החייב הגיש היתנגדות לבקשה ונוכח זאת גם היתקיים דיון במעמד הצדדים ובמהלכו חזרו הצדדים על טענותיהם.
אין אפשרות לטעון לפרעון חוב על דרך של "קזוז" כאשר החוב הנו חוב חלוט לפי פסק דין, אלא אם כן טענת הקזוז עצמה מתבססת על פסק דין שאז ניתן להעלותה במסגרת טענת "פרעתי". כך בדיוק גם בהתייחס לחבות לפי פקודת המסים [גביה].
על טענת קזוז חלות הוראות סעיפים 61(ב) ו-53 בחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, שלפיהם אין אפשרות להעלות טענת קזוז בסכום לא קצוב שלא מתוך "עסקה אחת". חבות החייב למבקשת מתבססת על אי קיום הוראות הדין לחיוב במסי ארנונה, בעוד שטענות החייב לחבות המבקשת מתבססות על טענה לזכויות שיש לו לפצוי בסכום לא קצוב בגין פינוי החייב ממקרקעין בהם החזיק.
מבוטלים העיקולים שהוטלו במסגרת הליכי הגביה, אם הוטלו, ובכלל זה על המשכורת של החייב אצל המעסיק/ה, או על גמלאות או קיצבאות שלהן זכאי החייב, או על חשבון העובר ושב המנוהל על שם החייב אליו מופקדת המשכורת החודשית; למעט עיקול שדינו כדין מישכון לפי סעיף 12א לפקודת המיסים (גבייה).
מיטלטלין מעוקלים שנתפסו טרם מתן צו לפתיחת הליכים, המאוחסנים במחסני ההוצאה לפועל, במרכז לגביית קנסות, או בידי גורם אחר שנקט בהליכי גביה לפי דין ושטרם נמכרו עד היום, אם קיימים כאלה על שם החייב, יימכרו על ידי הגורם שנקט בהליך הגביה, ובמערכת ההוצאה לפועל לפי כללי מכר מעוקלים בהוצאה לפועל, כאמור בסעיף 27 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 ותקנה 53 לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ם-1979; התמורה בנכוי ההוצאות תועבר לנכסי קופת הנשייה.
...
אני מורה לנאמן שימונה לפנות למי שממונה על רישום נכסים בפנקס המתנהל לפי דין לבדוק אם לחייב זכות בנכס הרשום באותו פנקס, ואם נמצא כך, לרשום באותו פנקס הערה בדבר הצו לפתיחת הליכים ובכללו כי החייב אינו מוסמך להעביר כל זכות בנכס לפי סעיף 131 לחוק.
הגבלות על החייב
במתן צו זה ובהתאם להוראות סעיף 121 (3) בחוק אני מורה שעם מתן הצו לפתיחת הליכים ועד מתן הצו לשיקום כלכלי, חלות על החייב ההגבלות הקבועות בסעיף 142 לחוק, והכל כאמור בחוק, ובכלל זה:
הגבלה מקבלה או החזקה של דרכון ישראלי או תעודת מעבר לפי חוק הדרכונים, התשי"ב-1952, ומהארכת תוקפם, ובלבד שיהיו תקפים לשם שיבה לישראל.
החובות המוטלות על החייב
אני מורה לחייב לפעול כדלהלן:
להגיש לנאמן, בתוך 21 ימים ממועד מתן הצו, דו"ח על מצבו הכלכלי בשנתיים שקדמו למועד הגשת הדו"ח.
להתייצב בפני הנאמן, בית המשפט, הממונה, בכל עת ככל שהדבר דרוש, לצורך בירור או חקירה, לפי העניין.