מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול הסכם שכ"ט עו"ד בגין בקשות לצו קיום צוואה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

צו קיום צוואה, שניתן ביום 5/1/15, לפיו קוימה צוואת המנוחה מיום 8/2/05 צורף כנספח 1 לכתב התביעה המתוקן.
עקב ביטול הסכם המכר, נגרמו למנוחה נזקים כספיים, הן מביטול ההסכם והן מהפסד אובדן חודשי שכירות והן מהוצאות עקיפות וישירות של בני משפחתה, לצורך הטיפול בעיניין זה. המנוחה פנתה לקבלת יעוץ משפטי מעורך דין ובהתאם לעצותיו ובמטרה להקטין את נזקיה, מכרה המנוחה את הדירה לרוכש אחר, זאת לאחר שכבר בוצע תיקון הרישום על ידי הנתבעת ולכן הרוכש הצליח לקבל מימון בנקאי.
עדותו של התובע 1 במהלך עדותו כשנשאל התובע 1 על משמעות האמור בנספח 3 הבקשה להעברת זכויות, לא היה בפיו מענה מספק לשאלות שהוצגו לפניו: בנספח 3 שזה בקשה שאתם הגשתם לעמידר כתוב בסוף העמוד הראשון שאתם משחררים את עמידר והמנהל מרישום הזכויות ביחידה, ובסעיף השני כתוב "הננו מתחייבים לבצע בעצמנו...", אתה מבין מה המשמעות של האמירה הזו? מי חתום על זה. עו"ד .
סוף דבר משהתובעים לא עמדו בנטל המוטל עליהם להוכיח את התביעה, כמפורט לעיל, אני מורה על דחיית התביעה ומחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 9,775 ₪, שישולמו לנתבעת באמצעות בא כוחה, בתוך 30 ימים שאם לא כן יישאו הפרישי הצמדה וריבית כחוק עד למועד התשלום המלא בפועל.
...
טענות הנתבעת יש לדחות את התביעה, שכן התביעה התיישנה, או הוגשה בשיהוי ניכר וכן נותק הקשר הסיבתי, ככל שהיה (דבר מוחש), בין התנהלות הנתבעת לבין הנזק הנטען ובמקרה זה יש לייחס למנוחה ולבעלה אשם תורם של 100%, המביא לכדי ניתוק הקשר הסיבתי בין האשם, ככל שקיים, לבין הנזקים הנטענים בתביעה.
לפיכך אני קובע כי מחדלי התובעים נזקפים לחובתם ומכרסמים באמינות גרסתם לתביעה.
הואיל והנתבעת זנחה בסיכומיה בעל פה את טענות ההגנה שלה כי יש לדחות את התביעה בגין התיישנות או שיהוי ניכר, אין בכוונתי להתייחס לטענות הגנה אלו.
סוף דבר משהתובעים לא עמדו בנטל המוטל עליהם להוכיח את התביעה, כמפורט לעיל, אני מורה על דחיית התביעה ומחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 9,775 ₪, שישולמו לנתבעת באמצעות בא כוחה, בתוך 30 ימים שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לתשלום יתרת חוב שכ"ט עו"ד בגין הגשת שתי בקשות לצוו קיום צוואה בסכום של 26,100 ₪, לאחר ששולמה מיקדמה בסך של 9,000 ₪ .
במסגרת סדר הדין המהיר ובשל הצורך בדיון חזותי, הגיעו הצדדים המיוצגים בדיון להסכמה דיונית לפיה לצורך סיומו של התיק באחת, ולמרות פגמים בכתבי טענות הנתבעת בלשון הבאה : " הנטען במסגרת הדיון והחקירות ישמש כראיות וישמש את כתבי הטענות ומכלול טענות הצדדים לעניין זה, ועל בסיסו ניתן יהיה ליתן את פסק הדין." טענות הצדדים: התובע טען כי הנתבעת חתמה על הסכם שכר טירחה בסכום של 11,000 דולר שהם כ 37,000 ₪ , עבור הגשת שתי בקשות לצוו קיום צוואה, לרשם לעינייני ירושה בישראל.
החוזה כפי שהוא ( נספח 1 ) קובע בס' 3 כי על הלקוח חלה חובת תשלום מלוא שכר הטירחה, בעת ביטול ההסכם מצד הלקוח, אלא שתקום זכות לביטול החוזה מקום בו "לא קיים עורך הדין את התחייבויותיו על פי הסכם זה ובעטיו של עורך הדין...". ברי כי שעה שלא מילא עורך הדין את התחייבויותיו על פי ההסכם כאמור, מתחייבת המסקנה שלא זכאי עוד עורך הדין לתשלום מלוא שכר הטירחה.
...
זאת ועוד, סירוב זה לפירוט הנעשה , ובניית הדרישה כולה על הסכם ומוניטין , תוך התעלמות מהמחדל, מאי קבלת הבקשות בשל החסר המהותי, בהשוואה לסכום הדומה למיקדמה ששולם בגין אותה עבודה לבאי כוח הנתבעת החדשים, ( ש.ע. 11, 17 –לפרוטוקול) , מביא אותי למסקנה כי ההשקעה והיקפה לא נדרשו 3 עורכי דין שהרי צויין כי רק עו"ד אליהו ריכטר טיפל בפועל בבקשות.
משקמה זכות הביטול, והעבודה לא בוצעה, ומחדליה וחוסר האמון שנוצר, דרשו היערכות שונה, ולא עלתה טענה חלופית לטענה החוזית , וגם השכר הראוי לא בוסס בחוות דעת מומחה, והגם שנבחן גם זה בעיניים מעשיות ובמבחן הסבירות, ולמרות שבית המשפט איפשר לתובע לבחון עמדתו גם בטענה חלופית במינוי חוות דעת מומחה מטעמו , והתובע סירב - אין מנוס בלתי אם לדחות את התביעה .
· לאור האמור התביעה, נדחית.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לא ציינה שמשכה כסף מהחשבון השני וצריכה להשיב להם 84,855 ₪, מעלה ספק בתום לב. עליה להשיב 184,855 ₪ ולחייבה בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. תמצית טענות הנתבעת בכתב ההגנה טענה, כי מדובר בניסיון לשינוי הסכם הפשרה.
אלא שלאחר שהיא יישמה את חלקה בהסכם, ניתן צו קיום הצוואה, והועברו להם הכספים, תובעים ממנה כספים נוספים בשימוש לרעה בהליכי משפט.
לאחר פטירת המנוח, הגישו ילדיו בקשה לצוו קיום צוואה ואלמנתו הגישה היתנגדות לקיום הצוואה.
(( 8769/08 פלוני נ' פלונית, ( 31.13.2008 אלא שלא כך נעשה כאן, נהפוך הוא, באבחנה מפסיקה לעניין ביטולי הסכם בגישור, התובעים כאן בחרו באופן מודע שלא לפנות ולבקש מבית המשפט שלא לאשר את ההסכם כפסק דין, בטרם אישורו.
...
מבוא האם התובעים זכאים לכך שהנתבעת תשלם להם סכום כספי נוסף מעבר לכתוב בהסכם הפשרה אליו הגיעו בהליך של גישור שאושר כפסק דין? הנתבעת היא אלמנת המנוח מנישואיו השניים, התובעים ילדיו מנישואיו הראשונים.
יש לדחות את התביעה.
לסיכום, הסכם הפשרה ואישורו כפסק דין מהווים מעשה בי דין ובהתאם לכלל סופיות הדיון.
משכך התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנהנה מתחייב בזאת לשאת בחלקו היחסי בשכ"ט עו"ד בגין רכישת המגרשים כפי שיידרש ובכל ההוצאות כאמור בהסכם המכר וכן בכל ההוצאות בגין הטפול ברשום הזכויות עפ"י הסכם הרכישה.
ב"יפוי הכח" מיום 18/4/1997 - שניתן לצורך הגשת בקשה לצוו קיום צוואה לאחר המנוח בנימין (וולף) מצקר ז"ל - לא מאוזכר כלל תיק 1809/96 אשר מישפחת סלומון ביקשה אותו לייצגם בו. לא הוצג, וכנראה גם אין, הסכם שכר טירחה, בסמוך למועד בו קיבל עו"ד נחשון על עצמו את ייצוג מישפחת סלומון בתיק 1809/96.
בודאי כשהוא נעשה בד בבד עם "הסכם הפשרה" ופסק הדין, שקבעו ש"יפוי הכח הבלתי חוזר" אותו החזיק אריה מצקר "בטל הן מכח סע' 14 לחוק השליחות תשכ"ה-1965 והן מכוח חוק להגנת רכוש מופקר תשכ"ה-1964 (סע' 6) ושהמכתב של יונה מצקר ז"ל, שהקנה לכאורה למשפחת מצקר זכויות במקרקעין אלו, הוא חסר כל ערך; בודאי כאשר אריה ודוד מצקר לא ביקשו כלל את "הסכם הנוסף" זה וכי בעקבות פסק הדין, הם לא טענו כלל ולא הייתה להם גם כל כוונה לטעון לזכויות במקרקעין אלו ולא הייתה להם גם כל כוונה להיתנגד לבקשה לקיום צוואה ככל שתוגש על ידי מישפחת סולומון.
...
נוכח כל הנאמר, לרבות ביטולו של "ההסכם הנוסף" שהיה הבסיס אשר גרם למשפחת סלומון לחתום, בלית ברירה על ה"הסכם 1999", אני מחליט למבטל את "הסכם 1999". אחזור עתה להסכם שכר הטרחה מחודש מרץ 1998 שבהסתמך עליו טוען עו"ד נחשון ל-1/3 מהזכויות במקרקעין.
אני קובע ש-לעו"ד יוסף נחשון ועו"ד דורון מוזס אין, והם גם אינם זכאים, לזכויות במקרקעין אלו.
אני דוחה את בקשתם לאכוף את הסכם שכר הטרחה משנת 1988 ו"הסכם 1999", הסכמים לפני 24 ו- 23 שנים!!

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בין הצדדים הליכים מקבילים בבית המשפט לעינייני מישפחה בנצרת הנוגעים לעזבון האב המנוח: תמ"ש 11834-06-20, שעניינו ביטול הסכם מתנה בין האב המנוח למערערת ובעלה; וכן תמ"ש 48438-01-20 שם כבר ניתן פסק דין.
פסק דינו של בית המשפט קמא: בית המשפט קמא קבע בפסק דינו כדלקמן: שעה שההליכים המקבילים בין הצדדים נוגעים לעזבון האב המנוח, ולא הוגשה בקשה לצוו ירושה/קיום צוואה של המנוחה, הרי שאין להעביר את ההליך קמא לביהמ"ש לעינייני מישפחה בנצרת.
לפיכך, יש לקבוע כי לא חלה היתיישנות על בקשתה של המערערת לקביעת שכרה; לקבוע את שכר טירחתה בהתאם לחישוב שערך ב"כ היועמ"ש; להטיל על האחים הוצאות ושכ"ט עו"ד; ולחייב את המשיבים בהוצאות העירעור, לרבות שכ"ט עו"ד. טענות המשיבים 5-2 בתשובתם לערעור: האחים טענו בתשובתם לערעור כי דינו להדחות על הסף מחמת הטענות הבאות: צורכי המנוחה, כולל בדיקות רפואיות, מולאו על ידי המוסד הרפואי, והמערערת הודתה כי ויתרה על מימוש סל הרכישה במלואו, ובמשך שנים רבות ויתרה על שכ"ט, דבר המעיד כי לא היה צורך בהשקעת משאבים מרובים ו/או מאמצים מיוחדים במילוי תפקיד המערערת.
בית המשפט קמא לא פסק הוצאות ושכ"ט עו"ד משום שהמערערת לא הייתה מיוצגת על ידי עו"ד, ואף לא היתקיים כל דיון בתיק.
...
לפיכך, יש לקבוע כי לא חלה התיישנות על בקשתה של המערערת לקביעת שכרה; לקבוע את שכר טרחתה בהתאם לחישוב שערך ב"כ היועמ"ש; להטיל על האחים הוצאות ושכ"ט עו"ד; ולחייב את המשיבים בהוצאות הערעור, לרבות שכ"ט עו"ד. טענות המשיבים 5-2 בתשובתם לערעור: האחים טענו בתשובתם לערעור כי דינו להידחות על הסף מחמת הטענות הבאות: צורכי המנוחה, כולל בדיקות רפואיות, מולאו על ידי המוסד הרפואי, והמערערת הודתה כי ויתרה על מימוש סל הרכישה במלואו, ובמשך שנים רבות ויתרה על שכ"ט, דבר המעיד כי לא היה צורך בהשקעת משאבים מרובים ו/או מאמצים מיוחדים במילוי תפקיד המערערת.
דיון והכרעה: לאחר שעיינו בהודעת הערעור ובתשובת המשיבים 5-2, ולאחר ששמענו את טענות ב"כ המערערת וב"כ המשיבים 5-2 בדיון שהתקיים לפנינו ביום 20.2.23, שוכנענו כי דין הערעור להתקבל באופן שהתיק יוחזר לדיון מחודש בפני בית המשפט קמא בסוגיית ההתיישנות ובסוגיית גובה שכר טרחת האפוטרופוסית, בין היתר, בשים לב לקביעתו בסוגיית ההתיישנות, וזאת לאחר שיקיים דיון במעמד הצדדים.
כב' השופט רובינשטיין ציין בסעיף י' לפסק דינו הנ"ל כי: "כללם של דברים לענין זה: יש פנים שונים לשאלת ההתיישנות. אי אפשר לשלול תחולתו של סעיף 12 ולכן אין לנעול את הדלת בפני העלאתו, אך הדעת נותנת כי בית המשפט ישקול את הטענה בדבר החלת הסעיף בכל מקרה לגופו, והחלתו לא תהא אוטומטית. לדעתי, יתכנו מקרים שבהם לא תתקבל טענת סעיף 12 נוכח מרכיב תום הלב, החופה על כלל המשפט הפרטי (סעיפים 39 ו- 61 (ב) לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973), ואם תועלה טענת סעיף 12 שלא בתום לב. בסופו של יום, תבוא פרשנות תכליתית של הסעיף, כך שייושם במקרים המתאימים - אך גם לא יאופשר ניצולו לרעה. בגדר השיטה הסבורה כי יחסי אפוטרופוס-חסוי, עם כל עדינותם ורגישותם, אינם מצדיקים כי תביעת שכר טרחה לא תוגש במועד סביר, ישקול האפוטרופוס הכללי כרשות ציבורית - החייבת גם לצמצם אפשרות לתביעות כנגדה מצד החסוי או יורשיו – ויעריך אימתי יש מקום לטענת התיישנות מצידו, ובמקרים כאלה יוכל להיאבק, על דרך הפרשנות התכליתית, ולפי עיקרון תום הלב, בהחלתו של סעיף 12." בנדון דידן, כאמור, בית המשפט קמא לא נימק את החלטתו לעניין התיישנות התביעה, מעבר ל-7 שנים, לא דן בפרשנותו התכליתית של סעיף 12, לא קבע ממצאים כלשהם בסוגיית תום הלב, לעניין תחולתו של סעיף 12, באופן שאין מנוס מהחזרתו של התיק לבית המשפט קמא לדיון מחודש בסוגיית ההתיישנות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו