ברקע להסכם 1998 פנייה של מנהלו האישי דאז של גבריאלוב, מר יהודה טלית, בהצעה כי עננה תרכוש את זכויות היוצרים בקטלוג היצירות של גבריאלוב, וזאת לאחר שחברת טלית הפקות בע"מ (להלן: "טלית"), שייצגה את גבריאלוב, הלוותה לו סך של 220,000 ₪ + מע"מ וביקשה להבטיח את פרעון ההלוואה באמצעות תמלוגים להם זכאי גבריאלוב מאקו"ם. הפנייה לעננה נעשתה לאחר שהתברר, כי טלית אינה יכולה לקבל את התמלוגים מאקו"ם, ועל כן נידרש גורם נוסף (בעניינינו עננה) אשר יכול לקבל את התגמולים מאקו"ם. יצוין, כי במקביל למתן ההלוואה ולהסכם 1998 ובקשר עמם נחתם, ביום 1.1.1999, הסכם מו"לות בין עננה לבין טלית, אשר קיבל את אישורו של גבריאלוב.
אין חולק כי גבריאלוב לא עמד בתנאי התוספת להסכם ולא השיב את הכספים לעננה (ראו למשל הודעת דוא"ל מגבריאלוב לדוידסון מיום 18.9.11, נספח 7 לתצהיר דוידסון), ומשכך תקופת הסכם 1998 והקף תחולתו נותרו כפי שנקבע בהסכם 1998.
ומן הכלל אל הפרט
בטרם אתייחס לטענה המרכזית הדרושה הכרעה בעניינינו, והיא – האם הופרו הסכמי 2013 על ידי הנתבעים, מצאתי לנכון להתייחס, במספר מילים, לטענת התובעים, אשר הועלתה לראשונה בסיכומי טענותיהם, בדבר ביטול הסכמי 2013 מחמת פגם ברצון.
...
מוסיקה לפרסומות – כאמור שרייבר ציין בחוות דעו כי התמורה להפקת מוסיקה לפרסומת היא 50,000 ₪ לתשדיר, ואולם לא הסביר על בסיס מה הגיע למסקנה זו, ולא בדק את השוק הרלוונטי, למשל עד כמה מקובל או לא מקובל להפיק מוסיקה מקורית לפרסומת תחת שימוש ביצירות קיימות.
לאור כל האמור הרי שחוות דעתו של שרייבר אינה יכולה להוות נדבך ראייתי להוכחת ההפרות הנטענות ובוודאי שאין בה להוכיח הנזק הנטען, ככל שהיו מוכחות הפרות.
סוף דבר
לאור כל האמור דין התובענה - להידחות.