מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול החלטת ביהמ"ש למשפחה לפינוי משפחה ללא דיון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 57000-01-20 בבלר ואח' נ' שפייזמן ואח' 18/06/2020 לפני כבוד השופטת חנה פלינר התובעות/המבקשות 1. שרונה בבלר 2. חנה בולנדי ע"י ב"כ עוה"ד נעם מחלב ואח' הנתבעים/המשיבים 1. טל שפייזמן ע"י ב"כ עו"ד תומר ריטרסקי 2. עו"ד יפית משה לבון החלטה (בבקשה מס' 1)
טל מבקש לדחות את טענת הזיוף, שלא נתמכה בחוות דעת מתאימה; טל טוען כי לא נטען לזיוף חתימה על גבי ייפוי הכוח; טל טוען כי גם במהלך הדיון לא הכחישה חנה את קבלת ההלוואה (עמ' 7 שו' 7-10); טל טוען שהמבקשות הסתירו מסמכים, בין היתר את התצלומים, הווידאו ותצהיר שרונה, המוכיחים מעל לכל ספק את קבלת ההלוואה ואת הידיעה על רישום המישכון.
בכל הנוגע לעיכוב הליכים הנוגעים לדירת מגורים נקבע כדלקמן: "אמת, בתי-המשפט נוטים להענות לבקשות עיכוב ביצוע שעניינן בנכסי מקרקעין מסוימים, כגון דירות מגורים, וזאת, בשל ההשלכות המידיות החמורות של פינוי אדם ומשפחתו ממקום מושבם הקבוע", ראו ע"א אמינוף נ' א. לוי השקעות ובניו בע"מ (30.8.06) [פורסם במאגרים], ראו גם ע"א 1237/13 דרור קונין נ' חיים גפני (7.4.13) [פורסם במאגרים].
ומההלכה – ליישומה על מנת לבחון את סכויי התביעה, יש להזכיר את שלושת הסעדים ההצהרתיים המבוקשים – (א) בעלות חנה בנכס; (ב) בטלות המישכון; (ג) עיכוב הליכי ההוצל"פ. הסעד האחרון חופף לסעד הזמני ואין מקום להתייחס אליו בשלב זה. לגבי הסעד הראשון – מבלי לקבוע מסמרות, דומה כי אם היה מדובר בסעד זה בלבד, הייתי קובעת כי סכויי התביעה נמוכים מאוד באופן שאינו מצדיק מתן סעד זמני.
...
בשלב זה הועבר התיק לטיפולי, ומצאתי להותיר את הצו הארעי בתוקף עד לדיון במעמד הצדדים, ראו החלטתי מיום 19.3.20.
עוד טוען טל כי בחודש יולי 2019 נפתח תיק ההוצל"פ ולמרות שהמבקשות ידעו על קיומו (בעניין זה בין היתר התבקש בימ"ש להתיר הגשת ראיות הזמה) הן ישבו בחיבוק ידיים ופעלו בשיהוי ניכר, עת הגישו את הבקשה למתן צו זמני רק בחלוף שישה חודשים מיום פתיחת תיק ההוצל"פ. במסגרת הטיעונים המשפטיים, הן בבקשה והן בסיכומים, טוען טל כאמור שיש לדחות את הבקשה לצו זמני בשל אי צירוף גורם מתאים (הבנק, ראו סעיף 3 לסיכומים; בשל שיהוי רב, ראו סעיף 1 לסיכומים); מאחר ששרונה נמנעה מלתת תצהיר בתמיכה לטענותיה, ולא היה כל מקום לחקור אותה על התצהיר שהוגש בתשובה לתגובה (ראו סעיף 2 לסיכומים).
כן, איני סבורה כי יש לדחות את הבקשה עקב שיהוי, ובמסגרת ההליך העיקרי יהיה מקום לברר בין היתר מתי ידעו המבקשות על הליך ההוצל"פ. לאור כל האמור לעיל, קובעת אני כי יש להותיר את הצו הארעי על כנו עד למתן פסק דין בהליך העיקרי.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעתירה המנהלית שלפני מבקש העותר להורות על ביטול החלטת ועדת האכלוס העליונה מיום 3.12.19 שקבלה את בקשת המשיבה 2 הגב' קלריס קריסמרו, ואישרה לה להמשיך ולהתגורר בדירה הציבורית עם בנותיה הקטינות, החלטה שנתבקשה לאור הליכי פירוד שהתנהלו בין העותר לבין המשיבה 2.
בעניינינו, טען המשיב 1, הוצגה לוועדה החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה (בתיק 39102-11-18) לפיה המשמורת על שלושת הקטינות היא בידי המשיבה 2 וכדברי בית המשפט: "...האם הנה המשמורנית הטובה ביותר עבורן ומתוך החלטתי על כך שהבנות צריכות להתגורר יחד תחת קורת גג אחת – אזי המקום הטבעי והנכון עבורן, אשר תואם את טובתן - הוא בבית האם יחדיו" (סעיף 32 לתשובת המשיב 1), ומשכך מתיישבת החלטת הוועדה עם הוראות הדין כאמור.
תחילה לציין כי, אכן ראוי היה שהעותר היה פועל בהתאם להחלטה של הוועדה שביצועה לא עוכב, וגם היה ראוי שיעתר לדרישת עמידר לפינוי הדירה השייכת לה. היתנהלות זו אינה מתיישבת עם היתנהלות עותר הפונה לבית משפט לקבל סעד בהליך מינהלי.
ככל שההליך המינהלי היתקיים כסדרו, וההחלטה שניתנה אינה חורגת באופן קצוני ממיתחם הסבירות וככל שהתקבלה על יסוד שיקולים עניינים ולא על סמך שיקולים זרים, הרי שבית המשפט לא יתערב בהחלטת הרשות, וכלשון בית המשפט העליון: "נזכיר, כי נקודת המוצא לדיון היא כי בית משפט לא משמש כ"רשות-על" ולא מחליף את שיקול דעתה של הרשות בשקול דעתו, אלא בוחן את חוקיות פעולתה של הרשות ואת סבירות החלטותיה .
...
העותר לא הסכים לקבל את החלטת ועדת האיכלוס, לא נעתר לדרישת עמידר לפנות את הדירה הציבורית וממשיך להתגורר בדירה עד עתה בהתעלם מדרישת עמידר ואף בהתעלם מהחלטת בית המשפט מיום 3.3.20 בה נדחתה בקשתו לעכב ביצוע ההחלטה של ועדת האיכלוס, בקשה שהוגשה במקביל לעתירה דנא.
משנאמרו דברים אלה אומר כי קראתי את החלטת הועדה בעיון, ראיתי את החומר שצורף לעיונה בטרם מתן ההחלטה, בין שמדובר בדוחות סוציאליים, בתסקיר הרווחה, בהחלטות בית המשפט לענייני משפחה, כן נתנה הועדה את דעתה לפניות העותר באמצעות ב"כ בהן שטח את נסיבותיו, את נכותו ואת יחסיו עם המשיבה 2 ועם בנותיהם, ולאחר ששקלה את אלה הגיעה הועדה למסקנה כי יש לאפשר למשיבה 2 המחזיקה במשמורתה את שלושת הבנות על פי החלטת בית המשפט, להמשיך להתגורר בדירה הציבורית כפי שנקבע בתקנה 2(א) לתקנות הזכות למגורים בעת פירוד, החלטה המבוססת על הנסיבות ולא מצאתי כי היא נגועה בטעות כלשהי המחייבת התערבות שיפוטית.
לאור האמור אני סבורה כי בדין קבעה הועדה כי זכות השכירות לדירה הציבורית היא לבן הזוג שבהחזקתו נמצאים הקטינות, בענייננו המשיבה 2, ההחלטה סבירה ולא ראיתי להתערב בה. העתירה נדחית אפוא.
ואולם נתתי דעתי למצבו הכלכלי, כפי שהעיד על עצמו כי מחמת מצבו זה אינו משלם מזונות לקטינות, ובנסיבות העניין החלטתי שלא לחייבו בהוצאות – אך אומר כי ראוי לעותר שיכבד את דרישת עמידר ויפנה את הדירה כמתחייב ולא יאלץ אותה לנקוט בהליכי פינוי, ולו כדי לאפשר לשלושת הבנות הקטינות שזקוקות למקום מגורים יציב ומוכר ויאפשר חזרתן לדירה בה התגוררו.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המבקש פנה למוכרים ודרש מהם לפעול להוציא את המשיבים מהבית והם הגישו תביעה בביהמ"ש לעינייני מישפחה בקריות לפינוי ולסילוק יד. משלא התפנו המשיבים החליט המבקש להגיש בעצמו תביעה לפינוי וסלוק יד בבימ"ש קמא.
ב"כ המבקש הגיש בקשה לביטול ההחלטה הנ"ל ולביטול כל ההוצאות שנפסקו ובקש לאפשר לו להופיע בפני בימ"ש קמא להסביר עמדתו.
ביום 20.04.21 קבע בימ"ש קמא כי עמדת המבקש אינה מקובלת על ביהמ"ש. צוין כי בנגוד לטענת המבקש, כי כביכול אינו מודע להליכים בביהמ"ש לעינייני מישפחה ואינו מודע להתנגדויות לצוואת המנוח או לשמו של המנוח, כמו גם אינו בקשר עם המוכרים, טענות אלה שאינן נתמכות בתצהיר, אינן מתיישבות עם העובדות בתיק ביהמ"ש: ההליכים בביהמ"ש לעינייני מישפחה מוזכרים על ידי המבקש כבר בכתב התביעה.
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות המבקש והחלטות בימ"ש קמא הגעתי למסקנה כי יש לדחות את בקשת רשות העירעור.
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות המבקש והחלטות בימ"ש קמא הגעתי למסקנה כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור.
כידוע, ערכאת הערעור תתערב בפסיקת הוצאות במקרים חריגים בלבד (ראו למשל: רע"א 2321/21 פלוני נ' קצין התגמולים (08.04.2021), ולא שוכנעתי כי עצם פסיקת ההוצאות מהווה בנסיבות טעם למתן רשות ערעור.
בסיכומו של דבר, ומכל הטעמים שפורטו, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לצד זאת, וכפי שנפסק לא אחת, לצורך קביעת הסמכות של בימ"ש לעינייני מישפחה אין מקום להסתכל אך ורק על הסעדים המבוקשים באופן מפורש בכתב התביעה (מבחן הידוע בשם 'מבחן הסעד'), אלא גם על הטענות המהותיות העולות מתוך הסיכסוך ומן ההליך כולו (מבחן הידוע בשם 'מבחן העילה' או 'מבחן מהות הסיכסוך').
ברע"א 7277/15 אפרים תגר נ' ניר טל בר (16.11.15) נדחתה בר"ע על החלטה להעברת דיון בסכסוך בין הצדדים לבימ"ש לעינייני מישפחה, הגם ש"אחיין" אינו נכלל בהגדרת "בן מישפחה", כאמור בסעיף 1(2) לחוק.
עתה, לאחר שנקבע בהליכים משפטיים קודמים שנידונו בביהמ"ש לעינייני מישפחה, זהות הבעלים בקרקע, ואף ניתנו סעדים לעניין ביטול הרישום להעברת הזכויות בקרקע על שם האחיין, מוסטפא, כך שהזכויות הקנייניות נותרו בידם של האחים בלבד, הוגשה התביעה הנוכחית למתן סעדים לפינוי וסלוק יד מחמת טענות לבצוע בנייה בקרקע משותפת במושאע, ללא קבלת הסכמת הבעלים השותפים בקרקע, סיכסוך שבמהותו הוא סיכסוך ב'גרעין הקשה' של הקרבה המשפחתית בין האחים, כך שלקשר המשפחתי תרומה נכבדה בפרוץ הסיכסוך ביניהם.
...
משכך, בימ"ש לענייני משפחה נעתר בפסק דינו לתביעת יאסין והורה לרשם המקרקעין לבטל רישום העברת הזכויות מכוחה נרשם מוסטפא כבעלים של 15/1246 חלקים בקרקע.
סוף דבר - לאור כל המפורט לעיל, באתי לכלל מסקנה כי בית משפט זה נעדר סמכות עניינית לדון בתביעה דנן.
על כן, אני מורה על מחיקת התביעה, בהתאם לסמכותי בתקנה 41(א)(4) לתקנות סדר דין אזרחי, התשע"ט-2018,.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בקשת המערערים לביטול פסק הדין נדחתה בהחלטת בימ"ש קמא מיום 20.04.23, במסגרתה נקבע כי המערערים עשו שימוש לרעה בזכויות דיוניות המוענקות להם, ניתקו וחידשו חליפות את הקשר עם באי כוחם, תוך שימוש בהתנהלות זו להביא לדחיות של הדיונים.
לאור התנהלותם הדיונית של המערערים, המנעותם להתייצב לדיון ללא הצדק סביר, הזלזול בחובות המוטלות עליהם כבעלי דין והתעלמותם מההליך השפוטי, בנוסף לדלות הטיעון ביחס לסכויי ההצלחה של הגנתם, נקבע כי יש לדחות את הבקשה לביטול פסק הדין.
נטען כי המערערת 1 ומשפחתה נדרשו להשקעות כספיות עצומות כדי להפוך את המקום לראוי למגורים, לרבות הקמה מחדש של הגג העליון במבנה, נקוי וסידור השטח הסובב את המבנה, הקמה מחדש של הגדרות המקיפים את השטח ומניעת כניסה ושימוש של גורמים לא מורשים למקום.
פסק הדין ניתן נגד המערערים לאחר שבימ"ש קמא שקל את נימוקי הבקשה של המשיבה למתן פסק דין בהיעדר התייצבות, ניתח את הראיות והתצהירים שהוגשו לתיק וקבע כי המשיבה הוכיחה את תביעתה הן ביחס לעילה לפינוי המושכר והן ביחס לסעד הכספי.
...
לאחר שבחנו את כתבי הטענות ועיינו בתיק בית משפט קמא החלטנו להכריע בערעור על יסוד החומר בכתב שלפנינו, בהתאם לסמכותנו לפי תקנה 138(א)(5) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט – 2018.
סיכום: אשר על כן, בהתחשב במכלול הנסיבות שפורטו לעיל, לרבות נסיבותיהם האישיות של המערערים, אנו סבורים כי ראוי לאפשר למערערים, ולו גם לפנים משורת הדין, לקיים דיון לגופו של עניין שבו ישמעו טענותיהם בטרם יוכרע גורלם.
אנו מורים כי התיק יוחזר לבימ"ש קמא לשם קיום דיון בטענות ההגנה לגופן, זאת בכפוף להפקדה בסך של 10,000 ₪ בקופת בימ"ש קמא להבטחת הוצאות המשיבה בהליך שיתקיים.
בנוסף ישלמו המערערים, כתנאי להחזרת הדיון לבית משפט קמא, את ההוצאות שחוייבו לשלם לעדי התביעה שהתייצבו לישיבת ההוכחות כמפורט בעמ' 2 סעיף א' לפירוט הוראות פסק הדין (למר דוד לצרס, את שכר עדותו בגין התייצבותו לדיון, בסך 500 ₪ בצירוף מע"מ ולעדה, השמאית גב' שרון אבן חן, את שכר עדותה בגין התייצבותה לדיון, בסך 1,500 ₪ בצירוף מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו