מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול חוזה השכירות עקב אי תשלום שכר דירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

למכתב זה קדמו מספר מכתבים שנשלחו אל הנתבעים בנוגע להפרות הסכם השכירות, לרבות בנושא אי תשלום שכר דירה ודמי ניהול במועד, בעיות בטיחות, תברואה ועוד (ראה נספח 11 לתצהיר מר בן משה).
כך למשל, אבן נזרקה ממרפסת הכיפה וקרש עף מסוכה פירטית שנטען שהנתבעים בנו במרפסת הכיפה (הנתבעים טענו שלא הוכח שקרש עף משטח הכיפה ומכל מקום, אין מדובר באירועים בשליטתם ולכן אין מקום לטעון לביטול הסכם השכירות לנוכח אירועים אלו.
...
סיכום לנוכח המפורט לעיל, תביעת התובעות באשר לפינוי הנכס מתקבלת ואילו תביעת הנתבעים נדחית.
הנתבעים ישלמו לתובעות הוצאות ההליך (אגרה ומומחה בית המשפט).
כמו כן ישלמו הנתבעים לתובעות שכר טרחת עורך דין בסך 70,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך שעיקר המחלוקת היא למעשה בשאלה האם עומדת למשכיר טענה המצדיקה השבת דמי השכירות או אי תשלומם על דרך קזוז ומנגד האם זכאית המשכירה מעבר לתשלום שכר הדירה ככל שיתברר שהשוכר אינו זכאי להשבתו, לפצוי בגין הפרת הסכם השכירות.
באין חולק כי השוכר לא שילם את דמי השכירות וכי המשכירה נאלצה לפעול בהליך משפטי לפינויו מהדירה, לאחר ששלחה לו הודעה בדבר ביטול הסכם השכירות והוא לא התפנה מהדירה, הרי שסיום תקופת השכירות טרם עת נגרם בעטיו של השוכר.
סוף דבר לאחר שבחנתי טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כדלקמן: בתביעת המשכירה יש לחייב את השוכר בסכומים הבאים: שכר דירה בסך 36,000 ₪ עבור 3 חודשי שכירות מלאים; סך של 3,000 ₪ בגין ההפרש שקוזז בתשלום חודש השכירות השני; פיצוי מוסכם בגין הפרה יסודית של הסכם השכירות בסך 10,000 ₪, בגין איחור בפנוי הדירה סך של 1,171, ופצוי בגין אובדן דמי שכירות של חודש סך של 12,000 ₪ וסה"כ סך של 62,171 ₪.
...
סוף דבר לאחר שבחנתי טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כדלקמן: בתביעת המשכירה יש לחייב את השוכר בסכומים הבאים: שכר דירה בסך 36,000 ₪ עבור 3 חודשי שכירות מלאים; סך של 3,000 ₪ בגין ההפרש שקוזז בתשלום חודש השכירות השני; פיצוי מוסכם בגין הפרה יסודית של הסכם השכירות בסך 10,000 ₪, בגין איחור בפינוי הדירה סך של 1,171, ופיצוי בגין אובדן דמי שכירות של חודש סך של 12,000 ₪ וסה"כ סך של 62,171 ₪.
אי לכך ומשהמשכירה העמידה את תביעתה על סך של 61,000 ₪ תביעתה מתקבלת עד לסך של 61,000 ₪.
סיכומו של דבר תביעת המשכירה מתקבלת במלואה ותביעת השוכר מתקבלת באופן חלקי, על סך 31,550 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

עניין לנו בתביעה בגין אי תשלום כספי שכר דירה בהתאם להסכם שכירות מיום 22.11.2012.
עוד לעניין שיקול הדעת של בית המשפט: בבואו להפעיל את שיקול-דעתו, אם להענות לבקשת הביטול אם לאו, יבדוק בית המשפט וישקול, לא רק אם יש בפי המבקש טעם להצדקת העדרותו מן הדיון שהתקיים, אלא גם – ובעיקר – אם, לגופו של עניין, עשוי הביטול להצמיח לו תועלת; לאמור, אם שמיעת עמדתו בנושא המחלוקת אכן עשויה להוביל את בית המשפט למתן החלטה שונה מזו שניתנה] ע"א 5000/92 יהושע בן-ציון נ' אוריאל גורני, הנאמן על נכסי י' בן-ציון מח(1) 830 (20.02.1994)]‏‏.
...
לפיכך, יש לדחות את הבקשה.
ביטול פסק הדין מחובת הצדק- לאחר עיון בבקשה ובתגובה ושמיעת טענות הצדדים בדיון, הגעתי לכלל דעה כי אין מקום לביטול פסק הדין מחובת הצדק.
בסיכום האמור לעיל; בהינתן ולא נמצא מקום לביטול פס"ד מחובת הצדק, ונוכח העובדה כי קו ההגנה של המבקשת לא נתמך בראיות מתאימות כך שהלכה למעשה היא לא פירטה את סיכויי הגנתה, הגעתי לכלל דעה כי לא הוכח שיש מקום לבטל את פס"ד. אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

במסגרת ההליך הנוכחי עתרו התובעים לחיוב הנתבעים בתשלום דמי השכירות שלא שולמו; פיצוי מוסכם; הוצאות סיוד ושפוץ המושכר; והוצאות תביעת הפינוי והליכי ההוצל"פ. תמצית טענות התובעים: כאמור, התובעים טענו כי מחודש 11/2019 החלו הנתבעים לשלם שכר דירה חלקי ומחודש 1/2020 חדלו מתשלום דמי השכירות לחלוטין.
32,500 ש״ח עבור פיצוי מוסכם; התובעים טענו כי לפי סעיף 2.11 בהסכם השכירות, על הנתבעים לשלם 500 ש״ח בגין כל יום בו לא פונה המושכר לאחר סיום ההסכם או ביטולו על ידי המשכירים מיום 25.10.20 ועד ליום 31.12.20, ובסה״כ 65 ימים.
לפי סעיף 11.1 להסכם השכירות היה על הנתבעים להשיב את המושכר מסויד וצבוע (נספח 1 לתצהיר התובע): היות ובהסכם השכירות סוכם על סיוד וצביעת המושכר בלבד, ומאחר שלא ניתן לייחס את כלל התיקונים והעבודות אשר בוצעו במושכר לנזקים שבאחריות הנתבעים, אזי מצאתי לנכון לחייב את הנתבעים לפי הצעת המחיר לסיוד הדירה בסך 5,265 ₪ בלבד.
...
לסיכום פרק זה: הנתבעים לא הרימו את הנטל המוטל עליהם להוכחת טענות הקיזוז, ומשכך אינם זכאים לקיזוז חובם.
סיכומו של דבר: התביעה התקבלה ברובה.
הנתבעים ישלמו לתובעים סך של 94,265 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה כחוק ממועד הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בנוסף טענו המשיבים כי על המבקשים לשלם להם סכומים שונים בגין אי-תשלום שכר הדירה, נזקים שנגרמו לדירה, עוגמת נפש ועוד.
עם זאת, בית משפט השלום קבע כי המבקשים אינם זכאים לבטל את החוזה, משום שלא פעלו לביטולו בתוך זמן סביר, אלא מסרו את הודעת הביטול רק כשנתיים וחצי לאחר ההפרה.
לעומת זאת, המשיבים טענו במסגרת העירעור שכנגד כי יש לחייב את המבקשים בתשלום פיצויים מוסכמים בגין הפרת חוזה השכירות, נוסף על תשלום שכר הדירה.
...
בקשת רשות ערעור שהגישו המבקשים לבית משפט זה התקבלה, אך הערעור נדחה לגופו, וזאת מן הטעם שהדירה פונתה זה מכבר כך שהסוגיה הפכה לתיאורטית (וממילא, הסתיימה תקופת השכירות) (רע"א 5078/21 שנזכר לעיל).
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות אף מבלי להידרש לתשובה, בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
סוף דבר: הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו