מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול החלטת רשות השיפוט הארצית של ההסתדרות הכללית

בהליך תביעות בוררות (ת"ב) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני ערעור / בקשה לביטול שהוגשו כנגד החלטת רשות השיפוט של ההסתדרות הכללית בתיק 1-3/18 (החלטה מיום 22.1.18, מותב בראשות עו"ד אריאל מנור) אשר הגבילה את זכותו של המבקש להיתמודד בבחירות לועד העובדים בסקטור בתי המלאכה בנמל אשדוד.
ביום 29/1/17 פנתה ההסתדרות הכללית לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים על מנת שיכריע בסכסוך בינה לבין ההסתדרות הלאומית לעניין הייציגות בנמל, ובמקביל הגישה כנגד המבקש וכנגד אחרים תלונות לועדת המשמעת של ההסתדרות.
...
לא מצאנו כי נסיבות המקרה הן נסיבות חריגות המצדיקות סטייה מהאמור.
לאחר שבחנתי את מכלול נסיבות העניין הגעתי לכלל דעת כי בכל הנוגע לעתיד, אין מקום להשיב את הדיון לרשות השיפוט על מנת שתשלים את החלטתה והנמקתה לאלתר, באשר אפשר שהדיון יהיה תאורטי, ולא מן הנמנע כי יהיו עובדות נוספות שראוי יהיה לשקול לקראת הבחירות הבאות, ככל שהתובע יבקש להתמודד.
נראה לי שכפי שנקבע בעניין אסור, גם בענייננו ראוי שההחלטה בעניין הזכות של המורחק לשוב ולהתמודד - תתקבל במידת הצורך בבוא העת.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהחלטה שניתנה בשעות אחר הצהרים של יום ד' 1.5.2019 כתב נשיא בית הדין העליון של המשיבה השופט בדימוס אמנון סטרשנוב: "מקרהו של בן רייכרט היה מקרה מיוחד ויוצא דופן. אם שחקן מבקש דחיית דיון – הפרקטיקה הנהוגה היא שהשחקן מושעה עד סיום הדיון – כפי שנכתב גם בהחלטה בעיניין בן רייכרט. בית הדין אינו שולחן פינג פונג עליו רשאי השחקן המבקש לשחק – ירצה יקיים את הדיון, יירצה יידחה אותו. הנני דוחה את הבקשה הקנטרנית, הפעם בלי הוצאות." בשעות הצהרים של יום אתמול הוגשה הבקשה הנוכחית, בה עתר המבקש, לסעד זמני של ביטול השעייתו הזמנית.
doc כתבתי בסעיף 6: "6. הלכה למעשה לא הייתה מחלוקת בין בעלי-הדין כי "הכלל הוא כי יש להתערב במשורה בפסיקה של טריבונאלים פנימיים של גופים צבוריים, לנוכח השיקולים התומכים בקיומם של מוסדות שיפוט פנימיים אלה, ובעיקרם מומחיות המוסד ושמירה על חופש ההיתקשרות וחופש החבירה", הפ"ב (מחוזי ת"א) 45161-02-12 כבל נ' רשות השיפוט הארצית של הסתדרות העובדים הכללית החדשה, [פורסם בנבו] סעיף 32 (18.03.2012).
...
המשיבה טענה בתגובתה כי "לא מתקיימות במקרה זה עילות ההתערבות של בית המשפט", סעיף 5, כי המבקש פעל בחוסר ניקיון כפיים, כי המשיבה פעלה בהתאם לתקנון המשמעת שלה וכי בית הדין נעתר לבקשת הדחייה של הדיון המשמעתי על מנת לאפשר למבקש את יומו "אולם במקביל, כפי שבית הדין [נוהג] בכל המקרים בהם קיימת אלימות לכאורה, השהה [השעה] את המבקש עד לקיום הדיון. שם, סעיף 4.4.
ככל שיתברר בסופו של דבר כי אין ממש בטענותיו של השחקן וכל הדחיה נועדה ליצור ״בחירה״ של המשחק או המשחקים מהם יושעה, הדבר יוכל לבוא לידי ביטוי בענישה מחמירה יותר.
סעד מפאת כוחם המצטבר של השיקולים דלעיל, אני נעתר לבקשה.
אני מחייב את המשיבה לשלם למבקש את הוצאות המשפט בבקשה, וכן, בנוסף, שכ"ט עו"ד בסך 10000 (עשרת אלפים)₪, להיום.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ההסכמה כי לעובדי המחקר והפרויקט יהיה ועד נפרד הגיעה רק לאחר שהתקיים הליך בפני רשות השיפוט בין היתר בין התובעים לבין מר פרי, אשר הסתיים בפסק בוררות בהסכמה.
מכאן נובע לשיטתה של האוניברסיטה כי הייתה מידה של חוסר תום לב בפעולתה של ההסתדרות שברמה הפנימית היתנגדה בעצמה לאופן הייצוג של עובדי המחקר והפרויקט, בדיוק כפי שסבורה הייתה האוניברסיטה, ובמקום להטיל מרותה או לקיים הידברות, גרמה לליבוי חילוקי הדיעות.
כך לדוגמא בע"ע (ארצי) 17671-09-11 עריית חולון - קסלר (3.1.2012) - בפסק דין אשר ביטל את החלטת עריית חולון להשעות את יו"ר ועד העובדים בערייה לאחר שנמצאה זיקה בין החלטת ההשעיה לפעילותו של העובד באירגון העובדים – נקבע כי: '.
בעיניין עס"ק (ארצי) 61532-12-16 בית בלב בע"מ - הסתדרות העובדים הכללית החדשה (6.3.19) סוכמו השיקולים שיש להביא בחשבון בעת קביעת הפצוי, כדלקמן: "מתוך ראיית האנטרס המוגן כאמור ותכלית החקיקה, השיקולים שפורטו בפסיקה הם מהותה של ההפרה ומידת חומרתה (כאשר פיטורי עובד ייחשבו בדרך כלל להפרה חמורה יותר מאשר פגיעה בתנאי שכרו או בקידומו); עתוי ההפרה ומשך הזמן בו התבצעה (כאשר ככל שההתארגנות מצויה בשלב רגיש ושברירי יותר, דוגמאת השלב ה"עוברי"-ראשוני, תיחשב פגיעה בה כחמורה יותר); סוג האמצעים בהם השתמש המעסיק כדי לנסות ולפגוע בהתארגנות; זהות הגורמים המעורבים בבצוע ההפרה מצד המעסיק; מספר העובדים כלפיהם בוצעה הפרה וזהותם (כאשר ככל שההפרה כוונה כלפי העובד או העובדים אשר עומדים בראש ההתארגנות וקיומה של ההתארגנות תלוי בהם, יצדיק הדבר החמרה); מספר ההפרות שבוצעו על ידי המעסיק והאם מדובר ב"שיטה נוהגת אצל אותו מעסיק"; ההשלכות שהיו לבצוע ההפרה (עד כמה פגעה בפועל בזכות ההתארגנות, עד כדי סיכולה של ההתארגנות); האם ההפרה החלה או נמשכה למרות התראות/אזהרות מצד העובד, ארגון העובדים או אחרים; תיקון דרכיו של המעסיק מאז ההפרה, דוגמאת ניהול משא ומתן קבוצי שהוביל לעריכת הסכם קבוצי; וכן מידת תום ליבם של הצדדים ואופן היתנהגותם במסגרת ההליכים השפוטיים (עניין אלקטרה; עניין קל אוטו; עניין מסיעי שדרות).
...
בנסיבות כפי שהובאו לעיל, בהן שוכנעתי כי לא חל בנסיבות המקרה החריג או ההסכם הקיבוצי, וכן כי טיפולי הפוריות לא היוו גורם בהחלטת המעסיקה לצמצום היקף שכרה של העובדת, ונמצא כי הבסיס למצמום האמור הינו המעבר לתקן תחת הסכם קיבוצי, בהתאם להעסקת יתר העובדים בתפקיד הזהה לתפקידה של העובדת, אני מתירה את צמצום שכרה של העובדת מ – 15,000 ₪ ל – 11,600 לחודש בהתאם להסכם הקיבוצי, החל מיום.
ואכן, גם בספרות הודגש הצורך לפסוק פיצויים אפקטיביים נוכח החשש שמעסיקים יגיעו למסקנה כי "המאזן הכלכלי" מצדיק את סיכול מהלך ההתארגנות גם במחיר של הפרת הדין ותשלום קנסות, כדי למנוע כינונם של יחסי עבודה קיבוציים (אדלר וקוקה, לעיל).
בהתאם לכללים אלו, בהתחשב ברציונל בפסיקת פיצויים אלו כפיצויים לדוגמא, עונשיים במהותם; בהינתן שמדובר בשתי הפרות, אשר כל אחת מהן נוגעת לפגיעה בעובד ממובילי ההתארגנות; כמו גם בהתחשב בגודלה של האוניברסיטה כמעסיק גדול ואף משמעותי בסוגו, ומנגד בעובדה שלא מדובר בהתארגנות ראשונית "פרופר", אלא בפגיעה בתוך מוסד מאורגן; בשקלול סוג הפגיעה והשלכותיה; ולאחר שבחנו פסיקות דומות של בתי הדין בעניינים אחרים, באנו לכלל מסקנה כי ההסתדרות זכאית לפיצוי בגובה 150,000 ₪.
סוף דבר ניתנים בזאת הצווים הבאים: צו עשה המורה על ביטול החלטת פיטוריו של ד"ר רונן, והשבתו לעבודה בתפקיד מתאים להשכלתו, נסיונו וכישוריו באותם תנאים ובאותו שכר, באופן שבו הועסק עובר לקבלת ההחלטה על סיום העסקתו ביום 31.1.21.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות האמור, הגישה כללית את הבקשה שבפנינו, לעיכוב הליכי הבוררות בפני רשות השיפוט וזאת עד להכרעה חלוטה בבקשה לביטול פסק הבוררות שבכוונתה להגיש לבית הדין.
כך אף כּוּתר פסק הבוררות מיום 22.9.2020 – "פסק בוררות בעירעור". ניתן אף לגזור לענייננו מפסק הדין שניתן בעיניין וייסברג (תא (ת"א) אגד בע"מ נ' מרדכי וייסברג, 10.4.89, להלן: "עניין וייסברג") במסגרתו נדון עניינו של נהג אגד שפוטר מעבודתו, ולאחר שמיצה את כל ההליכים שעמדו לרשותו על פי ההסכם הקבוצי, פנה לרשות השיפוט המחוזית של ההסתדרות בתביעה לביטול הפיטורין.
מכל מקום, בדיון היום לא הבהירו ב"כ המשיב מאי נפקא מינה אם אכן אין המדובר ב 'פסק בוררות' אלא בהחלטה אחרת של רשות השיפוט הארצית בעירעור, והאם הדבר מלמד בהכרח על העידר סמכותו של בית הדין לעבודה להדרש לבקשה /ערעור בעיניינה ובתוך כך העידר סמכותו ליתן סעד זמני שיש בו כדי לתמוך בבקשה/ערעור עתידי בעיניין.
...
מאחר שהבקשה לביטול פסק הבורר טרם הוגשה, אנו סבורים כי בשלב זה יש להעניק את עיקר המשקל ב'מקבילית הכוחות' לשאלת מאזן הנוחות, וזה לטעמנו נוטה בבירור לטובת עיכוב הליכי הבוררות.
אשר על כן, הבקשה מתקבלת ואנו מורים כי הליכי הבוררות בפני רשות השיפוט יעוכבו עד למתן החלטה בבקשה לביטול פסק הבוררות.
כחלק משיקולי מאזן הנוחות ועל מנת להקטין ככל הניתן את הנזק הנגרם למשיב בשל עיכוב בירור תביעתו, אנו קובעים כי הבקשה לביטול פסק הבוררות בעניינה ניתן סעד זמני זה, תוגש תוך 7 ימים מהיום, אחרת יחודשו ההליכים בפני רשות השיפוט.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לפיכך, יפורטו להלן עקרי העובדות הנוגעות להעסקתה ולהליך הפסקת העסקתה של התובעת, וכן יפורטו עובדות שנוגעות לסכסוך שבין התובעת לבין יו"ר הועד, שנידון ברשות השיפוט בהסתדרות העובדים הכללית החדשה וניתנו לגביו פסקי בוררות של רשות השיפוט המחוזית ורשות השיפוט הארצית, ושלפי טענת התובעת, השפיע על ההחלטה לסיים את העסקתה.
מנהלת אגף משאבי אנוש כתבה למר בן שטרית ביום 9.9.07, כי הוחלט, לפנים משורת הדין, לתת ארכה נוספת אחרונה עד ליום 7.10.07 כדי לאפשר לתובעת למצוא מקום עבודה אחר, וכי בשל זה בוטל הבירור המשמעתי בעיניינה.
עו"ד אמיר ירון, נציג ההסתדרות, הביע היתנגדות של ההסתדרות לפיטוריה של התובעת.
...
התוצאה משלא נמצא פגם בהליך פיטוריה של התובעת, ולא נמצא פגם בהחלטה על פיטוריה, ולא נמצא שהדסה לא קיימה בתום לב את ההסכמה וההחלטה בהליך הקודם – הרי שדין התביעה להידחות.
התביעה נדחית.
התובעת תשלם להדסה הוצאות ושכר טירחת עורך דין בסך 12,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו