מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול ביטוח עקב אי חידוש רישיון נהיגה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בעיניין רביבו הנ"ל קבע בית המשפט כי במקרה של אי חידוש רשיון נהיגה משך שנים רבות (19 שנים באותו מקרה) יתעורר בשלב כלשהוא סימן שאלה לגבי כושר הנהיגה של המבוטח, והיעדר הרישיון יהפוך לעניין מהותי.
התקנה בוטלה ביום 20.2.17 ואינה חלה על המקרה שלפניי, אך ההלכה נותרה בעינה.
האם יש לשלול את הכסוי הבטוחי מחמת התליית רישיון הנהיגה על פי שיטת הניקוד? תנאי נוסף לתחולת פוליסת הביטוח התקנית, הנה כי המבוטח "לא נפסל מלקבל או מלהחזיק רישיון כזה על פי הוראות חיקוק, פסק דין, החלטת בית משפט או רשות מוסמכת אחרת". אין חולק כי רישיונו של הנתבע הותלה עקב שיטת הניקוד.
...
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה, ביחס לנזק המוכח, ומורה כדלקמן: הנתבעים, ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת סך של 18,711 ₪ בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך 3,500 ₪ והוצאות האגרה.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

כתב האישום וההליכים בבית המשפט קמא נגד המשיב הוגש בבית המשפט קמא כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה ברכב ללא רישיון נהיגה תקף, לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] ונהיגה ברכב ללא פוליסת ביטוח בת תוקף, לפי סעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970.
הסניגור טען, מנגד, כי אי חידוש רישיון הנהיגה של המשיב נבע ממצבו הכלכלי הקשה ומחובותיו בהוצאה לפועל וכי הוא הסיר את המחדל וכיום כבר מחזיק ברישיון נהיגה, לאחר שסגר את תיקי ההוצאה לפועל שנוהלו נגדו.
לטענת המערערת, בית המשפט קמא שגה משלא קבע מיתחם עונש ההולם את העבירות בהן הורשע המשיב ומשלא קבע היכן יש למקם את המשיב בתוך מיתחם זה. לו היה נקבע מיתחם כאמור, היה ראוי כי זה יכלול בתוכו רכיב של פסילת רישיון בפועל לתקופה לא מבוטלת והיה מקום למקם את המשיב בחלקו האמצעי של המיתחם, בהיתחשב במשך הפקיעה, בעובדה שמדובר בשתי עבירות שבוצעו בתוך פרק זמן קצר ובעברו התעבורתי.
זאת ועוד, בדין טוענת המערערת כי התוצאה ולפיה הוטלו על המשיב, בהיעדרו, 10 חודשי פסילה בפועל בגין ארוע אחד של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, ואילו בסופו של יום לא הוטלה עליו פסילה כלל - אף שהפעם מדובר כבר בשני אירועים, איננה מתיישבת עם הגיונם של דברים.
...
בסיכומו של דבר, גזר בית המשפט קמא על המשיב את העונשים הבאים: 4 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים, חודשיים מאסר על תנאי למשך שנתיים וקנס בסך של 2,000 ₪.
דיון והכרעה לאחר עיון ושמיעת טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל.
על יסוד האמור לעיל ובהתחשב בכלל ולפיו אין ערכאת הערעור נוהגת למצות את הדין עם הנאשם בערעור על קולת העונש, מתקבל הערעור כדלקמן: הנני פוסלת את המשיב מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 10 חודשים.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה  כי רישיונו של הנהג מר טאטור מחמוד לא היה בתוקף מטעם טכני של אי  חידוש רישיון נהיגה /  אי תשלום אגרת רישיון נהיגה ולא מחמת שנפסל או נשלל או שנפל פגם מהותי כלשהוא ברישיון הנהיגה  או בכושרו לנהוג ואף ביום 21.1.21 הוא חידש את רישיון הנהיגה שלו לאחר ששילם את אגרת חידוש רישיון הנהיגה ללא צורך במבחנים/ קורסים ולא נידרש לעמוד בבחינה או בדיקה כלשהיא דבר המעיד כי פקיעת רישיון הנהיגה הייתה מן הטעם הטכני ואינה משליכה על כושר הנהיגה של הנהג ואינה משנה את הסיכון הבטוחי הטמון בנהיגתו.
אולם, הנתבעת טוענת כי הרישיון של נהג רכב הנתבעת לא היה בתוקף מטעם טכני בלבד וכי הרישיון חודש ביום 21.1.21 לאחר תשלום אגרת חידוש רישיון נהיגה ללא צורך במבחנים וקורסים או בחינה , כי הנהג נהג ללא ידיעה כי רישיונו פקע וכי אי חידוש רישיון נהיגה בשל פגם טכני אינו שולל א הכסוי הבטוחי של הנתבעת ומגבלת השנתיים הקבועה בפוליסה היא תנייה מקפחת בחוזה אחיד במיוחד עקב ביטול תקנה 172א לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961.
...
הנתבעת הגישה כתב הגנה וטענה כי דין התביעה להידחות מהנימוקים להלן: הנתבעת מאשרת כי ביום 21.7.20 ארעה תאונה שבעקבותיה ניזוק רכבה של הנתבעת.
גם ב - רע"א 4874-04 יצחק רביבו ואח' נ' אליהו חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו) נדחה הערעור שהוגש על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בע"א 5085/04 שקיבל את הערעור של חברת הביטוח על פסק הדין של בית משפט השלום - שקבע כי העדר רישיון נהיגה – עת הנהג לא החזיק ברישיון נהיגה ישראלי תקף (וחודש רק לאחר קרות התאונה) אלא רק רישיון נהיגה זר, אינו אלא פגם טכני הבא בגדר רישיון שפקע מחמת אי תשלום אגרה וקבע כי קמה לתובעים זכאות לפיצויים.
אולם, גם לגופה של טענה, דין הטענה להידחות ואנמק.
תחילה טענת הנתבעת כי לא מסומנת הדגשה בדבר הגבלת הכיסוי הביטוחי והעתק ממנה לא נמסר למבוטח כלל וכלל, כפי שנטען בסיכומים, נדחית מאחר ומדובר בטענה שלא נטענה בכתב ההגנה והועלתה לראשונה רק בסיכומים.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי פקיעת רישיון הנהיגה של נהג רכב הנתבעת במקרה נשוא התביעה דנן עקב אי תשלום אגרה מהווה עילה לשלילת הכיסוי הביטוחי.

בהליך דנג"ץ (דנג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש בקשה לביטול פסק הדין, ובה טען, בין היתר, כנגד חיובו בנקודות.
בפתח הדברים נדחתה טענת המבקש לפיה הטלת נקודות בגין אי-חידוש רישיון נהיגה נעשית בחוסר סמכות.
יתר טענות המבקש הן טענות "ערעוריות" מובהקות אשר הליך הדיון הנוסף אינו האכסניה המתאימה לידון בהן (דנג"ץ 4539/21 דהרי נ' המוסד לביטוח לאומי, פסקה 4 (28.7.2021); דנג"ץ 181/23 וינברג נ' בית הדין הרבני הגדול בירושלים, פסקה 9 (15.2.2023)).
...
מסקנה זו, כך נקבע, אף נלמדת משיטת הניקוד המעוגנת בתקנות, המתייחסות הן למקרים בהם אדם עבר את העבירה הקבועה בסעיף 10(א), בשל נהיגה ללא רישיון תקף לאותו סוג רכב והן למקרים שבהם העבירה נעבירה בשל "נהיגת רכב בידי מי שלא ניתן לו רישיון נהיגה לאותו סוג רכב", אז יוטלו 10 נקודות.
לאחר עיון בפסק הדין ובטענות המבקש, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2012 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

כיוון שהנתבע נהג ברכב, כאשר בוטל רישיונו ו/או לא חודש עקב אי הישתתפותו בקורס ריענון, הרי שנהג ללא רישיון נהיגה בר תוקף ובנגוד לתנאי הפוליסה, דבר המפקיע את הכסוי הבטוחי בזמן התאונה ופוטר את הנתבעת מחבותה במקרה זה. לתמיכה בטענותיה, צרפה הנתבעת שאילתא ממשרד הרשוי (נ/2) שממנו עולה, כי בעת קרות התאונה נהג הנתבע ללא רישיון נהיגה בתוקף.
בפרוט' הדיון מיום 27.06.11 מסר הנתבע את הדברים הבאים: "במועד התאונה לא הייתי בשלילת רישיון אלא היה לי עיכוב על רישיון בהוצל"פ, ולכן לא הצלחתי לחדש את הרישיון עד להסדרת החוב בתיק ההוצלפ ... במועד שבו נהגתי עם רישיון לא תקף, עצרו אותי מישטרה ונתנו לי קנס. לא הייתי בשלילה. שלמתי עבור שני קורסים של הריענון. ביקשתי רישיון זמני אבל מאחר והיה לי ביטול רישיון בהתאם לתיק ההוצל"פ, לא יכולתי לקבל רישיון זמני. אני ממתין לקבלת החלטה מהוצל"פ בעיניין הכרזתי כמוגבל באמצעים ואז אסדר את העניין של הרישיון". מדבריו אלה של הנתבע אני למדה, כי הלה ידע כי רישיונו לא היה בר תוקף במועד התאונה, אף ידע על הדרישה לעבור קורס ריענון נהיגה, וכן על אי חידוש הרישיון בשל הגבלה זו שהוטלה על רישיונו.
...
לפיכך, חוות דעת זו לא נסתרה ואני מקבלת את האמור בה לעניין הנזק הישיר לרכב.
סוף דבר אני מקבלת את התביעה כנגד הנתבע 1 ומחייבת אותו לשלם לתובע את הסך של 19,900 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום התאונה (16.08.10) ועד ליום התשלום המלא בפועל, אגרת בית המשפט כפי ששולמה וכן שכ"ט עו"ד בסך כולל של 4,000 ₪.
כמו כן, אני מורה על דחיית התביעה כנגד הנתבעת 2.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו