לגבי העילה השניה - טען ב"כ המבקש, כי חלופה זו זכתה בפסיקה לפירוש מרחיב, ובגדרה יש לתת את הדעת לנסיבותיו האישיות של המבקש ולנזקים שנגרמו לו ולמשפחתו בעטיו של הליך זה. לפיכך, טען לנזק רב שניגרם לו, כגון שכר טירחת עו"ד שנאלץ לשלם; ימי מעצר מלא בהם שהה; מעצר בית ממושך; נזקים שנגרמו לרכוש המבקש במהלך חפושי מישטרה שנערכו בביתו; חיכוכים עם הוריו שנגרמו בשל מעצר הבית בו שהה בביתם, אשר בעקבות אחד מהם לקה אביו בהתקף לב; חרדות קשות שנגרמו לאמו של המבקש בשל כתב האישום, אשר ליוו אותה עד למותה; ביטול חתונה ופרידה מבת זוגו, בשל כתב האישום; פדיון שיק ביטחון על ידי בעל הדירה אותה שכר המבקש לפני מעצרו, ועוד.
העדר יסוד להאשמה
על מנת שניתן יהיה לומר כי לא היה יסוד להאשמת המבקש, יש לבחון האם היה בחומר החקירה, אשר עמד לנגד עיני התביעה עובר להגשת כתב האישום, כדי לשכנעה כי קיים סיכוי סביר להרשעת הנאשם בבית המשפט, כפי שסיכם זאת כב' השופט מלצר :
"המבחן הנידרש לקיומה של העילה הראשונה שמכוחה ניתן 'להפעיל' את סעיף 80 לחוק העונשין (דהיינו שמי שזוכה – לא היה יסוד לאשמתו), הוא מבחן 'התובע הסביר' ו'הסיכוי הסביר להרשעה'. בהתאם לאמת מידה זו יש לבחון באופן אובייקטיבי האם לנוכח התשתית הראייתית שהיתה מונחת בפני התביעה, היה תובע סביר וזהיר מגיע למסקנה שיש מקום להגשת כתב אישום... הינה כי כן, על מנת להכנס לקטגוריה של העילה הראשונה המצדיקה פיצוי והחזר הוצאות, יש צורך להוכיח כי כתב האישום הוגש מבלי שהיה לו בסיס כלשהוא, או שהיסוד להאשמה היה רעוע ביותר...מדובר אפוא בסיטואציות חריגות של זדון, חוסר תום לב, רשלנות חמורה ביותר, או אי סבירות מהותית ובולטת ... בהכריעו בנושא זה – בית המשפט יתן דעתו לכלל הנסיבות, לרבות אלו הנוגעות: לחקירה, להתנהלות התביעה ולהליך המשפטי עצמו. בית המשפט יתחשב בהקשר לקיומה של העילה האמורה, גם באופן זיכויו של המבקש במשפט, לשלב בו זוכה ולהנמקות שניתנו בהחלטות לעצור את הנאשם עד תום ההליכים נגדו ובהארכות המעצר שניתנו לגביו. מטבע הדברים היתממשות עילה זו צפוי להיות נדיר (לפחות יש לקוות שאכן זה הוא המצב)" [ע"פ 5097/10 בוגנים נ' מ"י (15.1.2013), (להלן: "ענין בוגנים"), פסקה 18].
...
לנוכח כל האמור לעיל, אני קובע כי המשיבה נהגה בסבירות בעת הגשת כתב האישום, וודאי שלא בחוסר סבירות קיצוני, וכן כי לא התקיימו יסודות עילת היעדר היסוד להאשמת המבקש.
בחינת המקרה הנדון בהתאם לאמור לעיל, ובטרם התייחסות פרטנית לטיעוני המבקש, מעלה כי חקירת המקרה על ידי המשטרה וניהול ההליך על ידי התביעה, בוצעו באופן ראוי, כאשר כתב האישום הוגש לבסוף בהתאם לראיות שקשרו את המבקש למיוחס לו. בנוסף, בהתבסס על עברו הפלילי של המבקש וכן אופי העבירה, אני קובע כי היה מקום להגשת בקשה למעצר עד לתום ההליכים, זאת על מנת לאפשר לבית המשפט לשקול את מלוא השיקולים.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי לא קיימת במקרה זה כל הצדקה לפיצוי המבקש בגין הגשת כתב האישום כנגדו, וכי המבקש לא הוכיח את זכאותו לפיצוי זה.
המזכירות תודיע לצדדים.