מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול מינוי לתפקיד במועצה מקומית בשל אי-עמידה בתנאים

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בשל אי עמידתו של נתבע 3 בדרישות תנאי הסף לאיוש משרת מנכ"ל ברשות מקומית שנקבעו בחוזר המנהל הכללי 2011\4 כ"א שפורסם ביום 21.8.2011 (להלן: "חוזר מנכ"ל") סלע המחלוקת שנותר נעוץ בשאלה האם יש להורות על ביטול מינויו של נתבע 3 כמנכ"ל המועצה בשל אי עמידתו בדרישות תנאי הסף לתפקיד זה? והאם נתבע 3 מסר לועדת הבחינה\ועדה למינוי מנהל כללי ולגורמים הרלבנטים שבחרו בו לאיוש התפקיד מידע נכון, או שמא המידע שמסר נתבע 3 לאלו שבחרו בו לתפקיד חשוב זה לא רק שלא היה מדוייק אלא היה שיקרי לגבי ניסיונו הניהולי – כאשר הניסיון הניהולי מצוי בליבת התפקיד ולכן הוא כה מהותי.
...
בנסיבות המקרה דנן, ולאחר שהגענו כאמור לעיל למסקנה, כי הנתבע 3 לא עמד בתנאי הסף שנדרשו לאיוש משרת מנכ"ל המועצה - נפל פגם מהותי בהחלטת המועצה לבחור בנתבע 3 כזוכה לתפקיד מנכ"ל המועצה ועל כן – זכייתו מבוטלת.
נוכח כל האמור, התביעה - מתקבלת.
אנו קובעים כי החל מיום 1.1.2021 נתבע 3 יסיים את עבודתו כמנכ"ל המועצה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

המועצה דחתה את מועמדות ארבעתם בשל אי־עמידה בתנאי הסף לתפקיד, בהסתמך על חוות דעת המחלקה המשפטית במשרד החינוך.
"ויוטעם, הדרישות לתפקיד מנהל מחלקת חינוך ברורות ומובהקות ואין ליתן פרשנות רחבה להגדרת תנאי הסף המעוגנים בדין, נוכח הצורך לשמר את האנטרס הצבורי. על מנת להבטיח שרק המתאימים באמת לתפקיד ימצאו כשירים על פי הדין לכהן בו".[footnoteRef:2] [2: ע"ע (ארצי ) 11365-03-14 שאפע ח'ורי - התנועה למען איכות השילטון בישראל (17.12.2014) (להלן: "פרשת ח'ורי")] וכן – "בהקשר זה יש להדגיש את האנטרס הצבורי בשידרוג אמות המידה לכהונה בתפקיד מנהל מחלקת חינוך, ולהבטיח כי רק המתאימים באמת לתפקיד יימצאו כשירים על פי התקנות לכהן בו. במקרה זה, האנטרס הצבורי גובר על האנטרס של אדם המעוניין להגיש מועמדות לתפקיד, אך אינו עומד בתנאי הכשירות לפי הפרשנות אותה אימצנו כאן. גם כאשר מדובר בפרשנות תנאי סף למכרז, אין לתת להם פרשנות רחבה מדי, אשר תחטיא את תכלית החקיקה ותביא לכך שימונו לתפקיד מנהל מחלקת חינוך בעיריות מועמדים אשר אין בידם ניסיון מקצועי מתאים לכהונה בתפקיד אשר חשיבותו מתבטאת בין השאר בכך שהמחוקק ראה לנכון לעגן את מעמדו בחקיקה ראשית."[footnoteRef:3] [3: ע"ע (עבודה ארצי) 262/08 ד"ר חאלד מטר - עריית טירה (20.08.2009)‏ (להלן: "פרשת מטר")] על אופי התפקיד נאמר כי – "על המועמד למשרת מנהל מחלקת החינוך ברשות מקומית, לעסוק בנוסף לתפקידו הפדגוגי גם בתפקיד ניהולי באופיו במסגרת המערכת החינוכית הרלבנטית."[footnoteRef:4] [4: סע (חי') 2295-09-09 אסכנדר ליוס - מועצה מקומית מעליא (06.06.2011) (להלן: "פרשת ליוס")] "סיכום תאור התפקיד מביא למסקנה כי עניין לנו בתפקיד אסטרטגי וטקטי כאחד; יש לתפקיד את הראייה הרחבה של כל המטרות החינוכיות ברשות המקומית, אך הוא גם ניכנס לפרטי פרטים בכל הקשור לצרכים של התלמידים ועובדי ההוראה בכל מקום."[footnoteRef:5] [5: ס"ע (איזורי ב"ש) 54882-10-10 "אומץ" אזרחים למען מינהל תקין וצדק חברתי ומשפטי - ד"ר יחיאל לסרי ראש עריית אשדוד (01.05.2011)‏] את פרשנות המונח ניסיון ניהולי הנידרש לתפקיד, נפרש לפי מאפייני התפקיד כמצוין במסמכי המיכרז.
הצוו לעיכוב פירסום המיכרז לתפקיד מנהל מחלקת חינוך מבוטל.
...
מקובלת עלינו טענת המדינה כי, בשונה ממכרזים אחרים ומשרות אחרות, תנאי הסף לתפקיד מנהל מחלקת חינוך נקבעו בחקיקה ובתקנות.
אשר לטענה כי המועצה, כגורם שפרסם את המכרז, לא קיבלה החלטה באופן עצמאי והסתמכה שלא כדין על חוות דעת הלשכה המשפטית במשרד החינוך ללא שום הפעלת שיקול דעת מטעמה – דינה להידחות.
בכך אנו דוחים את טענות התובעים כי המחלקה המשפטית במשרד החינוך שעובדת מול הגורמים המקצועיים אינה הגורם המקצועי להיוועץ מולו בענייני חינוך.
סופו של דבר בחנו את החלטת המועצה ומצאנו כי ההחלטה לבחון את תנאי הסף של המועמדים, טרם זימונם לוועדת הבחינה, תוך היוועצות עם משרד החינוך נכונה, סבירה, שוויונית והתקבלה משיקולים ענייניים.
גם לגופו של עניין, בבחינת ניסיון המועמדים, מצאנו כי החלטת המועצה, כי אף אחד מהם אינו עומד בתנאי הסף של דרישת הניסיון, עומדת במבחני הסבירות והמידתיות.
על כן התביעות נדחות.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מונחת לפנינו בקשת המבקשת לצוו מניעה זמני שיאסור על המשיבה 1 (להלן – המועצה) למנות את המשיב 3 לתפקיד מבקר פנים וממונה על תלונות הציבור במועצה בהיעדר עמידה בתנאי הסף הסטאטוטוריים הנדרשים לתפקיד וזאת עד להכרעה בהליך העקרי.
19.2 הפגם בדבר אי עמידתו של המשיב בתנאי הסף מחייב ביטול המינוי ו/או העסקת המשיב בתפקיד.
19.3 מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקשת לנוכח הפגם המהותי שנפל במינוי המשיב בשל אי עמידתו בתנאי הסף לתפקיד כמו גם לנוכח מסירת נתונים לא מדויקים לועדת הבחינה.
כאמור, הצדדים חלוקים בשאלה האם המשיב עומד בתנאי הסף ניסיון מקצועי של שנתיים לפחות בעבודת ביקורת הנידרש לתפקיד מבקר פנים וכפועל יוצא, השאלה הניצבת להכרעתנו בהליך זה היא האם המבקשת הוכיחה ברמה הלכאורית שהמשיב אינו עומד בתנאי סף זה. תפקידו של מבקר פנים ברשות מקומית הוא תפקיד סטאטוטורי שנחשב לאחד תפקידים הבכירים ביותר ברשות המקומית וחשיבותו העצומה נובעת, בין היתר, מאחריותו של המכהן בו להבטיח את פעולתה התקינה של הרשות על אורגאניה, בהיבטים של שמירה על החוק, יעילות התהליכים, נהלי עבודה, אפקטיביות הבצוע וטוהר המידות.
...
על יסוד כל האמור לעיל, שוכנענו ברמה הלכאורית כי המשיב אינו עומד בעל בניסיון הנדרש של שנתיים בעבודת ביקורת.
סוף דבר 40.
     על יסוד כל האמור לעיל, אנו מקבלים את הבקשה ומורים על הקפאת המינוי של המשיב 3 לתפקיד מבקר פנים וממונה על תלונות הציבור במועצה וזאת עד להכרעה סופית בתביעה העיקרית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עניינה של תביעה זו בעתירת התובעת להורות על ביטול הבחירה והמינוי של הנתבעת 3, גב' ריואא ח'טיב לתפקיד מבקרת פנים וממונה על תלונות הציבור בנתבעת 1 מהטעם שהיא אינה עומדת בתנאי הסף הנדרשים לתפקיד בכל הנוגע לדרישת הניסיון המקצועי בעבודת ביקורת.
לפיכך, במהלך שנת 2020 העמותה פנתה למועצה בנוגע להעדר מבקר פנים וממונה על תלונות הציבור ודרשה שהמועצה תפעל לאיוש המשרה זאת, מאחר ותפקיד זה לא אויש מאז ניהלה התובעת הליך משפטי כנגד המועצה במסגרתו בוטל מינוי של מבקרת פנים שמונתה על ידי המועצה באוקטובר 2015 [פ"ה 34689-12-15 עורכי דין לקידום מנהל תקין נ' מועצה מקומית דיר חנא (5.6.2016)].
כך למשל, הנתבעת העידה כי באותה תקופה היא קיבלה כסף מעבודה במקומות אחרים[footnoteRef:43], כך שברור שהיקף הפעילות של הנתבעת בפרקטיקום הייתה מוגבלת ומצומצמת ונקבעה על פי יכולתה להתפנות מעבודתה ומעיסוקיה האחרים ולפיכך אינה יכולה להחשב כעיקר העיסוק על פי דרישת חוזר המנכ"ל. יצוין כי על פי ההנחיות המעודכנות של משרד הפנים בדבר אוגדן תאורי התפקידים בשלטון המקומי נכון לתאריך 7.3.2021 לצורך בחינת עמידה בתקופת ניסיון מקצועי תחשב תקופת עבודה בה הועסק המועמד בהקף משרה בשיעור של 51% ומעלה.
...
] אין בידינו לקבל את טענות הנתבעת ולפיהן משרד הפנים מפלה אותה לעומת מבקרות פנים ברשויות גדולות כגון הגב' עפרה ברכה, מבקרת פנים בעיריית ירושלים והגב' אורית שבתאי שנבחרה לתפקיד מבקרת פנים בעיריית תל אביב.
כך גם, אין בידינו לקבל את טענות הנתבעת ולפיהן התובעת פועלת משיקולים זרים של מנכ"ל התובעת וכי גם עמדתו המאוחרת של משרד פנים נגועה בשיקולים זרים.
] סוף דבר על יסוד כל האמור, אנו מקבלים את התביעה ומורים על ביטול המינוי של הגב' ח'טיב לתפקיד מבקרת פנים וממונה על תלונות הציבור במועצה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 4.11.2019, לאחר שני דיוני שימוע שהתקיימו בעיניינו, החליטה המועצה על העברת המשיב מתפקידו הנ"ל לתפקידו הקודם במחלקת החינוך במועצה – זאת, בגין אי-התאמה לתפקיד (להלן: החלטת הניוד).
המועצה הוסיפה, כי עמדתו העקבית של משרד הפנים במסגרת ההליכים בבית הדין, הייתה (ועודנה) כי המשיב אינו עומד בתנאי הסף – ובנסיבות אלו, לשיטתה, חלה על משרד הפנים חובה לידרוש את ביטול המינוי שנעשה שלא כדין (ראו: סעיף 26(ב) לצוו שירות עובדים), זאת, אף אם נפלו פגמים בהתנהלות המועצה.
משכך, המקרה דנן רחוק מלבוא בגדר המקרים החריגים אשר מצדיקים את התערבותו של בית משפט זה. אף טענות המועצה המופנות כלפי החלטת משרד הפנים דינן להדחות, בהעדר עילה להתערבות שיפוטית.
עמדה זו הובעה אף קודם לכן, במסגרת ההליך בבית הדין הארצי, שם ציין כדלקמן: "בנסיבות הפרשה כולה, וביניהן קביעות בית הדין קמא בדבר היתעמרות המועצה במשיב, מאחר והכרעת פס"ד קמא בנושא העמידה בדרישת הניסיון מוגדרת לנסיבות המקרה הקונקרטי שהוכחו, ונוכח שינוי מסוים שעשה משרד הפנים באוגדן הגדרת התפקיד בעקבות פסק הדין קמא – משרד הפנים לא מתכוון במצב הדברים הנוכחי לעשות שימוש בסמכותו לפי סעיף 26(ב) בצו המועצות המקומיות (שירות עובדים), תשכ"ב-1962, המאפשר לראש מינהל השרות במשרד הפנים לידרוש ביטול מינוי שנעשה בנגוד לדין" (העמדה מטעם משרד הפנים מיום 19.12.2023, ס' 6).
...
משכך, המקרה דנן רחוק מלבוא בגדר המקרים החריגים אשר מצדיקים את התערבותו של בית משפט זה. אף טענות המועצה המופנות כלפי החלטת משרד הפנים דינן להידחות, בהיעדר עילה להתערבות שיפוטית.
זאת ועוד, אף לגופם של דברים, סבורני, כי החלטת משרד הפנים שלא לפעול בניגוד לפסקי דין חלוטים, אשר דחו את הטענה כי המשיב אינו עומד בתנאי הסף – היא החלטה עניינית ומתבקשת בנסיבות העניין.
אשר על כן, העתירה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו