כך קבעתי, בסעיף 8 שם:
"ביום 28.6.2021 היתקיים דיון הוכחות. טרם קיום החקירות, ניסיונות הידברות של הצדדים לא צלחו. לאחר מכן פנה ב"כ החייבת בהצעה מעשית, לפיה ימונה מומחה מטעם בית המשפט לבדיקת הסכומים שהועברו בין הצדדים, כאשר אם יתגלה שקיימת יתרה בחשבונות המשיבות ללא הסבר, ממצא זה יהיה מוסכם החייבת. הנאמן סרב לכך, ולו מן הטעם שהמועד להגשת ראיות חלף. בתוך כך, החל הליך ההוכחות במסגרתו נחקרו רו"ח רז דביר (שכאמור ביקר ואישר את דו"ח הנאמן), החייבת, המשיבה 1 – הגב' עינב דעי, וכן בעלה של החייבת מר יעקב משיח, אשר הוחלט על חקירתו בהסכמתו בו ביום, על אף שלא הוגש תצהיר מטעמו".
לאחר שבחנתי את הדברים בראיה חוזרת, מצאתי כי יש מקום לעיין שוב בהצעת החייבת למינוי מומחה מטעם בית המשפט ולהעתר לה. מצאתי בסעיף 12 להחלטה מיום 22.3.2022, כי:
"קיימת למעשה 'הודאה' מטעם החייבת ויעקב וכן המשיבות בטענת הנאמן לפיה הועברו מחשבונות החייבת ובעלה סכומים כנטען לחשבונות המשיבות. כאמור, טענת ההגנה של החייבת והמשיבות היא שאין לפנינו הענקה כלל, שכן אותם סכומים הוחזרו לידי החייבת ובעלה. מכאן עולה, כי הבקשה תקום ותיפול למעשה על ההכרעה בטענת החייבת והמשיבות כי הסכומים שהועברו לידי המשיבות, הושבו לחייבת ובעלה.
בע"א 509/00 לוי נ' ברכה, עו"ד נאמן בפשיטת רגל לנכסי יצחק בילו, פ"ד נה(4) 410 (2001) פירטה והבהירה כב' השופטת פרוקצ'יה (בהסכמת כב' הנשיא דאז ברק וכב' השופט זמיר) אודות תפקידו של הנאמן בהליכי חידלות פרעון, בהיותו בעל תפקיד מטעם בית המשפט אשר מוקנות לו סמכויות ושיקול דעת רחב מתוקף תפקידו והוא נתון לפיקוחו של בית המשפט:
"בהליכי פשיטת רגל, כמו גם בהליכי פירוק חברות, הפקיד המחוקק את מלאכת הניהול והביצוע של ההליכים בידי בעלי תפקיד שמונו לכך על-ידי בית-המשפט, ולצורך כך הוקנו להם כוחות וסמכויות נרחבים בצד חובות נאמנות וזהירות בדרך מילוי תפקידם. בהליכים אלה ניתנה לבית-המשפט סמכות פקוח ובקרה על אופן ביצוע תפקידם של נושאי תפקיד אלה, ובתוך כך סמכות לאשר הסכמים שנקשרו על-ידיהם עם צדדים שלישיים או לדחותם. בית-המשפט אינו מעורב באופן ישיר בביצועו של התפקיד, אלא עניינו בבחינת תקינותן וסבירותן של הפעולות המתבצעות על-ידי נושא התפקיד..."
משניתן צו לפשיטת רגל, בא הנאמן בנעלי החייב ואילו נכסי החייב מוקנים לנאמן, למעט החריגים שנקבעו בדין.
הענקה הנה פעולת העברה נכסים לצד ג' ע"י החייב, המתבצעת מבלי שניתנה תמורה בגין הנכס אשר הועבר, או כאשר התמורה שקבל נמוכה משמעותית משווי הנכס.
כפי שראינו, הדין קובע כי כאשר מדובר בהענקה שבוצעה עד שנתיים לפני כניסת החייבת להליך פשיטת רגל, הרי היא מתבטלת באופן אוטומאטי.
...
סיכום:
מן המקובץ לעיל, מתקבלת הבקשה למתן הוראות.
אני קובעת כי החייבת ביצעה הענקה אסורה לידי המשיבה 2 רונעוז סוכנות ביטוח (1986) בע"מ באמצעות המשיבה 1 דעי עינב, של סכום השווה ל- 738,500 ₪ נכון לשנת 2017.
אני קובעת כי בשכר טירחת מומחה בית המשפט יישאו המשיבות במלואו.