] מדוע לא יבוטלו הפקודות הקיימות בעיניין "חוזר בתשובה", עד שינסחו פקודות חדשות וראויות; מדוע לא יפרסמו לעיון הציבור את הפקודות המוזכרות בתקנה 2(ב) לתקנות [שירות בטחון (תנאים נוספים לדחיית שירות לתלמידי ישיבות והוראות שונות), התשע"ח-2017 – ח' כ']".
אם בכך לא סגי, הובהר, כי החלטת רשויות הגיוס לא התבססה רק על עובדות אלו, אלא גם על בחינה כוללת של נסיבות חייו, תוך התעמקות בשאלה האם מדובר במי שחל בעיניינו "שינוי עמוק באורחות חייו – והגעת רשויות הגיוס לכלל מסקנה כי לא נימצאו בעיניינו טעמים מיוחדים המצדיקים להכיר בו כחוזר בתשובה. עוד נטען, כי מהתנהלות העותר עולה החשש כי מדובר במועמד לשירות בטחון שנקט בפרקטיקה של בקשות חלופיות, מ"שהבין ככל הנראה כי אינו בקריטריונים המוקדמים לקבלת מעמד [של בן ישיבה – ח' כ']".
בשולי תגובתם ציינו המשיבים, במענה לטענות בדבר "חוסר בהירות בפקודות הצבא בכל הנוגע לחוזרים בתשובה", כי "לא קיימות פקודות נוספות אשר מכוחן פועלים המשיבים בהקשר זה"; וכי יש לדחות על הסף כל ניסיון להיבנות מטענות שעלו בעתירות קודמות.
...
מנגד, טענו המשיבים בתגובתם כי דין העתירה להידחות על הסף מחמת השיהוי הניכר בהגשתה.
כן נטען כי לאורך השיג ושיח שהתנהל בין הצדדים אגב מיצוי ההליכים לא עלה עניין מועד חזרתו של העותר בתשובה, כנסיבה בעטיה אין להכיר בו כחוזר בתשובה, אלא רק נושא הרקע המשפחתי ממנו בא.
דיון והכרעה
לאחר שעיינו בעתירה, בתגובה המקדמית, ובתשובה לה – הגענו לכלל מסקנה כי דינה להידחות על הסף מחמת השיהוי שנפל בהגשתה, וכן לגופה בהיעדר עילה להתערבות שיפוטית.
לא זו אף זו, סבורני, כי כך או אחרת, דין העתירה להידחות בהיעדר עילה להתערבותנו.
סוף דבר: העתירה נדחית בזאת.