מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול החלטה מנהלית: העדר שימוע

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

· ההחלטה המנהלית להפסקת עבודות השרות ניתנה שלא כדין, לוקה בפגם ודינה להתבטל.
ההחלטה המנהלית התקבלה מבלי שנשלחה אליו הזמנה כדין לשימוע ומבלי שנערך לו שימוע כדין ובלא שניתנה לו היזדמנות להשמיע את טענותיו.
העותר זומן, לא התייצב, נערך שימוע בהיעדרו.
...
לאור כל האמור ולאור הפרת הכללים והאמון, לא מצאתי פגם בהחלטה המנהלית של הקצין המוסמך.
אני דוחה את העתירה.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לאחר בחינת טענות העותר לא מצאתי שיש בהן כדי להביא לביטול ההחלטה המנהלית.
בהחלטה בתום הבירור נרשם: "העו"ש מוזהר בחומרה רבה שלא יחזור על מעשיו שוב. העו"ש מוזמן לשימוע בתאריך 23/11/15. גם לאחר שהעו"ש יודע שיש לו שימוע מרבה להעדר ולאחר בבוקר. אזהרה ומתן היזדמנות נוספת לחזור לעבודה". העותר חתם על טופס הבירור.
...
אני דוחה את בקשתו של ב"כ העותר שביקש כי בית המשפט יקבע כי יתרת תקופת ממאסר תהיה זהה לימי העבודה (5 ימים בשבוע) שהיה עליו לרצות.
אשר על כן ומאחר לא מצאתי עילה לביטול ההחלטה המנהלית, אני דוחה את העתירה.
אני מורה לעותר להתייצב לריצוי מאסרו בהתאם להוראות סעיף 51ט(ד) לחוק העונשין, הקובע כי עיכוב ההחלטה המנהלית יפוג למחרת היום בו ניתנת החלטת בית המשפט בעתירה.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

תגובתו של הנהג הייתה: "אתה לוקח לי את הפרנסה". החלטת קצין המישטרה הייתה לאסור על שימוש מינהלי ברכב לתקופה של 30 יום, ונימוקיו לכך היו "חומרת העבירה, מסוכנות עם עבר". ביום 15.4.18 ניתנה לנהג על-ידי המישטרה "הודעה על שימוע לבעל רכב מס' 5856955". בהודעה זו התחייב הנהג - "להודיע לבעל הרכב רמשן שירותים כי ברכב הנ"ל נעברה עבירה מהעברות המנויות בתוספת השביעית, וכי בסמכותו של קצין מישטרה... לאסור את השמוש ברכב לתקופה של 30 יום... בשימוע הנ"ל ניתנת ההזדמנות לבעל הרכב להשמיע טענותיו בפני קצין המישטרה.
הבקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש 17-05-18) כעבור כשבועיים, ביום 1.5.2018, הגישה המערערת לבית-המשפט הנכבד לתעבורה "בקשה דחופה ביותר לביטול איסור שימוש ברכב ובקשה דחופה להחזרת הרכב למבקש". בבקשה טענה המערערת כי לא הוזמנה לשימוע על-ידי המישטרה וכי לא נשמעו טענותיה לפני שניתנה ההחלטה בדבר איסור השמוש ברכב חרף העובדה כי היא בעלת הרכב, וכי השימוע נערך לנהג בלבד.
באשר להעדר השימוע למערערת, עו"ד זוהר ציינה כי אין אמנם נוהל כתוב בעיניין דרך עדכונו של בעל הרכב אך לדבריה המישטרה נוהגת על-פי החוק והפסיקה.
...
משעובדות אלו לא הוכחו – דין הערעור להידחות.
מטעמים אלו, הערעור נדחה.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

טיעוני המשיב: בתגובתו העלה ב"כ המשיב שורת טענות ובכלל זה טענות לאי שמירה על הפרדה בין גופי החקירה והתביעה, ופגם בהליך המנהלי של העדר שימוע, שבו היה אמור להנתן למשיב הסבר בכל הנוגע למסגרת החוקית שבה נתפס התפוס, ומהי מטרת התפיסה.
אמנם בענין "נאשף", ביטל בית המשפט העליון את פעולת התפיסה וקבע כי ההנחיות אינן יכולות להחשב כמדיניות סדורה אלא שהחלטתו התייחסה לעבירה של נשיאת מטען בעל משקל חורג, שלא הוזכרה כלל בהנחיות, ולעומת זאת העבירה בעניינינו של נהיגה ללא רשיון נכללה על פי ההנחיות בעבירות בהן יש מקום לבקש תפיסת הרכב בו נעברה העבירה, אם כי בפיסקה 35 בעיניין "נאשף" צוין, כי ככלל על פי הנוהל האמור, סמכות התפיסה תופעל רק במקרי הקצה של הסקאלה הלא נורמאטיבית, וגם ביחס לעבירה של נהיגה ללא רישיון יש צורך שיהיה מדובר ב"מי שלעולם לא הוציא רישיון נהיגה" ואף זאת "רק למן הפעם השנייה שבה הדבר מתרחש", כך שקיים בכל זאת ספק אם ההנחיות יכלו להחשב כמדיניות סדורה גם ביחס למקרה שלפנינו.
...
זאת ועוד, לא שוכנעתי כי לא ניתן למצוא תחליף הולם לשמירת התפוס בידי במשטרה לצורך הצגתו כראיה, בדרך של השלמת כל התיעוד הנדרש של נתוני התפוס והחתמת המשיב על התחייבות אשר תכלול איסור דיספוזיציה, איסור עשיית שינוי טכני כלשהו בתפוס, איסור שימוש בתפוס על כביש (לאור הנחיית אגף התנועה המגבילה את האכיפה לנסיעה על כביש) איסור שימוש גורף בתפוס למי שאינו בעל רשיון נהיגה מסוג כלשהו, וכל הגבלה סבירה אחרת המתחייבת בנסיבות הענין אשר תאושר על ידי בית המשפט.
לפיכך ובשים לב לזמן הרב שחלף אני מורה כי ככל שהמשטרה לא תגיש עד ליום 31.5.22 כתב אישום בענין הנהיגה בתפוס או ככל שיוגש כתב אישום אשר לא יכלול בקשה להמשך תפיסת התפוס לצורך השמדתו העתידית במקרה של הרשעה, התפוס יוחזר לידי המשיב כנגד חתימה על כתב התחייבות כמפורט בסעיף 57 לעיל.
עוד אני מוצא מקום להתנצל בפני הצדדים על העיכוב במתן החלטתי שנבע מעומס עבודה חריג .

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

העותר מבקש להורות על ביטול ההחלטה המנהלית, וכן להורות למשיב לחשב את יתרת התקופה שנותרה לו לריצוי.
נערך דיון בהעדרו למרות שעל פי הנתונים היה הייתה המלצה להפסקת עבודות השרות, הוחלט לזמן את העותר לשימוע נוסף.
...
ההמלצה הייתה להפסקת עבודות השירות, למרות זאת זומן העותר לשימוע נוסף וזאת לאחר שהממונה הגיע למסקנה כי נפלה טעות בנתונים העובדתיים.
לאור כל האמור אני מורה על דחיית העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו