התובע עצמו בבקשתו מיום 7.4.14 להפסקת הלימודים ולסיום הלימודים בקורסים, ידע היטב שבקשתו זו הוגשה באיחור ניכר, למעלה מחודש לאחר תחילת הסימסטר ולאחר שהשתתף בלימודים, ולכן אף מצא לנכון להדגיש בבקשתו שזו בקשה חריגה בציינו "אשמח לקבלת הבקשה החריגה". התובע ידע היטב את נוהלי הנתבעת במסגרתה לא היה תלמיד חדש, היה ער לכך שלסימסטר שניפתח ביום 2.3.14 המועד האחרון להגשת בקשה לביטול הרשמה ללימודים וקבלת החזר שכר לימוד היה ב- 21.3.14, דהיינו עד שלושה שבועות לאחר תחילת הסימסטר בו אמור הקורס להלמד על ידי התובע.
...
לשאלה "זה מסביר מדוע לא המשכת ללמוד ולא שום סיבה אחרת שאתה מנסה כביכול להעלות כרגע", השיב: "זה מה שכתבתי".
עדה מטעם הנתבעת אילנית רטוביץ יעקב ציינה בעדותה הדברים הבאים:
"אני מגישה לבית המשפט את כל המסמכים שצורפו לכתב ההגנה וחוזרת על האמור בו ומבקשת להוסיף, שהנתבעת כאוניברסיטה חייבת שיהיה סדר בהרשמה וביטולי הרשמה. ישנם ביטולים מדורגים בהתאם להוראות שמתפרסמות. ביטולים רבים וסתמיים יכולים למוטט מוסד אקדמאי ולכן ישנם חוקי מל"ג, כלומר, חוקי לימודים בהשכלה גבוהה. לא חל במקרה זה חוק הגנת הצרכן. לגבי המקרה של התובע, ההודעה של התובע הגיעה באיחור. התובע נרשם לקורסים שהוא נרשם אליהם באיחור ולמרות זאת הוא התקבל באישור מיוחד למרות שנסתיימה ההרשמה. הוא גם קיבל ייעוץ בתחילת לימודים ולא פעל על פי הייעוץ. הוא הגיש את הבקשה לביטול הקורסים ב-07.04.14, זאת לאחר שהקורסים התחילו ב-02.03.14, כלומר, הוא הגיש את הבקשה באיחור. אפשר היה להגיש בקשה לביטול הקורסים והחזר כספי עד ליום 21.03.14. הבקשה שלו הועברה תחילה לרכזת הרשמה שבדקה את הבקשה על פי הנהלים ודחתה את הבקשה. בהמשך, הוא הגיש בקשה לעיון חוזר ובקשה זו הועברה לוועדת חריגים. אני העברתי את הבקשה שלו לוועדת חריגים וועדת חריגים דנה בבקשה על פי נהלי החריגים שנקבעו על ידי פורום נהלי הרשמה של המוסדות ללימודים גבוהים והבקשה שלו נדחתה שוב על פי מה שהוא כתב בבקשה. התובע ציין היום בבית המשפט שהוא היה נוכח רק בשני שיעורים מתחילת הקורס, כלומר השתתף בשבועיים לימודים ומעבר לזה, הוא לא הגיע ואני מציינת שאין חובת נוכחות בשיעורים בקורסים ולכן אם הוא לא הגיע לשיעורים בקורסים, זה עניין שלו ואנחנו גם לא יודעים על זה. סטודנט יכול להגיע לשיעור ולא להגיע לשיעור כרצונו. התובע לא הגיש אף פעם שום תעודות רפואיות ודיבר אך ורק על לחצים אישיים, הכול כפי שהוא פירט בבקשתו. הוא לא הגיש שום בקשה רפואית שלפיה כביכול מצבו הרפואי באותה תקופה היה איזה שהוא מצב רפואי שהידרדר, כפי שלא הביא שום טיוטה רפואית בכלל על מצב בריאותו וגם לא טען דבר כזה וגם לא הגיש תעודות רפואיות לא במצורף לתביעתו זו וגם לא היום בבית המשפט. מבקשים לדחות את התביעה".
בחקירתה הנגדית לשאלה "אם אתם אומרים שקורסים עולים לכם כסף ושחשוב לכם שאנשים יהיו נוכחים בקורסים ולא יעזבו קורסים, אז אני שואל אותך, מדוע לא מגיע לי החזר כסף, אם אני הפסקתי את הלימודים? אני אומר שנרשמתי בהרשמה מאוחרת, אז אם אני נרשמתי בהרשמה מאוחרת, אז בלאו הכי הקורסים היו קיימים", השיבה: "לא כך מתנהל קורס. אתה התקבלת לקורס ופרשת מהקורס ועניינך נדון, הכול כפי שפירטתי בעדותי".
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, שמעתי עדויות הצדדים, עיינתי במוצגים שהוגשו ובסיכומי הצדדים מעדיפה אני את גרסת הנתבעת שהוכחה בפני על פני גרסת התובע, בה אין אני נותנת אמון.
בהעדיפי גרסת הנתבעת שהוכחה בפני על פני גרסת התובע שלא הוכחה קובעת אני כי דין תביעת התובע שהוגשה כנגד הנתבעת להדחות וכך אני מורה.
תביעת התובע שהוגשה כנגד הנתבעת – נדחית.