מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול מכירת דירה במחיר נמוך מדי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעים פנו לנתבעת, הופנו למחלקת הקליטה שם הונחו לשטוף את כתמי העובש באקונומיקה, וכך עשו מדי שנה בשנה עם חזרת התופעה, בהצלחה מסוימת.
עקב כך נאלצו התובעים לבטל את ההסכם.
או אז נמכרה הדירה, במחיר נמוך יותר בשל הליקויים בהם לא ניתן היה לטפל עקב סרוב התובעים, והתביעה הוגשה, כאמור, לאחר המכירה כך שלא ניתן היה עוד לערוך חוות דעת מטעמם.
...
" (חקירתו של מר יעקב אלירז, עמ' 25 ש. 15-18) ואף הציעה לשאת בהוצאות המעבר: בסופו של דבר לא פיציתם על הנזק גם מה שהסכמתם לא שילמתם.
מכל האמור לעיל אני רואה לקובע כי נזקי התובע נכון לחודש פברואר 2012 עמדו על 7,800 ₪ וכי ככל שהיה מקבל את הצעת הנתבעת ועובר לדירה אחרת היו הנזקים שנוספו, ככל שהיו נזקים כאלו, שכן כאמור לא הוכח בפניי כי היו נזקים נוספים, נמנעים.
משכך אני קובעת כי הנתבעת תשיב לתובע את שכ"ט המהנדס סבוטין ואת שכר עדותו, סכום כולל של 3,864 ₪ בלבד.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

כאשר לקוח 2 הגיע לדירה בפעם השניה המתווכים לא רצו לומר ללקוח את המחיר המבוקש ואמרו לו שיסגרו איתו את המחיר אח"כ. לטענתה התובע ושותפו ניסו לשכנעה למכור את הדירה במחיר של 840,000 ₪, בחוזה לרשום 860,000 ₪, וההפרש יהיה דמי תיווך למתווכים משני הצדדים.
לטענת התובע, הנתבעת ויוסי טענו כי אין הם מעוניינים להמשיך בעיסקה בעקבות ביטול האפשרות לרכישת דירה, אותה רצו לרכוש.
לטענת הנתבעת, הם לא רצו להמשיך בעיסקה כי התובע הציע להם מחיר נמוך מדי לדירה.
...
אמנם הם לא יזמו את הפניה לתובע, אולם בסופו של דבר נכרת הסכם בין הצדדים בע"פ, והיתה התחייבות לתשלום דמי תיווך.
כך גם ע"א 3384/16 עמית מזרחי נ' אהוד מרקוביץ (פסק הדין מיום 05.07.2018)‏‏ קבעה השופטת דפנה ארז-ברק הבחנה בין מקרים בהם חסר פרט או פרטים בהסכם, לבין מקרים בהם אין כלל חוזה בכתב: "ראוי אפוא לומר כך: ההקפדה על עריכתו של חוזה תיווך בכתב הכולל את הפרטים הקבועים בחוק ובתקנות היא הכלל. במקרים שבהם קיים חוזה תיווך בכתב, אלא שהוא חסר פרט זה או אחר, על המתווך יהיה מוטל להראות כי יש לאפשר בנסיבות העניין את השלמתו של פרט זה (למשל באמצעות מסמך אחר או על סמך פרטים שמסירתם על-ידי המתווך הוכחה כדבעי). לעומת זאת, במקרים שבהם כלל לא קיים חוזה תיווך כתוב, אין מקום ללמוד במישרין מפסקי הדין המאפשרים התגברות על דרישת הכתב בחוזה מקרקעין, וככלל יש מקום להחמרה רבה יותר. אם לא כן – החוק ירוקן מכל תוכן, תוך פגיעה בתכלית של הסדרת שוק התיווך ובהגנה הנדרשת על מי שנזקקים לשירותי תיווך. בסופו של דבר, מתווך שזהו עיסוקו אמור להיות מודע לחובתו להחתים את לקוחותיו על חוזה תיווך כדין, דרישה שאינה מורכבת כל עיקר. אם אינו עושה כן הסיכון הכרוך בכך אמור להיות מונח לפתחו." (ההדגשה הוספה.
לאור הבחנה זו שנקבעה על ידי בית המשפט העליון, אני קובעת כי על אף שהוכח בפנינו חוסר תום ליבם של הנתבעת ובן זוגה, אין זה המקרה בו יגבר עקרון תום הלב על דרישת הכתב, לנוכח המדיניות המשפטית להגן על הציבור הנזקק לעזרתם של המתווכים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על הצורך בהגנה על אינטרס ההסתמכות של מי שרוכש דירה בנסיבות כאלה עמד בית המשפט כבר לפני שנים רבות, במסגרת ע"א 555/71 אסתר אמסטרדמר נ' יוסף מוסקוביץ, פ"ד כו(1) 793, 800 (1972), בציינו כי "טובת החייבים שנכסיהם מוצעים למכירה פומבית דורשת, שמציעים רבים ישתתפו במכירה, כדי שיציעו מחירים שאינם נופלים מהשווי של הנכס. דבר זה לא יושג, אלא אם המציע יידע, שתוך זמן קצר יוברר, אם הוא זכה בנכס, והוא לא יהיה צפוי לאחר מכן לסכנה, שהמכירה תבוטל." ככלל, מכר שאושר יבוטל רק במקרים חריגים ונדירים, בהם נתגלתה קנוניה בין הקונה למוכר או שנתגלו פגמים חמורים אחרים בעיסקה.
ברם, עד לעצם היום הזה, בחלוף למעלה מחודשיים מאז הוגשה הבקשה, לא טירחה המבקשת לצרף שמאות נגדית כדי לבסס את השערתה לפיה המכירה בוצעה במחיר נמוך מדי.
...
לפניי בקשה לביטול החלטתי מיום 3.8.2017, לפיה אישרתי לנאמן בפשיטת רגל של עזבון המנוח אמיר שמאי ז"ל (להלן בהתאמה: "הנאמן" ו"המנוח"), למכור את דירתו הנטושה של המנוח ברח' הטייסים 19 בנס ציונה (להלן: "הדירה").
הכנ"ר סבור אף הוא שיש לדחות את הבקשה ולהותיר על כנה את ההחלטה המתירה את המכירה, משום שלא נפל דופי במכירה והנושים ממתינים לכספם.
לאחר עיון בטיעונים, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות.
די בכך על מנת לדחות את טענתה זו. אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי הנתבעים קשרו קשר להונות אותה, והם אחראיים לכך שהיא מכרה את הדירה הישנה לעו"ד וגב' לוי, במחיר נמוך מדי; ורכשה במחיר גבוה מדי את דירת הגן הפגומה מאוצר קרן היסוד.
לא היה צידוק לכך שהתובעת תייחס לאותו "ארגון מומחים משומן" הטעה ועושק בגין מכירת דירת הגן, במחיר שווה לערכה לפי שמאות בלתי תלויה, זמן רב לפני שהתברר כי, שלא בטובתו של איש לרבות המוכרים, בדירה נפלו ליקויים שעל המוכרים לתקנם בהשקעה בלתי מבוטלת מצידם.
...
התוצאה היא כי דין התביעה נגד עו"ד בלטר להידחות.
הגעתי למסקנה כי הנתבעת 7 פעלה בתום לב, התכוונה למלא כלפי התובעת את חובותיה המקצועיות באופן מיטבי ואף עשתה כן. בנסיבות אלה, קבעתי, למעלה מן הצורך, כי אין מקום להטיל על הנתבעת 7 חיוב כספי כלפי התובעת.
לאור המקובץ – התובענה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1986 בעליון נפסק כדקלמן:

שתי הדרכים לא הביאו עד ליום 31.12.80 למכירת הדירה: קונים זרים הציעו מחיר נמוך מדיי או שנדחו בשל התנגדות האישה, וחליפת המכתבים לא נשאה ככל הנראה אופי רציני ולא הבשילה כדי הסכם מוגמר.
המחסום היחיד, שהאשה יכלה להעלות נגד בעלה, הוא ההסכם ת/4, אך בנסיבות העניין רשאי היה הבעל לבטלו, כפי שעשה, עקב הטעה לפי סעיף 15 לחוק החוזים (חלק כללי); עקב הנסיבות הפרה האשה חובת גילוי כלפי בעלה לגבי העיסקה עם הזוג יקותיאל, שהרי אין ספק, שלו היה הבעל יודע על העיסקה עמם, הוא לא היה מתקשר עם האשה בהסכם ת/4 למכירת חלקו בדירה על בסיס מחיר 100,000 דולר; השווה: ע"א 273/78 וכן ע"א 488/83.
...
נמצא, שיש לדחות את ערעורה של האישה.
על יסוד האמור לעיל אנו מקבלים את ערעורו של הבעל ודוחים את ערעורה של האישה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו