בהסכם עליו הוחתמו החייב (במקום מחבואו בחו"ל) ואשת החייב, נרשם כי התמורה בסך של 1,100,000 ₪, תשולם בדרך של העברת סך של 500,000 ₪ ישירות לידי המשיב 3 וכן בתשלום סך של 600,000 ₪ לבנק למשכנתאות לטובתו רשומה משכנתא על דירה לצורך סילוק ההלוואה.
תגובת המשיבים 1-2 לבקשה למתן פסק דין משלים
בתגובת המשיבים 1-2 לבקשה אותה הכתירו כבקשה לקבלת הבהרות, טענו המשיבים 1-2 כי המנהלת המיוחדת אינה מוסמכת להגיש בקשה למתן סעד הצהרתי בקשר לדירה וכי בית המשפט בהליך פשיטת הרגל אינו מוסמך לידון ולהכריע בסעדים המבוקשים (סעד הצהרתי לבטלות הסכם המכר ובטול הערת האזהרה).
אשר לטענת המשיבים 1-2 להשבה מקופת פשיטת הרגל נוכח בטלות הסכם המכר, הרי שטענה זו כבר נדונה והוכרעה בפסק הדין, שעה שכאמור נקבע כי אם ובמידה והמשיבים 1-2 אכן העבירו מכספם למשיב 3 (והדבר לא הוכח באופן מספק במסגרת בירור הבקשה) הרי שעל המשיב 3 יהיה להשיב למשיבים 1-2 את הכספים שלהם ומכאן שטענת ההשבה שמורה לבירור במערכת היחסים שבין המשיבים 1-2 ובין המשיב 3.
...
הובהר, כי בהיבט הנוגע להעברת זכויות החייב למשיבים 1-2, המסקנה בדבר בטלות היא פשוטה וברורה וזאת כאשר מדובר בהענקה שבוצעה לאחר שהחייב הפך לפושט רגל ובחוסר תום לב מובהק.
במקרה זה, מצא בית המשפט להכריע בסעד אחד מתוך הסעדים שנתבקשו בבקשה, מתוך הנחה כי די בכך כדי להביא לפתרון ולסיום סוגיית מכר הדירה.
המסקנה בדבר בטלות ההסכם נובעת גם מכך שמדובר בחוזה פסול.