...
הכרעה: לאחר ששמענו את העדויות, עיינו במסמכים שהוגשו ובחנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

עניינה של בקשה זו, שהיא אך מחלוקת אחת מיני רבות, בשאלה למי תועבר קצבת ילד נכה שמגיעה לילד מהמוסד לביטוח לאומי.
בית המשפט לעינייני מישפחה פסק, כי לפי סעיף 304(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, המסדיר את זהות מקבל הקצבה, ובהתאם לתכלית הקצבה הספציפית שעל הפרק, יש לשלם את הקצבה להורה המשמורן.
בית המשפט קיבל את העירעור בחלקו, ביטל את קביעותיו של בית המשפט לעינייני מישפחה לענין חלוקת הכספים ככל שתיקבע זכאות רטרואקטיבית והורה על החזרת התיק לבית המשפט לעינייני מישפחה.
...
לאחר העיון אין בידי להיעתר לבקשה, שכן אין היא מגלה כל שאלה עקרונית המצדיקה מתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי".
הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו