מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול הבטחה לעובד עקב הפרת הסכם סודיות על ידי המעסיק

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בסעיף 7.4.1 נרשם כי התובעת תתוגמל בעמלות כפי שייקבע על ידי החברה ובהסכמת התובעת ויצורף כנספח א' להסכם, ואולם לא צורף נספח כאמור להסכם.
התובעת התבקשה להשיב באופן מיידי את כל החומר שלקחה ממשרדי המועדון, וככל שלא תשיבו תוך 3 ימים מקבלת המכתב, תשקול החברה להגיש נגד התובעת תלונה במישטרה על חשד לעבירה של גניבה ממעסיק ותשקול הגשת תביעה כנגד התובעת בגין גניבת סוד מסחרי.
ביום 27.10.2016 ניתנה החלטה על ידי הרשמת (כתוארה דאז) רחל גרוס, במסגרת בקשה שהגישה התובעת (הנתבעת שכנגד) לחייב את התובעת שכנגד – החברה, בהפקדת ערובה להבטחת תשלום הוצאות הנתבעת שכנגד.
לא היתה כל הפרה של הוראות חוק איסור לשון הרע על ידי מי מהנתבעים.
במהלך חודש מרץ 2016, התגלה לחברה, בעת בדיקה אקראית שנערכה, כי 87 מנויים בוטלו במהלך החודשים ינואר 2015 ועד פברואר 2016, מבלי שהדבר הובא לידיעת החברה על ידי התובעת, ועל כן נוכה משכרה של התובעת בגין ביטול 87 מנויים אלו, לפי תעריף של 37 ₪ בגין כל ביטול מנוי והתובעת נתנה הסכמתה לכך.
...
אשר על כן – מצאנו לדחות את התביעה שכנגד.
סוף דבר התביעה כנגד החברה (הנתבעת 1), מתקבלת ברכיבים הבאים: א. פיצויי פיטורים בסך 56,472 ₪.
התביעה שכנגד – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיף חוק זה, סוכן ביטוח פנסיוני יגבה מהמעביד דמי סליקה חודשיים בעד שירותי התפעול בעבור כל עובד, בסך 0.6% מסך התשלומים שהופקדו על-ידי המעביד לקופות הגמל בעבור העובד, בתוספת מע"מ, או 10.50 ₪ בתוספת מע"מ, הגבוה מבניהם.
מנגד, טוענות הנתבעות, להפרה יסודית של ההסכם מצד התובעת, בכל הנוגע למתן שירותי סליקה פנסיוניים וכן לזכות שעומדת להן לקזוז הנזק שגרמה הפרה זו. לטענת הנתבעות, תשלום יתרת התמורה לתובעת הופסק מאחר וזו האחרונה פעלה בנגוד לחוק הפיקוח כאשר לא הפחיתה את דמי הניהול בגין שירותי הסליקה הפנסיוניים שנתנה לעובדים, העניקה שירות לוקה בחסר, רשלני ולא מקצועי, פעלה בנגוד לדרישת תום הלב והגילוי הנאות ובנגוד לחובת הסודות.
טענת מר אריה טרבלסי מטעם הנתבעות כי הוגשה קובלנה למפקח על הביטוח בשל הפרת ההסכם על ידי התובעת באופן בו פגעה בפרטיות עובדי הנתבעות, נטענה בעלמא, ולא היה בה כדי לסייע לנתבעות, כדי לייסד ממצא פוזיטיבי בדבר הפרה של ההסכם מצד התובעת.
אכן, זכאותו של הצד הנפגע לבטל חוזה שהופר בלא דרישה נלווית עולה מסעיף 7(א) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, הקובע כי "הנפגע זכאי לבטל את החוזה אם הפרת החוזה הייתה יסודית", זאת בשונה מהפרה שאינה יסודית, שאינה מקנה זכות ביטול אלא אחר מתן ארכה שלא נוצלה על ידי המפר, ואף זאת בכפוף לשיקולי צדק העשויים לשלול את כוח הביטול מהנפגע בהתאם לקבוע בסעיף 7(ב) לחוק החוזים תרופות הקובע כי: "הייתה הפרת החוזה לא יסודית, זכאי הנפגע לבטל את החוזה לאחר שנתן תחילה למפר ארכה לקיומו והחוזה לא קוים תוך זמן סביר לאחר מתן הארכה, זולת אם בנסיבות העניין היה ביטול החוזה בלתי צודק; לא תישמע טענה שביטול החוזה היה בלתי צודק אלא אם המפר היתנגד לביטול תוך זמן סביר לאחר מתן הודעת הביטול". מטרת סעיף 6 לחוק החוזים תרופות היא להבטיח שלא יחמירו נפגעים על קוצו של יוד ולא יעשו מכל הפרה קלה ובלתי משמעותית אמתלה לביטול חוזה שחדל להיות לרוחם.
...
האם לנתבעות עומדת טענת קיזוז כתוצאה מנזקים נטענים אגב קיום ההסכם? אני סבורה כי דין טענת הקיזוז להידחות.
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת במלואה את התביעה בתא"מ 32768-09-18 ומחייבת את הנתבעת 1 (סופרקום בע"מ) לשלם לתובעת סך של 21,439 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל יום 17.9.18 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
בנוסף, אני מקבלת במלואה את התביעה בתא"מ 32782-09-18 ומחייבת את הנתבעת 2 (פרה-ויז'ן דטה סיקיוריטי בע"מ) לשלם לתובעת סך של 2,619 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל יום 17.9.18 ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי הוכחה עילת גרם הפרת חוזה כנגד הנתבעות 1 ו-2 בגין הפרת חוזה מצד אריה הנתבע3,, ובמיוחד סעיף 5 להסכם בין התובעת לבין הנתבעת1, וגם כנגד הנתבעת 2, וזאת בעת שהן גרמו להפרת חוזה בדרך של "קנוניה" וחוסר יושר קצוני.
משעה שהוכח כי 'התניה המגבילה' עומדת בנגוד לדין היא איננה אכיפה, לא ניתן להפר אותה ולא יכולים להתקיים היסודות של "גרם הפרת חוזה". טענות הנתבעת 2: הנתבעת 2 טוענת, כי אם נתבסס רק על כתב התביעה ועל החלטת בית הדין, לא נותרה לתובעת ולו עילת תביעה אחת כלפיה, היות שלא בא בעילות התביעה המקוריות "גרם הפרת חוזה". טוענת הנתבעת 2, כי מעבר לנדרש תתייחס לתניית איסור תחרות גורפת- מקום שלא ניתנה תמורתה תמורה מיוחדת ושלא באה להגן על סודות מסחריים בעלי משמעות, הנה חסרת תוקף.
על פי הילכת צ'ק פוינט, בהעדר תמורה בעד אי תחרות, מקום בו מדובר בעובד זוטר של התובעת אשר שכרו במועד חתימה על החוזה עמד על 7,000 ₪ ברוטו בלבד, כאשר העובד לא הוכשר על ידי התובעת, ואת קורס הרענון המקצועי שעבר במהלך עבודתו אצל התובעת מימן מכיסו הפרטי , דין תניית אי תחרות להתבטל, ובודאי שלא ניתן לתבוע מכוחה.
" בפס"ד צ'ק פוינט נקבע כי : "'סוד מסחרי' אינו מילת קסם. על מעסיק הטוען לקיומו של 'סוד מסחרי' להוכיח את קיומו. היינו, עליו לתאר ולפרט מהו הסוד. אין להסתפק בתאור כללי או בטענה כללית על קיומו של 'סוד', כפי שארע במקרה דנן, אלא יש להצביע לדוגמא על תוכנה, פורמולה, נוסחה מסוימת, רשימת לקוחות מסוימת תהליך מסויים וכו'. במסגרת הוכחת ה'סוד המסחרי' על המעסיק הקודם להוכיח גם את הקפו ואת הזמן שעליו להוותר בגדר 'סוד'. יתרה מזו, על המעסיק הקודם להוכיח, כי מדובר ב'סוד' וכי הוא נקט באמצעים סבירים במטרה להבטיח את שמירת הסוד המסחרי, כגון: חשיפתו בפני עובדים הזקוקים לו לצורך עבודתם ואי חשיפתו לעובדים אחרים או שמירת החומר במקום מוגן". כאמור, על פי הלכה פסוקה בעיניין הגבלת עסוקו של עובד נקבע כי, ככלל, לא יינתן תוקף לתניה חוזית המגבילה את עסוקו של עובד, אלא אם יעמוד המעסיק בנטל ויוכיח כי התניה מגנה על "אינטרס לגיטימי" שלו.
לא כן לגבי סודות מסחריים מיוחדים האופייניים לעסק ספציפי, אשר השמוש בהם על ידי העובד עשוי לגרום נזק למעסיק.
...
לפיכך, בהתאם ובכפוף להוראות החוק והפסיקה אנו קובעים כי מדובר בהתחייבות עירומה לאי תחרות, שלא באה להגן על אינטרסים של התובעת, מעבר לאינטרס אי התחרות "כשלעצמו", ולכן דינה של תניה זו בחוזה העסקה להיפסל בהיותה נוגדת "תקנת הציבור". לאחר שהגענו למסקנה שעסקינן בתניית אי תחרות 'ערומה' בחוזה העסקה, דינה להתבטל היות שהיא נוגדת "תקנת ציבור". ומשבוטלה תניית אי התחרות, אין הפרת חוזה מצד העובד כלפי התובעת , ומשכך דין התביעה להידחות כנגד הנתבע 3.
לאור האמור, גם התביעה כנגד הנתבעות 1 ו-2 דינה להידחות.
לאחר שבחנו את מכלול הנסיבות בתיק, לרבות קבלת הבקשה לדחייה על הסף ברוב עילות התביעה, סכום התביעה והעובדה כי התביעה נדחתה בכללותה הן מחמת תנייה לא חוקית בחוזה העסקה והן בהיעדר הוכחה בכל מרכיבי התביעה, אנו מחייבים את התובעת לשלם לכל אחד מהנתבעים סך של 15,000 ₪ (סה"כ 45,000 ₪) בגין הוצאות משפט, סכומים אשר ישולמו לכל אחד מהנתבעים בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לחוק עוולות מסחריות, התשנ"ט- 1999 סוד מסחרי הוא: "מידע עסקי, מכל סוג, שאינו נחלת הרבים ושאינו ניתן לגילוי כדין בנקל על ידי אחרים, אשר סודיותו מקנה לבעליו יתרון עסקי על פני מתחריו, ובילבד שבעליו נוקט אמצעים סבירים לשמור על סודיותו". כן נפסק באשר לסוד מסחרי, בע"ע (ארצי) 164/99 דן פרומר - רדגארד בע"מ, פד"ע לד 294 (1999), כי: "'סוד מסחרי' אינו מילת קסם. על מעסיק הטוען לקיומו של 'סוד מסחרי' להוכיח את קיומו. היינו, עליו לתאר ולפרט מהו הסוד. אין להסתפק בתאור כללי או בטענה כללית על קיומו של 'סוד', כפי שארע במקרה דנן, אלא יש להצביע לדוגמה על תוכנה, פורמולה, נוסחה מסוימת, רשימת לקוחות מסוימת, תהליך מסוים וכו'. במסגרת הוכחת ה'סוד המסחרי' על המעסיק הקודם להוכיח גם את הקפו ואת הזמן שעליו להוותר בגדר 'סוד'. יתרה מזו, על המעסיק הקודם להוכיח, כי מדובר ב'סוד' וכי הוא נקט באמצעים סבירים במטרה להבטיח את שמירת הסוד המסחרי, כגון: חשיפתו בפני עובדים הזקוקים לו לצורך עבודתם ואי-חשיפתו לעובדים אחרים או שמירת החומר במקום מוגן". בעניינינו לא הוכח שהתובע העתיק את דפי השיווק ואסטרטגיית השיווק של הנתבעת.
התובע הצהיר, כי נתוב השיחות החל בתקופת עבודתו בנתבעת, וטען כי ביקש לבטל את נתוב השיחות עם סיום העסקתו ואינו יודע האם הפניית השיחות אכן בוטלה (ראו: סעיפים 47- 49 לתצהיר תשובה מטעם התובע).
פיצוי בגין הפרת תניית אי תחרות והפרת חובת אמון הנתבעת טענה, כי התובע הפר את התחייבותו לשמירת סודיות ואי תחרות בהתאם לנספח ג להסכם העבודה, שם נקבעה תקופת צינון של 3 חודשים בה התובע מנוע מלעבוד במכללה עם זיקה לתחרות בנתבעת, או להקים מכללה מתחרה בעצמו ללא אישור הנתבעת.
...
התובע ישלם לנתבעת פיצוי בסך 10,000 ₪.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי חלף הפרשות לפנסיה ולפיצויים בסך 16,478 ₪.
התובע ישלם לנתבעת סך של 10,000 ₪ בגין הפרת חובת תום הלב והאמון.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 17.2.19 הגישו פרינטק ובעליה תביעה נגד גב' סבח לפצוי בגין הפרת הסכם עבודה, גזל סוד מסחרי, אובדן הכנסה, פגיעה במוניטין ועוד (סע"ש 40005-02-19).
דיון והכרעה גרם הפרת חוזה- האם כחילה גרמה להפרת חוזה העבודה בין פרינטק לגב' סבח סעיף 62 (א) לפקודה, שעניינו גרם הפרת חוזה, קובע כך: "מי שביודעין ובלי צידוק מספיק גורם לאדם שיפר חוזה מחייב כדין שבינו לבין אדם שלישי, הריהו עושה עוולה כלפי אותו אדם שלישי, אולם האדם השלישי לא יוכל להפרע פיצויים בעד עוולה זו אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון" לעוולת גרם הפרת חוזה חמישה יסודות מצטברים: חוזה מחייב כדין; הפרת חוזה; גרימת הפרה ביודעין; והעדרו של צידוק מספיק.
יפים לעניינו הדברים שנקבעו בהילכת צ'ק פוינט: "'סוד מסחרי' אינו מילת קסם. על מעסיק הטוען לקיומו של 'סוד מסחרי' להוכיח את קיומו. היינו, עליו לתאר ולפרט מהו הסוד. אין להסתפק בתאור כללי או בטענה כללית על קיומו של 'סוד', כפי שארע במקרה דנן, אלא יש להצביע לדוגמה על תוכנה, פורמולה, נוסחה מסוימת, רשימת לקוחות מסוימת, תהליך מסוים וכו'. במסגרת הוכחת ה'סוד המסחרי' על המעסיק הקודם להוכיח גם את הקפו ואת הזמן שעליו להוותר בגדר 'סוד'. יתרה מזו, על המעסיק הקודם להוכיח, כי מדובר ב'סוד' וכי הוא נקט באמצעים סבירים במטרה להבטיח את שמירת הסוד המסחרי, כגון: חשיפתו בפני עובדים הזקוקים לו לצורך עבודתם ואי-חשיפתו לעובדים אחרים או שמירת החומר במקום מוגן". לא נטען, אף לא הוכח, כי פרינטק העניקה הכשרה מיוחדת לגב' סבח, או שילמה לה תמורה מיוחדת למול ההיתחייבות להגבלת העיסוק ואין כל היתייחסות לכך בהסכם העסקה.
ראו להלן מספר דוגמאות מפרוטוקול ישיבת השימוע: "עו"ד מלכה: טוב התכנסנו פה בעצם אה... לשיחת שימוע, את יודעת, מכירה, כבר הבנת את זה מראש, דיברת על זה גם עם יואל מספר פעמים אה.. הבנתי שגם הגעתם לאיזה שהוא הסדר לגבי ה- סיום העבודה, רק כדי שהכל יהיה רישמי והכל יהיה מסודר והכל על פי חוק, כי בכל זאת, היית פה מספר שנים לא מבוטל ותרמת לחברה הזו, מה שנקרא, מעבר ל... למה שקשור ל... לעובדת רגילה ולא משנה התפקיד, ויואל גם אמר לי שיש לו נכונות לבוא גם לקראתך..." (עמוד 5 שורה 24- עמוד 6 שורה 6).
...
לאור כל האמור עותרת פרינטק לסעדים הללו: פיצוי בגין נזק ממוני בשל הפרת סעיף 62 לפקודת הנזיקין וסעיף 6 לחוק עוולות מסחריות, ולחילופין, בהתאם לסעיף 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, בסך 1,118,720 ₪.
טענות הנתבעת יש לדחות את התביעה ולחייב את פרינטק בהוצאות.
אף התביעה לפיצוי בהתאם לחוק עשיית עושר ולא במשפט נדחית, שכן לא הוכח כי כחילה התעשרה על חשבון פרינטק, ואף לא כי התעשרה על חשבונה שלא כדין, ודוק: "יסודם של דיני עשיית עושר הוא ברעיון השולל התעשרות שלא כדין של אדם אחד על חשבון חברו" [ע"ע (ארצי) 480-05 אלי בן עמי- פלונית (8.7.08)].
אף התביעות ברכיבים אלו נדחות.
סוף דבר, התביעה על כל ראשיה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו