מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול מקבל גמלה נכות נפשית שפר

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה בנצרת ב"ל 23857-05-13 16 יולי 2013 לפני: כב' הנשיאה ורד שפר המערער ג'בר סרור ת.ז 035557941 ע"י ב"כ עו"ד רוני אסלייח המשיב המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד שרה מינטוס פסק דין
מדובר בתובע שפרש לגימלאות בגיל 50 מעבודתו בהוראה.
אומנם אין בקביעתה של דרגת תיפקוד שניה בתחום הקרדיולוגי כדי לזכות בהכרח את המערער בדרגת אי כושר שונה מזו שנקבעה קודם לכן, אך בשים לב לעובדה כי הועדה בחרה לקבוע דרגת אי כושר נמוכה במידה בלתי מבוטלת מדרגת הנכות הרפואית העומדת על 77% , יש מקום להחזיר את עניינו של המערער לועדה על מנת שתיתן את דעתה לשינוי בנכות הלבבית.
באשר לנכות הנפשית, אכן הועדה קבעה למערער אחוזי נכות בהתאם לסעיף 34(ג), המצביע על קיומם של סימנים אובייקטיבים וסובייקטיביים, המגבילים באופן בולט את ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה.
כל צד רשאי להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.
...
לאור האמור לעיל, הערר נדחה".
לסיכום: לאור כל האמור לעיל, עניינו של המערער מוחזר לוועדה באותו הרכב, על מנת שתבחן במנומק האם אין מקום לשינוי בקביעת דרגת אי הכושר, לאור ההחמרה שחלה בתחום הקרדיולוגי, ולאור העובדה כי למערער נקבעה בעבר, עוד בטרם הועלה שיעור נכותו הרפואית - דרגת אי כושר בשיעור של 60%.
בנסיבות העניין, המשיב ישלם למערער הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 1,500 ₪, וזאת תוך 30 יום מהיום אחרת סך זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב סע"ש 18523-07-17 10 מאי 2020 לפני: כב' השופט אלעד שביון נציגת ציבור עובדים גב' אורלי סרוסי גרטי נציג ציבור מעסיקים מר חגי שפר התובע: הנתבע שכנגד הלוי אורי ע"י ב"כ עו"ד אורי בוים הנתבעת: התובעת שכנגד ידיעות אחרונות בע"מ ע"י ב"כ עו"ד איתמר נצר פסק דין
למעלה מן הנידרש יצוין, כי ביטול התוספת ע"י הנתבעת, שכאמור לעיל נעשה כדין, לא קיפח את התובע מבחינת הכנסותיו, שכן במקביל לביטול התוספת, התובע קיבל מהמוסד לביטוח לאומי קצבה עבור 40% נכות בסך 12,700 ₪, סכום העולה על שיעור התוספת.
גם אם נגרמה לתובע עוגמת נפש מעצם ביטול התוספת, מצאנו כי הנתבעת פעלה כדין בקשר לכך.
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים מצאנו לדחות את התביעה שכנגד.
לנוכח האמור, לא מצאנו כי יש מקום להיעתר לבקשת הנתבעת להשבת הסכומים ששולמו לתובע בידיעת הנתבעת ובהסכמתה.
סוף דבר: התביעות ההדדיות נדחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפיכך וגם בהנתן העובדה כי ממילא החל מ- 1/20 התחיל התובע לקבל גמלת זקנה, אנו ממליצים לנתבע בחום רב לנהוג עם התובע ברחמים ולבטל את החלטתו מיום 8/10/18 ובהתאם לכך לבטל בנוסף גם את ההחלטה מיום 9/10/18 בדבר החוב בשיעור 13,006 ₪ שנוצר לתובע"(עמ' 12 שורות 16-27 לפרוטוקול וכן עמ' 13 שורות 1-7 שם).
דיון והכרעה ואלו הטעמים בשלהם קבענו כי התובע וגב' קבסה אינם בני זוג/ידועים בציבור א. הרושם שהותיר עלינו התובע - מעבר לדברים שאמר לפנינו אמר התובע, בין היתר:" ..... אנחנו ידידי נפש, היא אחותי, בחיים שלי לא נגעתי בה חוץ מנשיקה של דודה..... אני אף פעם לא ישנתי איתה" (עמ' 6 שורות 3-7 לפרוטוקול) וכן:".... היא אחותי ..... אין לנו רגשות של אהבה כמו בני זוג....." (עמ' 8 שורות 26-27 לפרוטוקול) ראינו את האדם שעמד לפנינו:"איש מסכן שגורלו לא שפר עליו". הרושם שהותירה עלינו גב' קבסה - לאחר ששמענו וראינו את הגב' קבסה, אשר העידה בצורה שהותירה עלינו רושם מהימן, כי התובע הוא ידיד שלה וכן שהעידה באופן שתאם את ההתרשמות שלנו כי ".... האדם הזה הוא מסכן..נראה לך שאלך עם התובע כחבר? זה בכלל לא מתאים" התחזקה אצלינו עוד יותר התחושה שהדברים אינם כפי שהבין אותם הנתבע וכי הנכון הוא שהתובע וגב' קבסה לא היו בני זוג וכן כי הנכון הוא כפי שהעידה לפנינו גב' קבסה : ש בהודעה שלך אמרת לחוקר שבינואר 18' כשבנך בן התחתן אז התובע התחיל לישון אצלך.
בהתייחס לנ/7 - הצהרת התובע לפני פקידת התביעות גב' חזן רחל, מעבר למה שציינו קודם לכן אוסיף שעל גבי מיסמך זה הוסף בכתב ידה של גב' רחל חזן עם תאריך 11.04.18 "שבהתייעצות עם רותי: יש לבצע "חקירה באזהרה משותפת עם נכות כללית, לחקור את שני בני הזוג לעגן תאריך תחילת חיים משותפים ולאחר החקירה למלא שאלון 'ידועים בציבור' ולערוך שימוע", כאשר גם במכתב הדחיה מתאריך 8/10/18, נרשם "על פי המידע שבידינו, בהסתמך על הצהרתך וחקירה ושימוע שנערך לך החלטנו להכיר בך וברבקה קבסה כבני זוג ידועים בציבור מ 01/01/2018" (ההדגשה אינה במקור - ז.ג) - אלא שלפנינו לא הוכח כי אכן בוצע שימוע כלשהוא.
...
בתאריך 3/11/20 שוב אחרי ארכה שניתנה לנתבע לבקשתו הוא הודיע כי:"עם כל הצער שבדבר אין שינוי בעמדתו", לפיכך קצב בית הדין לצדדים מועדים לשם הגשת סיכומיהם ולאחר שאלו הוגשו (סיכומי התובע ביום 5/1/21 לאחר ארכה שהתבקשה וניתנה וסיכומי הנתבע ביום 8/2/21 כאשר סיכומי התשובה שהתובע היה אמור לא הוגשו עד ליום 2/3/21 כפי שנקבע בהחלטה מיום 15/2/21 במסגרתה נעתר בית הדין לבקשת הארכה שהוגשה ולכן החליט שלא להמתין עוד) הגיעה העת להכריע בתביעה.
מעבר לכל האמור לעיל מצאתי כי גם בהיבט הפרוצדוראלי של התנהלות הנתבע נפל פגם כפי שאפרט להלן: מעיון בחוזר המוסד לביטוח לאומי - מינהל גמלאות ומינהל הביטוח והגביה, חוזר כללי - 135/9 חוזר ביטוח - 1387 חוזר גמלאות - 411 מתאריך 9 לספטמבר 2009 (להלן - החוזר) אשר חתום על ידי גב' אילנה שרייבמן סמנכ"ל גמלאות ומר יגאל ברזני סמנכ"ל ביטוח וגביה ואשר נושאו הינו קביעת מעמדם של בני זוג כ"ידועים בציבור".
בהתייחס לנ/7 - הצהרת התובע לפני פקידת התביעות גב' חזן רחל, מעבר למה שציינו קודם לכן אוסיף שעל גבי מסמך זה הוסף בכתב ידה של גב' רחל חזן עם תאריך 11.04.18 "שבהתייעצות עם רותי: יש לבצע "חקירה באזהרה משותפת עם נכות כללית, לחקור את שני בני הזוג לעגן תאריך תחילת חיים משותפים ולאחר החקירה למלא שאלון 'ידועים בציבור' ולערוך שימוע", כאשר גם במכתב הדחיה מתאריך 8/10/18, נרשם "על פי המידע שבידינו, בהסתמך על הצהרתך וחקירה ושימוע שנערך לך החלטנו להכיר בך וברבקה קבסה כבני זוג ידועים בציבור מ 01/01/2018" (ההדגשה אינה במקור - ז.ג) - אלא שלפנינו לא הוכח כי אכן בוצע שימוע כלשהו.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לנסיבותיו המיוחדות ביותר של תיק זה בשל הנפשות הפועלות בו הרינו קובעים כי התובע וגב' קבסה לא היו ואינם בני זוג ולכן הרינו מקבלים את התביעה ובהתאם מורים על ביטול מכתבו של הנתבע מיום 8/10/18 על כל המשתמע ממנו לרבות החוב שנוצר לתובע בשל מכתב זה. הוצאות משפט למרות שקיבלנו את תביעת התובע החלטנו לחייב את הנתבע בהוצאות משפט בסכום של 500 ₪ בלבד ובשכ"ט עו"ד בסכום של 2,000 ₪ בלבד וזאת בשל התרומה שהיתה לתובע בהחלטת הנתבע שהרי לו לא היה אומר את כל הדברים שאמר לחוקר (נ/1) ולו לא היה משיב לגב' רחל חזן את תשובות שחשב שהיא רוצה לשמוע (נ/7), יתכן והנתבע לא היה דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי קופח בזכותו לקבל גמלת ניידות, והדבר נלמד מהסעד הראשון המבוקש - "יצהיר על בטלות ו/לאו אי החוקיות החלטת הנתבע לבצוע שינויים בקיצבת הניידות המשתלמת לתובע." התביעה להחזרת הסכומים שקוזזו כל כולה מקורה בשלילת הגימלה לאותה תקופה בה לתובע לא הייתה בעלות על רכב (והשווה: ב"ל (איזורי נצ') 2308/04 הרמן נ' ארגון נכי תאונות עבודה ואלמנות נפגעי עבודה בישראל, פסקה 22 (23.2.05); ב"ל (איזורי י-ם) 10423/06 מזרחי נ' המוסד לביטוח לאומי, פסקה 5 (25.3.08) (להלן: "עניין מזרחי").
עמדה על כך כבוד השופטת שפר (כתוארה אז) בפס"ד, (בל (נצ') 1981/05 גולדה ויינשטיין נ' המוסד לביטוח לאומי, (פורסם בנבו 06.03.2006)), "כאמור, התובעת מבקשת לחייב את הנתבע, למעשה בפיצויים בעלי אופי נזיקי, עקב עגמת הנפש שנגרמה לה...כל אלה אינם בבחינת תביעה של מבוטח נגד המוסד בדבר תשלום דמי ביטוח "לפי חוק זה", כהוראת ס' 391(3) לחוק.
...
לסיכום: הסעדים המבוקשים שעילתם קיפוח בקבלת גמלת הניידות, הינם בסמכותו הייחודית של בית הדין האזורי לעבודה .
על סמך כל האמור לעיל, מתקבלת חלקית טענת הנתבע כי בית משפט זה נעדר סמכות עניינית לדון בתביעה, ככל שהיא רלוונטית לסעדים המבוקשים בסעיפים א+ב לכתב התביעה.
בהזדמנות זו, אני קובע שנוכח מורכבות התביעה והשאלות העומדות להכרעה, אני מורה על העברת התיק מסדר דין מהיר לסדר דין רגיל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון ת"פ 46548-03-17 מדינת ישראל נ' שפר בפני כבוד השופט עמית מיכלס בעיניין: מדינת ישראל המאשימה יצחק בן שפר הנאשם ב"כ המאשימה: עו"ד מירי ביטון הראל ועו"ד אתי אזולאי רם ב"כ הנאשם עו"ד יוסף פריינטי ועו"ד שלום שניידר גזר דין
תסקירי שירות המבחן מהתסקיר הראשון מיום 20.8.2018 עולה שהנאשם עבר ארוע מוחי לפני מספר שנים וזכאי לקיצבת נכות מהביטול הלאומי.
ממידע שהיתקבל מהפסיכיאטר המטפל בו, עלה שרק בחודש ינואר 2017, עת ביקש הנאשם טפול רפואי כתחליף לשימוש בסמים, נוכח בעיות שינה וזכרונות חוזרים וחודרניים בהם נתקף, הוא אובחן כמי שסובל מהפרעת דחק לבר חבלתית והומלץ שיחל בטיפול תרופתי.
מתסקיר שירות המבחן עולה שהנאשם גידל את הסמים לשימושו העצמי ולא למטרות סחר, כאשר הנאשם, הסובל מפוסט טראומה שלא הייתה מאובחנת בעת ביצוע העבירה, השתמש בסמים לצורך הפחתת התסמינים אשר נבעו מתסמונת זו, ולצורך היתמודדות עם המצוקה הנפשית בה היה נתון.
...
בעניין זה מקבל אני את עמדת המאשימה לפיה הטלת עונש קל מדי על הנאשם, שאינו כולל רכיב של עבודות שירות לתקופה משמעותית, עלול לפגוע פגיעה קשה ביתר שיקולי הענישה, ובראשם הרתעת מגדלים פוטנציאליים מביצוע עבירות דומות בעתיד.
סוף דבר נוכח כל האמור, בשים לב לנסיבות המיוחדות של הנאשם שבפני, ההליך השיקומי בו החל והפוטנציאל השיקומי, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר למשך 7 חודשים, אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות.
הממונה על עבודות השירות יפעל כפי החלטתי בפיסקה 26 (א).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו