במסגרת כתב התביעה, התובע ביקש לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, גמול שעות נוספות, גמול עבודה בימי שבת, פצויי פיטורים, פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה, שכר עבודה בגין חודש 11/2016, פדיון חופשה, דמי הבראה, דמי חגים וימי בחירות, פיצוי בגין תלושי שכר "לקויים" ופיצויי הלנה.
זאת ועוד, במסגרת ניהול ההליך התעוררו לא מעט תהיות וסימני שאלה, באשר לגירסתה המאוחרת של הנתבעת בדבר מסירתה הודעה לעובד, כך שבין היתר:
עיון בהודעה לעובד שהציגה הנתבעת, מעלה כי ההודעה לכאורה, כתובה בשפה העברית, שפה שהתובע אינו שולט בה. (ראו גם ע' 14 ש' 8-13 לפרוטוקול).
מנהל הנתבעת העיד כי, הנתבעת קיבלה ייעוץ מעו"ד והחליטה לעשות סדר "ולעבוד כמו שצריך עם כל העובדים" ולכן הונפקו טפסי הודעה לעובד לכלל העובדים (ראו ע' 26 ש' 1-9 לפרוטוקול).העובדה כי התובע לא הוחתם על ההודעה לעובד וזו אף לא נימסרה לו בשפה השגורה בפיו מעלה תהיות, בעיקר שעה שהנתבעת, לטענתה, הייתה מלווה על ידי עו"ד.
מנהל הנתבעת, אשר העיד כי הסביר לתובע אודות תנאי ההודעה לעובד (ראו ע' 28 ש' 1 לפרוטוקול) לא ידע ליתן הסבר המניח את הדעת באשר לאותן זכויות המוקנות לתובע בהתאם לאותה הודעה, עת ציין, במסגרת עדותו : "אתה שואל שאלות שאני לא זוכר מה הוספתי. אני יודע שאני מעביר כל חודש להנהלת החשבונות ומקבל תלוש" (ראו ע' 27 ש' 2-3 לפרוטוקול).
(א1) (1) לעניין שעות עבודה, שעות מנוחה שבועית ושעות נוספות ייערך הרישום בפנקס שעות העבודה באופן שוטף ויכלול רישום שעות עבודה בפועל;
(2) לא בוצע הרישום בפנקס כאמור בפיסקה (1) באמצעים מכאניים, דיגיטאליים או אלקטרוניים, ייחתם הרישום מדי יום בידי העובד ויאושר בחתימת אחראי שהמעביד מינה לכך .
הנתבעת טענה בכתב ההגנה, כי התובע פנה למיתקן השהייה "חולות" מיוזמתו ועל דעת עצמו וזאת חרף העובדה שהנתבעת דאגה לו לייצוג משפטי מתאים במסגרתו הוגשה עתירה כנגד שהייתו ב"חולות" שביטלה את שהייתו שם. לאחר מכן נערך לתובע שימוע נוסף והוא החליט על דעתו שלא לערער על הוראת השהייה ועל כן נשלח ל"חולות" בשנית כך שדינו כדין מתפטר שאינו זכאי לפצויי פיטורים.
...
אנו סבורים שדווקא ההיפוך הברור בין תשובותיו, מרמז באופן משכנע על הבעייתיות בתרגום בישיבה הראשונה.
בנוסף, נציין כי נכתב במפורש בעמוד 10 לתצהירו של התובע כך: "אני מצהיר כי זה שמי, זו חתימתי ותוכן תצהירי דלעיל שתורגם לי בשפתי אני דובר – אמת". אנו סבורים שדי בכך.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים שלהלן:
סך של 2,500 ₪ בגין אי מתן הודעה על תנאי עבודה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.12.16 ועד למועד התשלום בפועל.