לצד זאת, המבקשת טוענת כי מאזן הנוחות נוטה בבירור לטובתה שכן, לדבריה, אם יחלו העבודות להקמת הטורבינות והערעור יתקבל, "לא ניתן יהא להשיב כלל את הגלגל לאחור. זאת, לאור הנזק החמור, הבלתי הפיך וחסר התקנה שייגרם לסביבה, לא כל שכן הנזק הכלכלי העצום" (פסקה 8 לבקשה למתן צו ביניים).
לעמדה זו של המבקשת מצטרפת המשיבה 6, רשות הטבע והגנים, אשר מרחיבה בתגובתה ביחס לטעויות שנפלו לשיטתה בפסק הדין, בין היתר בקשר למשקל שהיה על בית משפט קמא לתת לעמדתה כפי שהוצגה הן בפני רשות הרשוי הן בפניו, ובקשר להפעלת עיקרון הזהירות המונעת בנסיבות המקרה.
ודוק, שינוי מיקומן של טורבינות לאחר הצבתן צפויה ליגרור אומנם עלויות לא מבוטלות, ואולם אין מדובר בנזקים של המבקשת, וחזקה על היזמיות והמשיבים 10-7 שהם מודעים לסיכון הגלום בתחילת העבודות בנסיבות אלו בהן העירעור עודנו תלוי ועומד (ראו: ע"א 4547/13 מינהל מקרקעי ישראל נ' מפעלי צאן ישראל בע"מ (במקרה זה נדחתה בקשה לעיכוב ביצוע בנסיבות דומות ומטעמים דומים, תוך שצוין כי "ברי למשיבות כי כל עוד לא ניתן פסק דינה של ערכאת העירעור וכל עוד פסק הדין לא נעשה חלוט, הן נוטלות על עצמן סיכון לגבי השקעותיהן בהקמת המתקן" (החלטת השופט יצחק עמית מיום 7.7.2013).
...
לאחר שעיינתי בפסק הדין, בבקשה ובתגובות לה, הגעתי לכלל מסקנה כי אין לעכב את עבודות ההקמה של חוות הטורבינות עד להכרעה בערעור.
כשברקע נזקים נטענים אלו, ועל רקע האמור לעיל, איני סבור שמאזן הנוחות נוטה לטובת המבקשת, בוודאי לא באופן ברור, כנדרש.
אשר על כן, הבקשה למתן סעד זמני נדחית בזאת.