לאחר שהוגשו תצהירי עדות ראשית מטעם כל הצדדים, בסמוך למועד דיון ההוכחות, נעתר בית הדין האיזורי לבקשתו של העובד להגשת ראיות חדשות – ממצאים מחקירה פרטית יזומה שערך בסניפי שופרסל, מהם עולה לטענתו כי עבד בהם לפני חודש יולי 2013.
עם זאת, לנוכח מימצאי בית הדין בדבר הכשל שנפל בתלושי השכר (אותו גם שופרסל יכלה בקלות ובבדיקה סבירה לגלות) היא מכבדת את פסק הדין.
כפי שהובהר בעיניין ד.ק.א., גם במקרה שבו העובד הגיש את תביעתו כנגד שני נתבעים – המעסיק והמשתמש/מזמין השרות, "אין בכך כדי ליצור סמכות לבית הדין להכריע בסכסוך פנימי בין שני הנתבעים, ..., בדרך של הגשת תובענה ואף לא בדרך של משלוח הודעת צד ג'" (פסקה 44 (א) לפסק הדין).
יחד עם זאת, בטיעון לפנינו בעירעור טענה שופרסל כי "הוכח כי שופרסל קבעה דרך יעילה להגשת תלונה על פגיעה בעבודה קבלן, כמצוות סעיף 26 לחוק להגברת האכיפה" (סעיף 55.2 לסיכומים), ובהמשך לכך טענה כי בית הדין האיזורי היתעלם "היתעלמות מוחלטת ... מראיות שהונחו בפניו – בראש ובראשונה מהסכם ההיתקשרות בין שופרסל לבין חברת הניקיון, אשר צורף לכתב ההגנה ולתצהירו של מר פפר", אליו צורף נספח ד' שכותרתו "דף מידע מחברת שופרסל", ובו פירוט הדרך להגשת תלונה במקרה של פגיעה בזכויות עובדי הקבלן, וכי בהתאם להסכם ההיתקשרות חברת הניקיון הייתה מחויבת למסור מיסמך זה לעובד, והעובד גם לא טען כי לא נימסרה לו הודעה כאמור בנספח ד' להסכם ההיתקשרות (סעיפים 58 עד 61 לסיכומי טענות שופרסל).
חיוב שופרסל ברכיבים שאינם מנויים בחוק להגברת האכיפה:
לחלופי חלופין ולשם הזהירות טענה שופרסל כי יש לבטל את חיובה ביחד ולחוד עם חברת הניקיון ברכיבים שאינם בגדר רכיבים שמזמין שירות חב בתשלום על פי החוק להגברת האכיפה - הפקדות לקרן הישתלמות, ושי לחג.
...
לאחר שהוגשו תצהירי עדות ראשית מטעם כל הצדדים, בסמוך למועד דיון ההוכחות, נעתר בית הדין האזורי לבקשתו של העובד להגשת ראיות חדשות – ממצאים מחקירה פרטית יזומה שערך בסניפי שופרסל, מהם עולה לטענתו כי עבד בהם לפני חודש יולי 2013.
סוף דבר:
ערעורה של שופרסל מתקבל חלקית.
נדחה ערעורה לעניין אחריותה לתשלום זכויות העובד הן בעד התקופה הראשונה והן בעד התקופה השניה, אולם מתקבל חלקית ערעורה לעניין חיובה ברכיבים שונים, כמפורט בסעיף 61 לעיל.
למרות שערעורה של שופרסל התקבל חלקית, מצאנו כי יש מקום לחייב את שופרסל בתשלום הוצאות משפט, שכן לטעמנו לא היה מקום שתעמוד על ערעורה בעניין התקופה הראשונה, והיה מקום שלא תעמוד על חלק מטענותיה בהתייחס לתקופה השניה לאחר שניתן פסק הדין בעניין ASMERET.