עסקינן בבקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה בחיפה (כב' השופטת רויטל באום) בתיק תלה"מ 57609-09-22 מיום 4.4.23 (להלן: "התיק קמא" ו- "ההחלטה קמא", בהתאמה) במסגרתה נקבע כי זמני השהות של הקטינים עם אביהם המשיב יתקיימו מחוץ למרכז קשר, והכל כפי שיפורט להלן.
ביום 30.3.23 נתן בית המשפט קמא החלטה נוספת בנוגע לזמני השהות בפסח, כדלקמן:
"לאחר שעיינתי בעדכון מעו"ס לסדרי דין שהוגש אתמול אך הועבר לעיוני רק היום – אני מורה כי המפגשים של הקטינים עם האב יהיו כפי שנקבעו בהחלטתי מיום 25.3.23 הנ"ל אך זאת בפקוח צד שלישי (מי מהוריו של האב) כאשר איסוף הקטינים והשבתם יהא מבית האם בידי מי מהוריו של האב או מי מבני משפחתו האחרים ולא בידי האב עצמו. בשלב זה ועד להבהרת התמונה בידי עו"ס, אני אוסרת על קיום כל קשר או מפגש בין האב לאם".
יובהר כי בהחלטה מיום 25.3.23 נקבע, כי במהלך חג הפסח זמני השהות עם המשיב יהיו כדלקמן: ביום 3.4.23 בשעות 10-19; ביום 5.4.23 ליל הסדר, בשעות 12-22; ביום 10.4.23 בשעות 10-19.
יחד עם זאת, בית המשפט אינו חייב לאמץ את כולה או חלק ממנה, ובסופו של יום משקלה הראייתי של ההמלצה נתון לקביעת בית המשפט, ככל ראיה אחרת.
השאלה המשמעותית העומדת בפני היא, האם יש מקום להורות, לנוכח מסוכנות לכאורית נטענת מצד המשיב כלפי ילדיו הקטינים, כי מפגשי הקטינים עם האב יהיו במרכז קשר?
ברור כי מפגשים כאלה, מעבר לקושי הנובע מהם למשיב, מהוים שינוי משמעותי עבור הקטינים, ולא בהכרח עולה עם טובתם, כהחלטת השופטת קמא מיום 4.4.2023, המצוטטת בסעיף 16 לעיל.
כעולה מתשובתו של המשיב, פקוח זה מיתקיים כסדרו, ולא מצאתי בחומר שבפני כל טרוניה של ממש מצד המבקשת לעצם הפיקוח של מי מהורי המשיב (מעבר לטענה שאימו של המשיב היתה אלימה כלפיה, שביסוסה כלל לא ברור בעיניי – וראו דברי המשיב בסעיף 39 לתשובתו).
יותר מזה – משביקש המשיב מבית משפט קמא לבטל את הפיקוח ולהרחיב את זמני השהות לנוכח ממצאיו של הפסיכיאטר דינסטג, דחה בית משפט קמא את בקשתו בהחלטה מיום 23.4.2023, שציטוטה כדלקמן:
"רשמתי לפניי.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, בתשובה לה ובתיק קמא, החלטתי ליתן רשות ערעור ולדחות הערעור לגופו, מכח סמכותי על פי תקנה 146(א)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.
לאחר עיון בתשובת המשיב על פרטיה, בממצאי הפסיכולוג קפלן (סעיף 15 לעיל) ובממצאי הפסיכיאטר מיום 19.4.3023 ד"ר אריה יעקב דינסטג (להלן: "הפסיכיאטר דינסטג"), כפי שהוצגו לבית משפט קמא ואף צורפו לתשובת המשיב (ראו סעיף 26(ה)), ששלל מסוכנות של המשיב כלפי עצמו ו/או הקטינים (והמומחה האמור היה מודע לדו"ח מכון אל"י ותסקירי העו"ס לסדרי דין שהוזכרו לעיל), נחה דעתי כי השופטת קמא שקלה את מלוא השיקולים הרלוונטיים, ואין מקום להתערב בהחלטותיה נשוא רמ"ש זה.
נדגיש, מיד לכשנודע לשופטת קמא מסוכנות לכאורית אפשרית מצד המשיב כלפי ילדיו (מסוכנות שלכאורה נדחתה על ידי הפסיכולוג קפלן והפסיכיאטר דינסטג), היא הורתה כי זמני השהות של המשיב עם הקטינים, שלא כוללים לינה, יהיו בפיקוח של מי מהורי המשיב.
ברם לעת הזאת דין הרמ"ש להידחות, וכך אני מורה.