הצד השלישי מפנה בכתב ההגנה לכך שמדובר בהסכם אחיד שנחזה להיות מקפח, שהוא בעצם ניסיון חסר תום לב מצד הנתבעות לגלגל מהן אחריות ללקוח שלהן שהוא אחד מעשרות אנשים שמשחקים במיגרש.
בקדם המשפט שנערך בנידון ביולי 2019, בו נכח הצד השלישי, מבהיר בא-כוחו של הצד השלישי מטעמו, שבעצם חתם על מיסמך שכיום הנתבעות עצמן מצאו לשנותו לכתב התחייבות בן עמוד אחד, הרבה פחות דראקוני, ולהחתים עליו אישית כל מי שמשחק:
"הצד השלישי צורף לכאן קב טעות, הוא לא צריך להיות כאן כנתבע בהליך הזה. המסמך שהוא חתם עליו זה לא חוזה על פי חוק החוזים והסברנו גם למה. יש כאן מיגרש בחולון שמפעילות אותו הנתבעות שהגיעו לשחק שם מספר שחקני כדורגל, ביניהם הצד השלישי, זו לא פעילות כספית, הם מגיעים אחר הצהריים, שעתיים בשבוע והנתבעות משכירות את המיגרש הזה גם לאנשים אחרים שהם לא שחקני כדורגל, זה כדורגל בשכונה, פעילות חברית אחר הצהריים. שהם הגיעו לשחק הצד השלישי נידרש על ידי נציג שהיה שם במתנ"ס לחתום על מיסמך כדי שיאפשרו להם להכנס לשחק. עוד לפני כן אותם שחקנים נהגו לשחק במיגרש בקריית אונו. הם עברו מקריית אונו לחולון בשנת 2014, שיחקו שם בערך כחצי שנה, שנה, פעם בשבוע. המיגרש לא נבדק על ידי אף אחד כיוון שאף אחד לא יכול לבוא ולוודא אם המיגרש תקין או לא תקין. אף אחד לא מסר לצד שלישי לפני שהוא חתם על החוזה שהיה עליו לבדוק את המגר והטענה לא רצינית כיוון שאם מדובר במגשר עם מחדלים או מומים כיוון שמלוא האחריות בגין אותם מומים או פגמים ככל שהיו, מי שצריך לשאת באחריות זהת הנתבעותש הם אלה שהקימו את המיגרש ומתפעלות את המיגרש. אנו ביקשנו מבית המשפט לדחותא התביעה על הסף.יש אדם שנגרר שלא לצורך להליך משפטי, מעולם לא היה בהיך משפטי, הוא הגיע לכאן ונגרם לו הפסד של יום עבודה. הוא לקוח כמו יתר האנשים שהיו שם ושיחקו כדורגל שמשלם עבור כל פעם 350 ₪. לא הוא אוסף את הכסף מהחברים, לא הוא אחראי על כלום...
לאחר שהוגשה התובענה כאן, החברה והעירייה ביטלו את החוזה שעליו חתם מרשי וכעת כל השחקנים ללא יוצא מן הכלל שדורכים על המיגרש הזה, צריכים לחתום על הסכם כלפיה ערייה והמתנ"ס שבעצם הם אחראים, ביחד ולחוד, לכל נזק שייגרם לכל אדם שיהיה על המיגרש הזה ושהם מסכימים שאם תוגש תובענה כנגד אחד השחקנים, הם יהיו אחראים על הנזק.
הפסיקה קבעה ש"שעה שפוסק בית המשפט הוצאות תוך קביעת סכומן (תקנה 512) נקבע אמנם רף מינימום – שגם ממנו יכול הוא לסטות – והוא שכר הטירחה המינימאלי הקבוע בכללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי), התשל"ז-1977 (להלן: התעריף המינימאלי, אך ראו כללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ), תש"ס – 2000)" (ההדגשה הוספה) [בג"ץ 891/05 תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ נ' הרשות המוסכמת למתן רשיונות יבוא-משרד התעשיה, המסחר, עמ' 8 (פורסם, 30.6.2005) (להלן: "ענין תנובה")].
אני נוטה להסכים עם הצד השלישי שבבסיסו השאלה: מה להתחייבות הצד השלישי הנטענת על פי הסכם זה, לטענות התובע בענין תיכנון ויישום לקוי של הוראות התיכנון והבניה, שהובילו לסמיכות יתרה של הגדר למיקום בו משחקים במיגרש (היינו – העדר שוליים)? מרחפת בתיק זה כבר ממועד הגשתו והלכה והתחזקה במהלך נהולו; אך כפי שעולה מהתייחסותי לסכוני הצד השלישי בסעיף 26 לעיל, הצבעתי על כך שאנו יודעים כיצד ניפתח תיק נזיקי, וכדברי המימרה, סופו – מי יישורנו.
...
בתיק זה נסגרה פשרה על פי מתווה אליו כיוון בית המשפט, שבסופו של דבר הצדדים מצאו לאמץ, מה שהוביל ל"הכרעה יעילה ומהירה".
כמו כן, אני מורה כי הנתבעות, הן המודיעות לצדדים השלישיים, יישאו – ביחד ולחוד - בתשלום הוצאות הצד השלישי בסך כולל של של 17,000 ₪.
בנסיבות, בהן דחיית ההודעה לצד השלישי הושגה בפשרה, והתקיימו בתיק זה שני קדמי משפט בלבד – אני מורה כי אין חיוב בתשלום יתרת אגרה בגין ההודעה לצד השלישי.