מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול הסכם ממון בכתב

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה לביטול הסכם הממון עותרת האשה לבטל את ההסכם וליתן צו המורה למנהל מקרקעי ישראל להוסיף את שמה כבעלים על הנכסים המופיעים בהסכם; להחיל על הצדדים את "הסדר לאיזון משאבים" כמשמעו בחוק יחסי ממון בין בני זוג ;לחילופין לשנות את ההסכם ולקבוע כי חוק יחסי ממון יחול על הבית ברח' נ' .
...
בנוסף, התנהלות האישה לאחר שידעה כי הדירה רשומה על שם האיש בלבד, כפי שעולה מעדותה , שהיא לא עשתה כלום ולא בררה ענין זה עם האיש, תמוהה ומחלישה את גרסתה לזכויותיה במלוא הדירה ; (עמ 14 ש 34 השווה עמ 17 שש - 27 ) היא אף אשרה כי לא ניסתה לבוא בדין ובדברים עם האיש ולשנות את זה. בנסיבות אלה אני דוחה את טענתה של האישה כי לא ידעה בזמן אמת על רישום הדירה ברח' נ' על שמו של האיש.
סוף דבר - לאור כל האמור לעיל אני מורה כדלקמן : אני דוחה את התביעה לביטול הסכם ממון - תלה"מ - 06- אני מקבלת באופן חלקי את התביעה הרכושית - תלה"מ - 07- 17 כמפורט לעיל.
אני מקבלת את תביעת התובעת למשמורת הקטין - תלה"מ - 07- 17 ומורה כמפורט בסעיף 105 לפסק הדין.
אני מקבלת את תביעת האם למזונות הקטין כמפורט לעיל, ודוחה את התביעה למזונות האישה - תלה"מ - 2261- 06- 17 ומורה כמפורט בסעיף 122 לפסק הדין .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר מתן פסק הדין הגיש יאני תביעה למתן סעד הצהרתי כי "הנו בעל הזכויות ב-107/414 חלקים בחלקה 62 גוש 12209 לרבות בדירת המגורים הנמצאת בקומת הקרקע בבנין בן שתי קומות ששיטחה הוא כ-135 מ"ר המורכבת מ....... הנמצאת בבניין הקיים במיגרש המסומן במס' 62/1 ואשר נוצר מפעולת איחוד וחלוקה בין שתי החלקות 62+61 גוש 12209". כמו כן, עתר יאני לביטול הסכם ממון שנערך בין הנתבעים ג'רייס לבין אישתו - סלאם, בנוגע לזכויות בדירה ובחלקה 62, כי זה אינו תקף כלפי יאני וכי הסכם המכר שנערך בין הצדדים ביום 18.01.2018 גובר על הסכם הממון.
לעניין השהוי בהעלאת טענת פסלות אפנה לדברי כב' הנשיאה, השופטת א חיות ב- ע"פ 8885/21 אופיר אלבז נ' מדינת ישראל (26.01.2022), פסקה 9, בשינויים המתבקשים: "טעם נוסף לדחיית העירעור נעוץ בשיהוי שבו לוקה טענת הפסלות. כאמור, הדיון שבמהלכו נוצרה עילת הפסלות הנטענת, היתקיים ביום 28.10.2021, ובאת-כוח המערער אף ציינה כי תחושותיה שלה ושל מרשהּ ביחס להתנהלות המותב התעוררו עוד במהלך הדיון ומיד לאחריו. חרף זאת המתין המערער במשך כחודשיים ימים, שבמהלכם פעל בהתאם להצעת המותב (אותה לא ביקש לבטל או לשנות) והתייצב בפני הממונה על עבודות שירות, אשר הגיש חוות דעת בעיניינו של המערער ואף זאת כחודש ויותר לפני העלאת טענת הפסלות. בנסיבות העניין, אין מקום להיתלות בכך שלכל אורך תקופה זו לא היתקיים דיון בפני המותב. אכן, כטענת המערער, חוק סדר הדין הפלילי [נוסח חדש], התשמ"ב-1982 אינו מחייב הגשת בקשות פסלות בכתב דוקא – אך הדבר אינו גורע מהחובה להעלות את הטענה "מיד לאחר שנודעה לו עילת הפסלות" (סעיף 146(ג) לחוק האמור; וראו, בנסיבות דומות: ע"פ 7731/20 ונונו נ' ועדה מקומית לתיכנון ובנייה אצבע הגליל, פסקה 5 [פורסם בנבו] (15.11.2020); ע"פ 3961/19 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 4 [פורסם בנבו] (18.6.2019); ע"פ 3506/14 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 6 [פורסם בנבו] (27.5.2014); ע"פ 5830/13 זוארץ נ' מדינת ישראל, פסקה 5 [פורסם בנבו] (29.8.2013))".
...
כאשר הטענות כנגד שופט מקורן בדברים שאמר מחוץ לכותלי בית המשפט, יש בדבריו אלה כדי לפסול אותו אם הם כה קיצוניים עד כי מתבקשת מהם המסקנה שדעתו של השופט "נעולה" בכל הנוגע למשפט שלפניו ואין טעם להמשיך בו. כך סוכמה ההלכה בארצות-הברית: ,court but in regard to court proceedings-of-court statements, are not indication of improper bias unless coments or remarks made out-like in Mined-j. Shaman, s. Lubet, j. Algini, judicial conduct they are so extreme that they show that a judge has become close) about the pending case .
דומה גם שהדברים שנאמרו שם, בפסק הדין, מיד ובהמשך ובאותו עמוד (26 ש' 27) מהם מתעלמים ג'רייס וסלאם, ובהתייחס לסלאם, אשר לא הייתה צד לאותה התדיינות, מדברים בעד עצמם ושומטים את הקרקע מתחת לטענות ג'רייס וסלאם, גם בהקשר זה. וכך ציינתי בפסק הדין: "לצד זאת אדגיש, כי אין בקביעתי, לפיה יש לדחות את עתירת התובע (ג'רייס, ס.ג') לביטול ההסכם, כדי לאיין את זכויותיה של סלאם בדירה, ככל שיש לה כאלו. קביעתי זו נסובה אך ורק על מערכת היחסים בין התובע לנתבע". באשר לטענה בדבר מראית פני הצדק, מדובר גם כאן בתפיסתם ותחושתם הסובייקטיבית של המבקש וסלאם, וביחס לטענה זו אפנה גם ל-ע"פ 5/17 חסן אלגדאמין נ' מדינת ישראל (09.01.2017): "מראית פני הצדק נדחתה בפסיקה כמבחן מוביל כאשר דנים בפסלות שופט, והיא אינה יכולה להוות תחליף לחשש אובייקטיבי ממשי למשוא פנים (עניין ידיד, פסקה 4 לפסק דינו של הנשיא ש' אגרנט). רק מקרים חריגים ביותר, בהם קיים מצג אובייקטיבי קשה היוצר חשש ממשי לנראות ההליך, עלולים להצדיק פסלות שופט מהטעם העיקרי של מראית פני הצדק". כך גם אני דוחה את טענות המבקש וסלאם לפיהן מן הראוי שההתדיינות הנוכחית תתקיים לפני מותב אחר במצוות פסיקת בית המשפט העליון בבג"ץ 4057/00 ישקר בע"מ נ' בית הדין הארצי לעבודה, משום שהתוצאה שם אינה תומכת בטענות המבקש וממילא נסיבות המקרה שנדונו שם שונות מאלה שלפניי.
סופו של דבר, על יסוד כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני טבריה נפסק כדקלמן:

לאחר חתימת הסכם ממון, התגיירה האישה ובשנת 2016 נישאה לאיש כדמו"י בחופה וקידושין, אז התחייב האיש בחיוב כתובתה בסכום 260,000 ש"ח. בתאריך 26.10.2017 הגישה האשה בבימ"ש כתב תביעה לביטול הסכם ממון.
...
החלטנו שהיא יוצאת ללמוד וחוזרת כל ערב, אחרי זה היא אמרה שהיא רוצה לישון בת"א אצל אחותה, אחר כך שאני לא יודע איפה היא ישנה, היא רצתה לצאת עם חברה שלה 5 פעמים בשנה לסקי בחו"ל. אחרי זה שהיא הסכימה לא להקליט ישבנו לדבר, ואז ראיתי שהיא מקליטה אותי, אמרתי לה שהיא מקליטה אותי היא לקחה את הטלפון וברחה.
) בספר פסקים וכתבים להגרי"א הרצוג חלק ז' אה"ע סי' צט כתב כדלהלן: "ובאמת הלא זו שאלה כללית הקיימת מאותם הימים שהחוק נותן לאלמנה חלק שליש בנכסים, ושום אדם לא חקר ולא דרש ולא ערער בה. והנה נפסק בש"ע אה"ע סי' צ"ג סעיף ו' מתשובת הריב"ש (סימן ת"פ) שאם ציווה בפירוש שתהא ניזונת מנכסיו לא הפסידה כשתובעת כתובתה שזהו המובן של הצוואה שתיזון שלא מתנאי בי"ד ואין ההגבלות של תנאי הבי"ד נוהגות בה. ואפשר לומר שגם זה כך שמובטח לה חלק בירושה שלא בתנאי בי"ד אלא בחוק הממשלה, ואע"פ כן הוא כותב לה בכתובתה תנאי בי"ד שתיזון מנכסיו, הרי זו תוספת על המובטח לה מהממשלה. או שנאמר שנכתב עפ"י התורה בסיכוי שלא תבקש לירש שלא כדין תורה ורק על מנת כך, אך באמת לעניין מזונות אעפ"י שלא כתב כמו שכתב, וצריך לומר שזהו כעין תנאי כדי שלא תקבל מהממשלה, ודבר זה צ"ע". הרי שהגרי"א הרצוג ז"ל הציג בפנינו את השאלה העקרונית, האם מאחר שהבעל יודע את הוראות החוק, ולמרות זאת מצא לנכון להתחייב בהתחייבויות המעוגנות בהלכה, משמע שאלו שתי התחייבויות נפרדות ויש לממש את שתיהן ואין זיקה בין אחת לשנייה, או שמא מלכתחילה לא התחייב על דעת כן שבסופו של דבר אשתו תזכה בכפל זכויות, זכות הלכתית וזכות חוקית.
סיכומו של דבר בנסיבות בהן עם הגירושין הבעל אמור להיות מחויב בתשלום שני סכומים גבוהים – הסכום הנקוב בשטר הכתובה בצירוף הסכום כתוצאה מאיזון המשאבים עפ"י חוק שמחויב הבעל להעביר מזכויות הממון שצבר – קיימת אומדנא מוכחת שמלכתחילה לא התחייב את שתי ההתחייבויות יחד, מאחר שמימוש שתיהן ירע את מצבו הכלכלי באופן קיצוני, בה בשעה שאצל אשתו המצב הוא להיפך.

בהליך שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ראה: ע"א 2495/99 בן לולו נ' אטראש, פ"ד נא(1) 577; רע"א 4976/00 בית הפסנתר נ' מור, פ"ד נו(1) 577; ע"א 5914/03 שוחט נ' כלל (1.5.05) (נבו) וכן :א' גריידי הסכם ממון וגירושין, אישור ובטול (תשס"ט-2009) עמודים 142-139 וההפניות שם) (להלן: גריידי, באשר לנטל הכבד המוטל על כתפי התובע ראה גם: תמ"ש 40931/01 ח.ש. נ' ח.ר. (לא פורסם, [פורסם בנבו], 13.11.2002, פסקה 12 לפסק הדין); רע"א 359/85 קוך נ' קוך, פ"ד לט(3) 421, 422).
מבלי לגרוע מהמסקנה אליה הגעתי בכל הנוגע לאי ביטול ההסכם נוכח הוראות הדין בעיניין שינוי זמני שהות שנקבעו בהסכם ונוכח טענותיה של התובעת בעיניין זה , אומר כי אף טענותיה של התובעת בעיניין זה אינן מסייעות לה , שכן התובעת בעצמה אינה מבהירה ואינה מפרטת בכתב התביעה מהו השינוי המבוקש בזמני השהות.
...
מכאן, הגעתי למסקנה כי דין התביעה להידחות.
תוצאה ומסקנה, התביעה לביטול ההסכם – נדחית.
נוכח נימוקי פסק הדין ובשים לב להסדר הדיוני שהגיעו אליו הצדדים 13.9.2023, אני מחייב את התובעת לשלם לנתבע הוצאות משפט על הצד הנמוך בסך של 3,000 ₪ .

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה הערה מקדמית – בכתב התביעה העלה התובע שלל טענות לביטול הסכם הגירושין, ביניהן, בין היתר, טענה לפיה ההסכם הושתת על מירמה שנרקמה כבר בהחתמתו של בהחתמתו של התובע על הסכם הממון בתקופה שהוטעה לחשוב כי הסכם הממון הוא שיתרום לשקום הקשר בעוד הנתבעת רקמה אותו כתשתית לגירושין שתכננה מבעוד מועד (שם, סעיף 4 וסעיף "סיכום").
...
המוטעם מהמקובץ: לאור כל האמור לעיל, לא ניתן לומר שההסכם גרוע במידה בלתי סבירה.
אין בהיקף החוב כשלעצמו להביא למסקנה על תנאים לא סבירים.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו