מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול מינוי עורך דין לסיוע משפטי

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהחלטה מאותו תאריך קבע בית משפט קמא: "המבקש אינו ממלא אחר החלטות בית המשפט ולכן דין הבקשה להדחות". ביום 29.12.2020 הגיש המבקש בקשה נוספת לביטול פסק הדין מיום 22.10.2020, כשהוא מיוצג על ידי עורך דין במינוי מטעם הלישכה לסיוע משפטי.
...
ביום 31.1.2021 הגיש ב"כ המבקש תשובה לתגובת המשיבים במסגרתה נטען, כי המשיבים לא התייחסו לטענות המבקש לגופן, ומשכך יש לקבל את בקשתו ולהורות על ביטול פסק הדין.
ואולם, בענייננו סבורני, שכתב התביעה שהגישו המשיבים מגלה עילת תביעה בגין עוולת לשון הרע, ולפיכך לא הייתה מניעה מלהיעתר לבקשת המשיבים למתן פסק דין בהִעדר הגנה.
סיכומו של דבר: לא שוכנעתי שנפל בהחלטת בית משפט קמא פגם המצדיק את התערבותה של ערכאת הערעור, ולפיכך, אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
אני מחייב את המבקש לשלם למשיבים שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 1,500 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 20.8.20 ניתנה החלטה על ידי כב' השופטת יפית מזרחי-לוי, שלפיה: "בשל היעדרותיה הזמנית של חברתי השופטת איצקוביץ, ניתנת החלטה זו על ידי. התובע לא הגיב כנדרש בהחלטה מיום 22.7.20. לפיכך, ובהתאם להחלטה, ההליכים בתיק מעוכבים. התיק יסגר". ביום 24.11.20 הוגשה הבקשה שלפניי לביטול החלטה מיום 20.8.20 לעיכוב ההליכים בתיק, ולפתיחת התיק מחדש.
ביום 28.7.20 ניתנה על ידי בית המשפט המחוזי החלטה שלפיה: "מוצע כי ב"כ החייב המייצגו בהליך שבבית הדין לעבודה יקדים פניה למנהל המיוחד כך שתוגש בקשה מוסכמת...". ואולם, יחסיו של התובע עם בא כוחו הקודם תמו, והתובע המתין למינוי עורך דין מטעם לישכת הסיוע המשפטי.
...
הכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים וכלל חומר התיק הגעתי למסקנה שלפיה דין הבקשה להתקבל.
אני סבורה שיש לקבל את גרסתו של התובע בתצהירו אשר לאיחור בהגשת הודעה מטעמו במועד משום שלא היה מיוצג על ידי עורך דין.
סוף דבר הבקשה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לימים הוגש תצהיר מטעם הנתבעת במסגרת בקשה לבטול פסק דין שניתן בהיעדר התייצבות לדיון בהתנגדות ולאחר מינוי עורך דין מטעם הסיוע המשפטי.
...
עולה מכל האמור לעיל כי השימוש בשיק, כמו יתר השיקים שמסר לוינגר למרצבך, נועדו בדיוק למטרה שלשמה ניתנו.
באותה המידה ניתן להשתמש לכאורה בקביעות אחרות שניתנו בפסקי דין אחרים אשר דווקא קיבלו את התביעה וקבעו כי התובעת קיבלה את השקים בעד ערך ובתום לב. סוף דבר הוא כי יש לדחות את טענות הנתבעת ולקבל את התביעה.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 8,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

" הינה אך מובן הוא כי לא בכל מקרה רשאי לקוח לסיים את מערכת היחסים החוזית בינו לבין עורך דינו מבלי לשלם את השכר המובטח (ובמיוחד שעה שהסכימו הצדדים כי שכה"ט ישולם במלואו גם במקרה של הפסקת הייצוג), וכי עליו להראות ולשכנע את ביהמ"ש שמדובר בנסיבות שהיה בהן כדי להצדיק ביטול ההסכם כאמור.
לאחר ששקלתי את נסיבות המקרה, את הטיפול שהעניק התובע לנתבעת לטפול בסוגיות נשוא הסכם ההיתקשרות מחד, ואת הפעולות שנידרש לבצע אך לא הושלמו אלא על ידי התובעת בעצמה ובאמצעות עורכת הדין שהועמדה לרשות הנתבעת על ידי הלישכה לסיוע משפטי, כעולה מכתבי המינוי ומהמסמכים שהציגה הנתבעת לתיק בהקשר זה, אני קובעת על דרך האומדנא כי התובע השלים כ-40% מכלל השרות המשפטי שנידרש לספק לנתבעת על פי הסכם ההיתקשרות.
...
יובהר בהקשר אחרון זה כי מקובלת עליי הטענה כי ההסכם נשוא התובענה אינו דן בכל ההליכים שעשויים להידרש אי פעם במערכת היחסים שבין הנתבעת לבעלה לשעבר, ואולם דומני כי יש לקבוע שהטיפול שנדרש על ידי התובע, על פי לשונו הכללית של הסכם שכה"ט, כלל הסדרת עקרונות בנוגע לחלוקת הרכוש המשותף, קביעת דמי מזונות קבועים והסדרי ראיה, וכן הסדרת הגט, והכל עד למתן פס"ד בסוגיות עיקריות שהועברו לטיפול התובע כאמור.
בפועל, ובהתאם להיקף השירותים ששוכנעתי כי התחייב התובע להעמיד לנתבעת מונה אקטואר מוסכם על ידי ביהמ"ש בעקבות בקשות שהגיש התובע, והיה מקום וצורך להשלים קביעת העקרונות הכלליים לחלוקת הרכוש ולחתור למתן פס"ד הקובע אופן האיזון לאחר מכירת הבית המשותף, מכירה אותה ניסה התובע, כך שוכנעתי, לקדם במרץ, תוך שמירה על זכויות הצדדים מול הבנק למשכנתאות.
בהתאמה אני קובעת כי התובע זכאי לתשלום בסך של 9,240 ₪ (כולל מע"מ) עבור שירותיו לנתבעת בלבד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הבקשה הועברה לתגובת האם וב"כ היועמ"ש. בתגובתה מיום 8.1.2017 הודיעה ב"כ היועמ"ש, כי עורכת הדין מונתה כאפוטרופא לדין על רקע אי התייצבות התובעת לדיון בעיניינה והאפשרות כי לא תשתף פעולה עימה, לאור כך שפעלה להחלפת מייצג, וכי בכוונתה להתייצב לדיון ואין היתנגדות לביטול המינוי באתו שלב.
ביום 3.5.2017, נשלח לתובעת מכתב מטעם הסיוע המשפטי לפיו בנסיבות בהן פנתה לייצוג פרטי מבלי לעדכן את הסיוע; עורך הדין שמינתה נתון במעצר; עורכת הדין מונתה לשמש אפוטרופא לדין ונודע כי התובעת מיתנגדת למינוי ומסרבת בכל תוקף להמשך ייצוגה, היא מתבקשת להבהיר אם נחוץ לה המשך ייצוג או שהיא מיוצגת באופן פרטי ובהעדר תשובה, יונח כי אינה מעוניינת בהמשך ייצוג על ידי הסיוע המשפטי, ותיקה בלישכה ייסגר.
...
אעיר כי איני מקלה ראש בטענת התובעת כי עצם מינוי אפוטרופוס לדין, אף שאינו שולל כשירות משפטית, אינו צעד רצוי, והוא מקפל בתוכו אלמנט מובנה של פגיעה בה, בכבודה ובחירותה, אלא שכאשר עמד סיכון של מינוי אפוטרופוס לרכוש כחלופה ממשית בה תמכה העו"ס בהיעדר התובעת, ועל יסוד החומר שעמד בפני בית המשפט, אני מקבלת את עמדת עורכת הדין, כי בסיטואציה שנוצרה, צעד זה היה פוגעני פחות ממה שעמד על הפרק, וכי היה בו בגדר ייצוג מיטבי של התובעת ולא רשלנות.
שאלת הנזק אני מקבלת גם את הטענה כי התובעת לא הוכיחה נזק וגם מטעם זה דין התובענה להידחות.
סוף דבר לאור המסקנות אליהן הגעתי ומאחר שלא הוכחה רשלנות או פגיעה באוטונומיה מצד עורכת הדין, אני מורה על דחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו