מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול הסכם נופש בספרד פיצויים וחוסר תום לב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בתגובתה, ציינה המשיבה כי ביום 26.1.2020 ניפתחה תיבת המכרזים, ולמכרז הוגשו הצעות של ארבעת המציעים הבאים: כנפי יונה תיירות ונופש בע"מ; נתיבי שוקת בע"מ; מגה בוס בע"מ; מטיילי להב בע"מ (המבקשת בהליך זה).
לטענת המבקשת, ביטול ההסכם נעשה בנגוד לסעיף 39 לחוק החוזים, בחוסר תום לב, ומתוך החלטה שנגועה בנגוד עניינים.
באשר לטענה כי אנו מצויים כעת באמצע השנה ואין מכרזים חדשים להסעות תלמידים, הרי שגם נזק זה ניתן לפצוי כספי, אם יתברר כי המבקשת זכאית לו. בנוסף אציין כי עד תום שנת הלימודים הנוכחית נשארו כשלושה חודשים בלבד, ובמצב הנוכחי לאור הגבלות הפעילות בכל המשק עקב משבר הקורונה דומה כי לא מתקיימת פעילות הסעות, ודאי לא הסעות תלמידים.
...
אולם בכך כמובן אי די כדי להיעתר לבקשה, שעה שלא שוכנעתי בקיומה של תשתית ראייתית לכאורית ומאזן הנוחות אינו נוטה באופן מובהק לטובת המבקשת.
סוף דבר – הבקשה נדחית.
בגין הבקשה, המבקשת תשלם למשיבה סך של 5,000 ₪ בעבור הוצאות ושכ"ט. קובעת קדם משפט ליום 7.7.2020 בשעה 09:30.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הנתבעת הנה חברת נסיעות המשווקת חבילות וכרטיסים לאירועים בחו"ל. טענות התובעות ביום 24/12/19 רכשו התובעות מהנתבעת חבילת נופש לחו"ל, לתאריך עתידי, בחודש יוני 2020.
והאם יש בשיקולים של תום לב בקיום החוזה כדי להצדיק סטייה מהוראותיו בנסיבות העניין.
סעיף 18(א) לחוק החוזים תרופות, יחול בהתקיים שלושה תנאים מצטברים: (א) קיומן של נסיבות מסכלות ההופכות את קיום החוזה לבלתי אפשרי, או לשונה באופן יסודי ממה שהוסכם עליו בין הצדדים; (ב) העדר ידיעה או צפייה של המפר אודות הנסיבות המסכלות בעת ביצוע ההסכם; (ג) חוסר יכולת של המפר למנוע את אותן נסיבות.
ממילא יובהר כבר עתה כי הוראות סעיף 18(ב) לחוק החוזים תרופות מקנה לביהמ"ש שיקול דעת האם להורות על השבה הדדית במקרה של ביטול החוזה, האם להורות על פיצוי הצד שניפגע (מקיים החוזה) מאת הצד שהפר אותו ובאיזה שיעור, והכל משיקולים של צדק.
בהקשר להעדר ידיעה או צפייה של המפר אודות הנסיבות המסכלות, כבר נקבע בפסיקה כדלקמן: "... קשה להלום שאדם בר דעת היה יכול או צריך לצפות את מלוא השלכותיה מרחיקות הילכת של מגפת הקורונה, בין השאר על הכלכלה וחיי המסחר, בישראל ובעולם כולו. עסקינן במגיפה שאין לה אח ורע במאה השנים האחרונות (לפחות מאז מגפת השפעת הספרדית שהפילה חללים רבים ברחבי העולם בין השנים 1918 – 1920). משכך, בכל הנוגע לתנאי של העידר צפיית הנסיבות המסכלות בעת כריתת החוזה, דומה שהוא בהחלט מיתקיים בכל הנוגע למגיפת הקורונה". חדל"ת (ת"א) 26076-02-20 עו"ד ישראל בכר נ' מערכות נוחות (2007) בע"מ, (פורסם בנבו).
...
לסיכום, לאור "התאונה המשפטית" שגרמה מגפת הקורונה לעולם ולצדדים כאן, כאשר אף אחד מהצדדים אינו אשם בתאונה (ביטול החבילה) וכאשר קיומה במועד שסוכם היה בלתי אפשרי אני סבור כי התובעות זכאיות להשבת הכספים ששילמו.
בשים לב לנסיבות ביטול החבילה ולמועד שבו בוטלה החבילה ובשים לב שבסיומו של דבר החבילה לא קוימה כלל וכלל ומשלא הוכח כי לנתבעת נגרמו נזקים כתוצאה מביטול החבילה הגם שלא הוכח כי הנתבעת עשתה מאמץ כלשהו לקבל את הכספים מהספקים בחזרה אני סבור כי התובעות זכאיות לקבל מלוא התשלום ששילמו עבור החבילה.
סיכום בהינתן הנקוב לעיל, אני קובע כי הנתבעת תשיב לתובעות הסכום ששולם עבור החבילה בצירוף האגרה ששולמה בתיק בית המשפט ובסך הכל 12,316 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 38180-10-18 ש.א.ע פיתרונות בע"מ ואח' נ' ספרדי לפני כבוד השופט רונן אילן התובעים: 1. ש.א.ע פיתרונות בע"מ 2. ג'ונסון קלין בע"מ 3. עופר ריינמן ע"י ב"כ עו"ד יונתן אבישר הנתבע: ארז ספרדי ע"י ב"כ עו"ד אלון גילבוע פסק דין
על בסיס טענות אלו, עותרים התובעים להצהרה כי ביטול הסכם המייסדים והעברת מניות הנתבע בחברה נעשו כדין, ולחיוב הנתבע בתשלום יתרת הסכום החסר (76,894 ₪) ובפיצוי התובעים על הפרת ההתחייבויות כלפיהם (100,000 ₪).
מצב בו הנתבע נוטל לכיסו כספים של החברה, נימנע מהפקדתם או השבתם, מסתיר משותפיו כי הכספים נעלמו ואף עושה בהם שימוש לענייניו האישיים – הנו מצב מובהק של חוסר תום לב והפרת חובת הנאמנות של הנתבע.
...
אשר על כן, אני מקבל את התביעה בחלקה וקובע כדלהלן: אני מחייב את הנתבע להשיב לחברה, התובעת 1, סך של 45,150 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום שנתגלה החוסר, 10.7.18.
כל יתר טענות התובעים – נדחות.
הנתבע יישא בהוצאות התובעים בגין תביעה זו, ובשים לב לפער בין סכום התביעה לסכום שנפסק, אך גם למשאבים שהושקעו בבירור הטענות, אני מחייב את הנתבע לשאת באגרת בית המשפט ובנוסף לה גם בשכר טרחת עו"ד בסך של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה שכנגד טענו התובעות שכנגד, כי הערייה (הנתבעת שכנגד) הפרה את ההסכם הפרות יסודיות במעשים ובמחדלים הבאים: סירבה, בנגוד להוראות ההסכם (והמכרז), לאפשר לתובעות שכנגד לנצל את מלוא הזכויות במגרשים, לרבות אופי ותכנון, בחוסר תום לב, וזאת במסגרת הליכי התאום עימה המחוייבים מכח סעיף 3.3 להסכם; עצם הגשת התביעה על ידי הערייה מהוה, כשלעצמה, הפרה יסודית של ההסכם; בכך שלא נתנה הסכמתה, כקבוע בסעיף 8.2 להסכם, לרישום זכויותיהן של התובעות שכנגד בדרך של חכירה על פי תשריט, לתקופה של 999 שנים.
לו רצתה הערייה כי יתאפשר לאסיה לעמוד במועדי ההסכם, היתה צריכה לפעול לאלתר לתיכנון התשתיות לאחר חתימת ההסכם ואישור שר הפנים (6.12.2011) ולא להמתין עד חודש אוגוסט 2014 בחוסר מעש בנידון; לו רצתה הערייה כי אסיה "תירוץ" עם תכנונה נשוא נספח 15 לנ/3 בחודש ינואר 2017, היתה צריכה לומר לה בבירור כבר אז, כי יש לה השגות לגבי אפשרות בניית בנייני או דירות נופש/מלונית על חלק מהמגרשים, אך היא נותנת לה "יד חופשית" לנסות מזלה מול הוועדה המקומית, ושתגיש בקשה להיתר בהתאם ובהקדם, ושהועדה תחליט בנידון.
מעבר לכך – אפילו היינו מקבלים את טענתה של אסיה, כי בהתעקשותה של הערייה בזמן אמת שאין התכנות לבניית מלונית על חלק מהמגרשים תוך גרימה לכך שבקשה/ות להיתר לא הוגשו עד היום על ידי אסיה, היתה משום הפרת חובת תום הלב שבסעיף 39 לחוק החוזים, עדיין הדבר לא היה מוביל בהכרח לקביעה כי עסקינן בהפרה יסודית של ההסכם, שבצידה הזכות לפיצויים מוסכמים.
גבריאלה שלו ויהודה אדר בספרם "דיני חוזים – התרופות", הוצאת נבו (להלן: "שלו ואדר") מציינים כי: "בהעדר עילה חוקית לביטול – בחוזה או בדין – צד המתנער מחוזה תקף ומודיע לרעהו על 'ביטולו' אינו אלא מפר של אותו חוזה. זאת, אפילו פעל ה'מבטל' בתום לב ומתוך אמונה שהביטול נעשה כדין. 'ביטול' בלתי חוקי מעין זה – ככל הפרה אחרת של חוזה – אין בכוחו לגרוע כהוא זה מתוקף החוזה ומכוחו המחייב". ודוק – בכדי שנראה בהודעת ביטול ההסכם משום הפרת ההסכם, יש צורך כי הודעת הביטול תהא לא מבוססת, ולמצער הפרה צפויה (ראו שלו ואדר, עמ' 115 הערת שוליים 24, והאסמכתאות המצוינות שם).
...
בהינתן כל אלה שוכנעתי לדחות גם את רכיב התביעה של דמי שימוש שבתביעה שכנגד.
סוף דבר – התביעה שכנגד לאור כל דבריי לעיל, אני מורה על דחיית התביעה שכנגד.
אחרית דבר לאור דברינו לעיל, ולסיכום ייאמר, כי הן התביעה העיקרית והן התביעה שכנגד נדחות בזאת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

וכך קובע סעיף 21 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 :" משבוטל החוזה, חייב כל צד להשיב לצד השני מה שקבל על פי החוזה, ואם ההשבה היתה בלתי אפשרית או בלתי סבירה – לשלם לו את שוויו של מה שקבל." בעניינינו, אין חולק שההסכם בוטל טרם סיומו וכי על הנתבעים להשיב לתובעים את כספם בשל התקופה שלא נוצלה.
פיצויים ייפסקו "במצבים חריגים בהם מדובר בהפרה בוטה של יחסי אמון או של יחסי תלות, במצבים של זדון, או במצבים של היתנהגות מעליבה או פוגענית במיוחד ...". כן יש לתת משקל לגובה הפצוי שנפסק בגין הנזק הממוני (ראו: ע"א 4232/13 אנגלו סכסון סוכנות לנכסים בע"מ נ' אלי בלום, ניתן ביום 29.1.2015; ע"א 3807/12 מרכז העיר אשדוד ק.א בע"מ נ' שמואל שמעון, ניתן ביום 22.1.2015).
בעניינינו, מצאתי כי הנתבעים התנהגו בחוסר תום לב. נתבע 2 הוליך את התובעים שולל, לא קיים את תכנית האימונים שהובטחה, לא סיפק שעורי ספרדים והעמיד מאמנים לא מקצועיים (הכל לפי עדות נתבע 2 שהייתה מהימנה עלי ולא נסתרה).
...
לאחר שעיינתי בכתבי בי-דין על נספחיהם ולאחר ששמעתי את הצדדים, באתי לכדי מסקנה כי דין התביעה להתקבל באופן חלקי.להלן נימוקיי: השבת עלות מחנה האימונים אין מחלוקת שתחת מחנה אימונים בן חודש וחצי עליו סוכם, תובע 2 קיבל בפועל 14 יום בלבד לאחר שההסכם בוטל דה פקטו.
סוף דבר הנתבעים ישלמו לתובעים סך של 11,665 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו