מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול גירוש: בת זוג פיליפינית מהארץ

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת ייצגה את גב' מילגרוס מילצור, בת זוגו של התובע, אזרחית הפיליפינים (להלן: "בת הזוג"), שנעצרה בגין שהייה בארץ שלא כדין, בהליכים לפני בית הדין למשמורת.
למרות שלא נחתם הסכם שכ"ט בעיניין העירעור, ולא שולם דבר, ביררה הנתבעת את פרטי הטיסה, שיועדה לגירוש בת הזוג (נספח ו' לכתב ההגנה), והגישה ביום 10/11/13 עתירה מנהלית, בקשה לפטור מאגרה ולעיכוב הליכים ובטול הטיסה, שהיתה קבועה ליום 10/11/13 בלילה (נספחים ז', ח' ו-ט' לכתב ההגנה).
התובע ובת הזוג חתמו על הסכם שכר טירחה בעיניין "טפול בבטול צו משמורת". הותנה בהסכם כי שכר הטירחה בסך 9,440 ₪ כולל מע"מ ישולם "רק עבור טפול וייצוג מול בית הדין למשמורת בכלא ומבלי שעוה"ד מתחייבת לתוצאות". גם בעמוד השני של ההסכם נרשמה הבהרה ברורה לפיה שכר הטירחה ישולם גם אם תגורש בת הזוג מהארץ.
...
מאחר והתובעת הגישה את העתירה ואת הבקשות הנלוות, ללא שהוסדר תשלום שכר טרחתה, והתובע לא הסכים לשלם את הסכום, שנדרש, לאחר קבלת שירותי התובעת, אני קובעת כי הסכום, הנקוב בכללים יהווה את הסכום, שהיה אמור להיות משולם לנתבעת, לו טיפלה בעתירה עד תומה.
בתביעה שכנגד אני קובעת כי בנוסף ליתרת החוב בגין הטיפול בערכאה הראשונה, 3,210 ₪, הנתבעת זכאית לתשלום שכר טרחה ראוי עבור הגשת העתירה המנהלית בתיק עת"מ 15007-11-13 בסך 4,453 ₪ (7,611 ₪ ועוד מע"מ, 1,294 ₪, 8,905 ₪, לחלק ל-2).
הסיכום הינו כי התביעה העיקרית נדחית, והתובע, הנתבע שכנגד, מחוייב לשלם לנתבעת, התובעת שכנגד, את הסכום 7,663 ₪ ועוד אגרת משפט יחסית בסך 77 ₪ והוצאות משפט בסך 400 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1999 בעליון נפסק כדקלמן:

האם אושרה מדיניות הגירוש בידי בית-המשפט הגבוה לצדק? טענת-סף נוספת היא - זו הפעם נשמעת הטענה מפי המדינה - כי מדיניות גירושם של בני-הזוג הזרים השוהים בארץ שלא-כדין אושרה בידי בית-המשפט הגבוה לצדק, וכי אל-לנו לטלטל הלכה זו שנקבעה ולעוקרה ממקומה.
במקרה זה הוצא צו גירוש נגד העותר, זר לא-יהודי ששהה בישראל שלא-כחוק, ובקשתו היתה כי צו הגירוש יבוטל אך באשר רצונו להנשא לאישה אחת, אזרחית ישראל (ילידת הפיליפינים אשר נישאה לאיש מחוץ לישראל וקיבלה אזרחות ישראל), לאחר שיותרו נישואיה מבעלה.
ובמקום בו מדובר בפגיעה כה-עמוקה בזכות היחיד - בזכות בת-זוגו של ישראלי להמשיך ולחיות בארץ עם מי שבחרה בו להיות לה חבר לנישואין - אין ספק בליבי כי חובה היא המוטלת על משרד הפנים לפרסם את מדיניותו ולעשותה נגישה לכל מי שיבקש לקרוא בה וללומדה.
...
ומכאן טענת העותרים: סעיף 4א(א) לחוק השבות מורה אותנו כי הזכויות של יהודי לפיו (והזכויות של עולה לפי חוק האזרחות) "מוקנות גם ... לבן זוג של יהודי", והמסקנה נדרשת כמו-מאליה: יהודי זכאי לעלות ארצה ולהיות לאזרח ישראל; בן זוג של יהודי זכאי באותן זכויות של יהודי; שמע מינה: בן-זוג של יהודי זכאי לעלות ארצה ולהיות לאזרח ישראל.
למותר לומר כי סמכותו של משרד הפנים עומדת לו לשקול שיקולים אחרים לבר-שיקולי כנות הנישואין, כגון שיקולים של עבר פלילי, סכנה לשלום הציבור ועוד כיוצא-באלה שיקולי-על. (6) אם לאחר בדיקה ממצה יגיע משרד הפנים לכלל מסקנה שהנישואין לא היו אלא נישואי-פיקצייה, ניתן לגרש את הזר מן הארץ בכפוף לזכותו לטעון בפני בית-משפט נגד הליך הגירוש.
אנו מחליטים לעשות מוחלטים את הצווים על-תנאי ככל שהמדובר הוא במדיניות שר הפנים בנושא הטיפול בבקשת זר השוהה בארץ שלא-בהיתר ונישא לישראלי וככל שהמדובר הוא במדיניות שר הפנים בנושא הענקת אזרחות לזר לא-יהודי הנישא לישראלי; והכל כמוסבר וכמפורט בחוות דעתנו לעיל.
המשיבים ישלמו לעותרים בכל אחת מן העתירות שכר-טירחת עורך-דין בסך של 10,000 ש"ח. השופטת ד' דורנר: אני מסכימה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני תביעת התובע להשבת כספים שנגבו לטענתו, ע"י הנתבע מבת זוגו, קרולין קרלוס, אזרחית הפיליפינים (להלן: "בת הזוג") שלא כדין.
בת זוגו של התובע, בדבריה בפני בית הדין למשמורת ביום 11/1/12 (נספח ו' לבקשה לביטול פסק דין) מציינת שהחל מתאריך 15.2.11 (שנה לפני שנתפסה) היא שוהה בארץ באופן בלתי חוקי: "...נכנסתי לישראל עם אשרת עבודה סיעוד ביום 27.8.04 עבדתי כחוק עד ליום 15.2.11 אז נפטרה מעסיקתי החוקית. אחר כך עבדתי בעבודות ניקיון בבית אבות, לא יצאתי מישראל עם תום תוקף אישרתי כי הייתי צריכה לפרנס את משפחתי...". אני מקבלת את טענת הנתבע שבת הזוג נותרה חייבת לו עדיין כספים, שכן השיקים של בת הזוג ששולמו בגין עריכת הסכם ממון חזרו בבנק, ושולמו עבורם סכומים חלקיים.
כמו כן אני מקבלת את טענות הנתבע לפיהן עבור ביטול הגירוש הסכים עם בת הזוג על תשלום נוסף בסך 4,000 דולר, הוטעה ע"י בת הזוג בעיניין תוקף האשרה, לא קיבל תשלום עבור הטיפול למעט 2,600 ₪, ועשה כמיטב יכולתו אך לא יכול היה למנוע את גירוש המבקשת לאחר שלא קיבלה את המלצתו לא ללכת לעבודה ביום 10.1.12 על מנת שלא תיקרה תקלה לפני הדיון בבית המשפט לשוהים בלתי חוקיים.
...
הנתבע פעל עבור בת הזוג במרץ כולל שלוש הופעות בבית המשפט למשפחה, נסיעות לכלא ולבית המשפט למשמורת, למרות שלא קיבל את כל התשלום שהוסכם, ואני דוחה את התביעה לחייבו להשיב לתובע עבור בת הזוג כל סכום שהוא.
התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסך 500 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתו, הפך לפליט בהיותו בישראל ("פליט במקום", או “sur place”), בשל פעילות פוליטית שהחל בה בישראל, והמכוונת כנגד המשטר בארץ מוצאו, והכל "במסגרת זכותו הבסיסית לחופש הבחירה והמימוש העצמי". העותרת-אזרחית הפיליפינים, היא אשתו, ולטענתו יש להקנות לה הגנה זהה, "על פי עקרון התא המשפחתי, המוכר בדיני הפליטים". רקע עובדתי כללי 1.
חברי הועדה המייעצת אישרו את המלצת האו"ם. ביום 29.6.2008 שב העותר ופנה לנציבות האו"ם לפליטים במכתב הכתוב בכתב ידו, ובמסגרתו ציין כי הוא מעוניין לנסוע עם בת זוגו, העותרת, לפיליפינים, כאשר יהיה להם מספיק כסף כדי להתחיל שם חיים חדשים.
בפסק הדין (שערעור עליו תלוי ועומד בבית המשפט העליון, עע"מ 2244/12), מפי כב' השופט י' נועם נכתבו הדברים הבאים: "כאן המקום להבהיר, כי יש להבחין בין מצבים של "Sur Place", שיכולים להקים עילה להענקת הגנה מפני גירושו של המבקש לארץ מוצאו (ראו והשוו: בג"ץ 4702/94 בעיניין אל טאי לעיל.
צו הביניים שניתן כנגד הרחקתו של העותר מישראל מתבטל בזאת, ועל העותר לעזוב את ישראל עד ליום 1.7.12.
...
עורך הראיון הגיע למסקנה לפיה נימצאו בעיות אמינות רציניות ביחס למספר אלמנטים מהותיים בבקשתו של העותר, וכי קשה לקבל את טענתו לפיה סבל מרדיפה לפני עזיבתו.
בנסיבות אלה, קביעת נציבות האו"ם לפיה אין העותר בבחינת מיתנגד למשטר נראית מבוססת היטב, והמסקנה המתבקשת היא כי אינו אלא עובד זר המבקש להישאר בישראל לאחר תום תקופת האשרה שניתנה לו. ראיה לדבר-פנייתו שלו לנציבות האו"ם בשנת 2008, בה כתב בכתב ידו כי מבקש הוא עזרה על מנת שיוכל להישאר בישראל ולחסוך כסף על מנת להקל על חייו בפיליפינים, וכפי שגם עולה מן הראיון שנערך לעותרת, וממנו עולה כי רצונם להישאר בישראל מונע במניעים כלכליים.
די אם אצטט מהשלמת הטיעון של העותר, בה נאמר מפורשות כי אין במסמכים שנמסרו לידיו לאחר הגשת העתירה "כדי להביא לשינוי מהותי בטיעוני העותרים". נוכח כל אלה, דין העתירה להדחות.
העותרים ישלמו למשיב הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 7,500 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתו, הפך לפליט בהיותו בישראל ("פליט במקום", או “sur place”), בשל פעילות פוליטית שהחל בה בישראל, והמכוונת כנגד המשטר בארץ מוצאו, והכל "במסגרת זכותו הבסיסית לחופש הבחירה והמימוש העצמי". העותרת - אזרחית הפיליפינים, היא אישתו, ולטענתו יש להקנות לה הגנה זהה, "על פי עיקרון התא המשפחתי, המוכר בדיני הפליטים". רקע עובדתי כללי כאמור, העותר ניכנס לישראל כדין, ביום 24.7.2001, כעובד זר בענף הסיעוד.
חברי הועדה המייעצת אישרו את המלצת האו"ם. ביום 29.6.2008 שב העותר ופנה לנציבות האו"ם לפליטים במכתב הכתוב בכתב ידו, ובמסגרתו ציין כי הוא מעוניין לנסוע עם בת זוגו, העותרת, לפיליפינים, כאשר יהיה להם מספיק כסף כדי להתחיל שם חיים חדשים.
בפסק הדין (שערעור עליו תלוי ועומד בבית המשפט העליון, עע"מ 2244/12), מפי כב' השופט י' נועם נכתבו הדברים הבאים: "כאן המקום להבהיר, כי יש להבחין בין מצבים של "Sur Place", שיכולים להקים עילה להענקת הגנה מפני גרושו של המבקש לארץ מוצאו (ראו והשוו: בג"ץ 4702/94 בעיניין אל טאי לעיל .
צו הביניים שניתן כנגד הרחקתו של העותר מישראל מתבטל בזאת, ועל העותר לעזוב את ישראל עד ליום 1.7.12.
...
עורך הראיון הגיע למסקנה לפיה נמצאו בעיות אמינות רציניות ביחס למספר אלמנטים מהותיים בבקשתו של העותר, וכי קשה לקבל את טענתו לפיה סבל מרדיפה לפני עזיבתו.
בנסיבות אלה, קביעת נציבות האו"ם לפיה אין העותר בבחינת מתנגד למשטר נראית מבוססת היטב, והמסקנה המתבקשת היא כי אינו אלא עובד זר המבקש להישאר בישראל לאחר תום תקופת האשרה שניתנה לו. ראיה לדבר - פנייתו שלו לנציבות האו"ם בשנת 2008, בה כתב בכתב ידו כי מבקש הוא עזרה על מנת שיוכל להישאר בישראל ולחסוך כסף על מנת להקל על חייו בפיליפינים, וכפי שגם עולה מן הראיון שנערך לעותרת, וממנו עולה כי רצונם להישאר בישראל מונע במניעים כלכליים.
די אם אצטט מהשלמת הטיעון של העותר, בה נאמר מפורשות כי אין במסמכים שנמסרו לידיו לאחר הגשת העתירה "כדי להביא לשינוי מהותי בטיעוני העותרים". נוכח כל אלה, דין העתירה להידחות.
העותרים ישלמו למשיב הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 7,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו