מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול הסכם לעבודה משותפת האם ניתן לבטל בנסיבות מסוימות

בהליך תה"ס (תה"ס) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בסע' 24 להסכם, הצהירו הצדדים כי הם מבקשים לחלק את הרכוש המשותף לאחר ששקלו את הדברים, ולנוכח רצונה של התובעת להוסיף להתגורר עם הילדים בבית עוד הסכימו הצדדים, בסע' 25 להסכם, כי הנתבע יהיה אחראי לסילוק כל חובות המשותפים וכן לכל חוב משותף שנוצר או ניזקף לחובת הצדדים במהלך החיים המשותפים, לרבות חובות החברה.
התובעת עזבה את מקום עבודתה בחלוף מספר שנות נישואים והתמסרה לחלוטין לטפול במשק הבית ובילדיהם של הצדדים, תוך שהיא מאפשרת לנתבע להתפתח מקצועית.
( פגם ברצון ולו פגם מתון הוא המצדיק את קיומה של עילת הביטול" (שם, עמ' החשיבות היא בעצם ההכרה ביסוד מצפוני מוסרי וערכי שלאורו צריך להבחן החוזה (ולענייננו כתב הוויתור) כאשר הקביעה היא כי בנסיבות מסוימות, על - פי המדדים שנקבעו בעילת העושק לבחינתו של יסוד זה – ניתן יהיה לבטל את החוזה".
...
סבורני, כי הצדדים אכן הכירו את המגשרת היכרות מוקדמת על רקע עסקת רכישת בית א, וכי התובעת אכן נפגשה עמה ביחידות, בניגוד לדבריה.
סבורני, כי הנתבע ליקט מידע סלקטיבי אודות החברה, בניסיון להעצים את תמונת חובותיה, ללא הנתונים המשלימים אודות הכנסות החברה.
בשעה שהשליטה על הנתונים הנוגעים לחברה מצויה הייתה כל כולה בידי הנתבע, ואף רו"ח מטעם החברה הודו כי מעולם לא פנתה אליהם התובעת בעניין זה, והתובעת נתנה אמונה בנתבע ובמצג שהציג לה, מצאנו כי התובע ניצל אמון זה, ובחר לנהל מו"מ בחוסר תום לב עם התובעת, תוך שהוא מדגיש את חובות החברה, אולם מעלים את רווחיה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה, הודיעה הנתבעת על ביטול ההסכם עקב הפרתו והכניסה לעבודה עובדים אחרים כדי להשלים את הבניה.
טענת התובעת לפיה, לא התחייבה למספר פועלים מסוים, אלא לבצוע ההסכם לפי אבני הדרך (עמ' 12, שורות 1 - 4 לפרוטוקול), אינה מדויקת אף היא.
לא ניתן לקבל עמדה זו. עיכוב מפאת כוח עליון או מחדל של הנתבעת (למשל, צו הפסקת עבודה של משרד העבודה או עיכוב בהתקנת פיגומים על ידי הנתבעת) לא יכול להחשב כמחדל או עיכוב של התובעת, בהתאם להסכמה החוזית שבין הצדדים (סעיף 5 להסכם הבצוע המקורי).
כך או כך, מועד ביטול ההמחאות עולה בקנה אחד עם האמור ביומני העבודה, לפיו המשיכו הצדדים בעבודה משותפת עד לסוף חודש ינואר 2020.
...
מן הטעמים המפורטים לעיל, דין טענת הקיזוז להידחות גם לגופה, לו היתה הנתבעת מוכיחה שקמה לה זכות לקזז סכומים כלשהם.
סיכומו של דבר, התובעת זכאית לסך של 116,255 ₪ (60,255 ₪ + 56,000 ₪), שהם יתרת הכספים המגיעים לה לפי חשבונות חלקיים 4 ו - 5, נכון למועד פתיחת תיק ההוצל"פ. לאור האמור לעיל, אני מקבל את התובענה ומורה כדלקמן: הנתבעת תשלם לתובעת סך של 116,255 ₪, שנותרה חייבת לה על בסיס חשבונות חלקיים 4 ו - 5, שאושרו.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת את אגרות המשפט (3,575 ₪) ושכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, הוסכם בין הצדדים כי עננה אינה מתחייבת לכמות והקף השירותים על פי ההסכם, כדלקמן: "חרף האמור והמפורט בסעיף 3 זה הרי שהאמן מאשר בזה כי ידוע לו שלא ניתן לקבוע את כמות והקף השירותים להם הנו זכאי על פי הסכם זה בכלל ועל פי המפורט בסעיף 3 בפרט, ולפיכך הנו מסכים בזאת כי המנעות מבצוע פעילות מסוימת על ידי המנהל שיש בה לדעת האמן כדי לקדם את פעילותו האמנותית, לא תחשב כהפרת הסכם זה אלא אם נדרשה אותה פעולה או שרות בכתב מראש על ידי האמן וככל שאותו שירות הנו סביר בנסיבות העניין ושיש בו גם לדעת המנהל כדי לקדם את הפעילות האמנותית. לאור זאת מוסכם בין הצדדים כי למנהל שמורה הזכות לסרב לבצע פעולה ו/או שרות אשר ידרשו על ידי האמן ככל שאלה יחרגו מהתכנון ומקוו הפעולה שנקבע על ידי הצדדים לגבי הפעילות האמנותית ו/או ככל ששרות זה הינו בלתי סביר ומקובל ו/או לא כדאי מבחינה כלכלית ו/או לא מועיל בכל דרך אחת לקידום הפעילות האמנותית הכל ביחס לשוק הרלוואנטי לתחום הפעילות האמנותית" (סעיף 3.7 להסכם הניהול).
והרי, לא ניתן לטעון, באותה נשימה, לקיומם של פגמים ברצון, היורדים לשורשה של גמירות הדעת ועל כן תגרור אחריה תוצאה אחת והיא ביטול ההסכם, ולצד זאת לידרוש אכיפת הסכם, כפי שטענו התובעים בתביעתם.
בגלל הלוואה של 220,000 ₪ משנת 1998 והבטחות שניתנו לו לקידום ומינוף הקריירה! בנסיבות כל כך יוצאות דופן קיווה והאמין מר גבריאלוב שעננה, כמו"לית עם קשרים לענף מו"לות המוזיקה הבנלאומי, תשקיע עבודה ומשאבים רבים ביצירותיו, בישראל ובחו"ל, ובכך תצליח להניב במהרה הכנסה שנתית מעבר לרמת שהתלוותה לבעלותו ב-100% של הזכויות, כאשר כל הפן העיסקי יטופל וישופר, תוך פתיחת אופקים אומנותיים חדשים, במיוחד מחוץ לישראל".
הסביר דוידסון כי גם הוא וגם גבריאלוב חששו מהוצאת השיר המשותף עם איינשטיין בסמוך לפטירתו שמא יחשבו כי הוא מנסה להרויח מהעניין (ראו עדות דוידסון, בעמ' 534), מה גם שאלמנתו של איינשטיין לא נתנה לכך אישור, וכי מטעם זה הוחלט בהסכמה על דחיית הוצאת האלבום "ריח של ים". גבריאלוב טען מנגד, כי הסכמתו הייתה לדחיית הוצאת השיר המשותף עם איינשטיין אך לא לדחיית הוצאת האלבום "ריח של ים" כולו, אותו ניתן היה להוציא ללא השיר הנ"ל (ראו עדות גבריאלוב, בעמ' 239), ואולם מעדותו זו לא ניתן ללמוד על הבעת היתנגדותו למהלך זה בזמן אמת, או כי דרש מעננה הוצאת האלבום באותה עת. מה גם, וככל שהיה זה עניין מהותי מבחינתו, צפוי כי היתה נימצאת לכך עדות בכתב, דבר שלא קרה.
...
מוסיקה לפרסומות – כאמור שרייבר ציין בחוות דעו כי התמורה להפקת מוסיקה לפרסומת היא 50,000 ₪ לתשדיר, ואולם לא הסביר על בסיס מה הגיע למסקנה זו, ולא בדק את השוק הרלוונטי, למשל עד כמה מקובל או לא מקובל להפיק מוסיקה מקורית לפרסומת תחת שימוש ביצירות קיימות.
לאור כל האמור הרי שחוות דעתו של שרייבר אינה יכולה להוות נדבך ראייתי להוכחת ההפרות הנטענות ובוודאי שאין בה להוכיח הנזק הנטען, ככל שהיו מוכחות הפרות.
סוף דבר לאור כל האמור דין התובענה - להידחות.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי צו הירושה שצורף לכתב התביעה, יורשיו של המנוח הם שני ילדיהם המשותפים של התובעת עם המנוח.
התובעת המשיכה וטענה כי ביקשה לרכוש את הרכב על מנת לזכות בהטבה שהגיעה לה במקום עבודתה בסך 1,100 ₪ ותשלום עבור אגרת רשוי וביטוח בשווי של 5,000 ₪ בשנה.
(ב) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני לא ידע ולא היה עליו לדעת על כך, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הצד שטעה, לבטל את החוזה, אם ראה שמן הצדק לעשות זאת; עשה כן, רשאי בית המשפט לחייב את הצד שטעה בפיצויים בעד הנזק שניגרם לצד השני עקב כריתת החוזה.
מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעה" – לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן.
כאשר נישאלה העדה מדוע יש צורך במסמכים אלה, ענתה: "צריך להציג לי קשר מסוים, אני לא יכולה,...לגבות תשלום מכל אדם." (עמ' 32 בפרוטוקול שורות 3 ו 5).
...
לטענת התובעת פעלו הנתבעות בחוסר תום לב להחתימה על הסכם הלוואה למימון רכישת הרכב אשר בסופו של דבר לא הביא לרכישתו לפיכך, טענה כי דינו של הסכם ההלוואה להתבטל.
תמיכה נוספת למסקנה זו ניתן למצוא גם בעדותה של מנהלת הגבייה הנוכחית אצל הנתבעת 2, הגב' סטנקר אשר העידה כי היום אכן לא ניתן להחתים אדם על הסכם הלוואה חדש ללא הצגת ראיה על הזכויות ברכב כגון צו ירושה (עמ' 42 בפרוטוקול שורות 8-11).
לאור כל האמור לעיל, אין ספק כי למצער הוכחו הוראותיו של סעיף 14(א) בחוק החוזים.
כמו כן, תשלם הנתבעת 2 לתובעת הוצאות משפט בסך 510 ₪ אגרת בית משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 5,000 ₪.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עם זאת, ייתכן ובנסיבות מסוימות יעלה בידי צד המבקש לבטל הסכם ממון שאושר וקיבל תוקף של פסק דין להרים את הנטל הרובץ לפתחו ולהוכיח כי במעמד האישור נתן הוא הסכמתו כתוצאה מפגם בכריתתו עמ"ש (ת"א) 11337-06-10 פלוני נ' פלונית, סעיף 9 (29.4.2012); עמ"ש (ת"א) 1045-04-17 מ' נ' מ', סעיף 43 (6.3.2018)].
האם ניתן להסיק מכך על קיומו של מצב נפשי "ירוד מאוד" בו היה התובע שראוי לכאורה באופן מתמשך (סעיף 47 לתצהיר)? התשובה שלילית.
הסכם הגירושין בהלימה עם הסכם הממון, מאזכר כדבר מוגמר את ההסכמות בעיניין הדירה - "בהתאם להסכם הממון..., בתקופה הקרובה הדירה עתידה לעבור לבעלותה המלאה של האישה ולבעל אין ולא תהא כל טענה כלפיה ביחס לדירה. הצדדים חתמו זה מכבר על כלל המסמכים לצורך העברת הדירה ע"ש האישה בלבד" (סעיף 18 נספח ה' לתצהיר הנתבעת), ובעניין התחייבות של התובע לפרוע את החובות בחשבון המשותף "יישא בכלל חובות הצדדים (בכרטיסי אשראי ובחובות הקשורים לדירה) ובכלל ההלוואות המשויכים לחשבון המשותף", תוך שהצדדים מציינים שהחשבון המשותף כבר ניסגר (סעיפים 23(א)-(ב)); חוזר על ההסכמה לעניין רכוש אחר- המטלטלין בדירה והרכבים (סעיפים 16, 24); מדקדק בהסכמה לעניין זכויות זכויות פנסיוניות וסוציאליות בהתאם לשנות הנישואין ועד ליום 23.7.2020 (סעיף 25), לאחר שבהסכם הממון הצדדים החילו על עצמם את הסדר איזון המשאבים, בכפוף לשינויים מסוימים (סעיף 3 נספח ד' לתצהיר הנתבעת).
באופן דומה טענה הנתבעת במעמד אישור הסכם הגירושין כי: "אני רציתי להתגרש ממנו והוא לא נתן לי כל השנים האלה באלימות והתניה, הוא עמד במה שהבטיח זה הפצוי שהוא נתן לי. הוא לא השקיע שקל בדירה, זו דירה מהמשפחה שלי. אני בניתי. כל המשכנתא שולמה בזכותי. אני ממש עבדתי בשביל הדירה הזאת והוא יודע שאין לו חלק בדירה הזאת ולכן הוא מוכן להכל. הוא נתן גם התחייבות בכתב יד" (עמ' 4, ש' 35- עמ' 5, ש' 3), ואילו כל תגובתו של התובע לכך התמצתה באמירה: "אני לא אגיב על זה" (5, ש' 6).
...
המוטעם מהמקובץ: לאור כל האמור לעיל, לא ניתן לומר שההסכם גרוע במידה בלתי סבירה.
אין בהיקף החוב כשלעצמו להביא למסקנה על תנאים לא סבירים.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו