ביום 08.10.2014 קבע כבוד השופט מגן אלטוביה כי "המבקש נוקט בשיהוי באשר למימוש זכויותיו. כך פעל מול בית הדין לערעורים, וכך פעל בקשר עם זכותו לערער על קביעת בית הדין לערעורים שניתנה עוד ביום 15.9.14 ובחר לפנות בשנית לבית הדין לערעורים במקום לפנות בעירעור לבית המשפט לעניינים מינהליים. עם זאת, גרושו של המבקש בלא שמיצה את זכות העירעור, הוא צעד בלתי הפיך ועל כן אני נעתר לבקשה באופן חלקי. המבקש יישאר במשמורת ולא יגורש עד לדיון בבקשתו ... בפני בית המשפט לעניינים מינהליים מיד בתום פגרת חג הסוכות ולאחר שהמשיבה תגיב לבקשה".
ביום 12.11.14 היתקיים לפני דיון במעמד הצדדים, ושוב נדחתה בקשתו של המבקש להורות על שיחרורו ממשמורת.
כב' המשנה לנשיאה א' ריבלין היתייחס למטרת הנוהל ולסנקציית ההרחקה וקבע כך:
"מטרתו של הנוהל נשוא העירעור הנה גיבוש פיתרון בנמשרדי לפעילות עבריינית בכל הנוגע לפגיעה בערכי טבע, כאשר זו מבוצעת על-ידי עובדים זרים. המערערים במקרה זה הודו, כאמור, בבצוע עבירות אלה תוך מודעות לאיסור. שר הפנים החליט בנסיבות אלה להפעיל את סמכותו המוקנית על פי חוק הכניסה לישראל ולבטל את אשרות השהייה והעבודה של המערערים בישראל. שיקול דעתו על-פי החוק הוא שיקול דעת רחב ובית-המשפט המחוזי לא מצא עילה להתערב בו, ואנו לא מצאנו עילה להתערב בבחירתו של בית המשפט המחוזי. [...] אכן הסנקציה שננקטה כנגד המערערים אינה קלה, אך גם העבירות שבוצעו אינן קלות והן בוצעו במודע".
החלטת הרשות מיום 19.8.14, כפי שמופיעה בפרוטוקול ישיבת בית הדין לבקורת משמורת מיום 9.9.14, היתה לפעול להרחקת המבקש מהארץ ולא להגיש נגדו כתב אישום:
"הגם שקיימות די ראיות להגשת כתב אישום כנגד החשוד, אנו סבורים כי בנסיבות העניין מן הראוי לפעול בהתאם למדיניות שנקבעה במשותף על ידי הרשות, משרד הפנים וממשלת ישראל, לפיה במקרים בהם ישנן ראיות להגשת כתב אישום, כדוגמת המקרה דנן, יש לפעול להרחקת החשוד מהארץ.
כאשר מדובר באזרח זר, השוהה בישראל על פי אשרת עבודה, רשאית הרשות המוסמכת להחליט על ביטול אשרות שהייתו ועל הרחקתו מישראל.
...
לאור האמור בתקנה 3, אני מורה כי הנוהל יועמד לעיון הציבור במשרדה הראשי של רשות האוכלוסין וההגירה, אלא אם כן תקבע הרשות מקומות עיון אחרים, שבהם תתאפשר גישה נוחה לציבור, למשל באתר האינטרנט שלה, כאמור בסיפא לתקנה 3 לתקנות חופש המידע.
כב' המשנה לנשיאה א' ריבלין התייחס למטרת הנוהל ולסנקציית ההרחקה וקבע כך:
"מטרתו של הנוהל נשוא הערעור הינה גיבוש פתרון בינמשרדי לפעילות עבריינית בכל הנוגע לפגיעה בערכי טבע, כאשר זו מבוצעת על-ידי עובדים זרים. המערערים במקרה זה הודו, כאמור, בביצוע עבירות אלה תוך מודעות לאיסור. שר הפנים החליט בנסיבות אלה להפעיל את סמכותו המוקנית על פי חוק הכניסה לישראל ולבטל את אשרות השהייה והעבודה של המערערים בישראל. שיקול דעתו על-פי החוק הוא שיקול דעת רחב ובית-המשפט המחוזי לא מצא עילה להתערב בו, ואנו לא מצאנו עילה להתערב בבחירתו של בית המשפט המחוזי. [...] אכן הסנקציה שננקטה כנגד המערערים אינה קלה, אך גם העבירות שבוצעו אינן קלות והן בוצעו במודע".
החלטת הרשות מיום 19.8.14, כפי שמופיעה בפרוטוקול ישיבת בית הדין לביקורת משמורת מיום 9.9.14, היתה לפעול להרחקת המבקש מהארץ ולא להגיש נגדו כתב אישום:
"הגם שקיימות די ראיות להגשת כתב אישום כנגד החשוד, אנו סבורים כי בנסיבות העניין מן הראוי לפעול בהתאם למדיניות שנקבעה במשותף על ידי הרשות, משרד הפנים וממשלת ישראל, לפיה במקרים בהם ישנן ראיות להגשת כתב אישום, כדוגמת המקרה דנן, יש לפעול להרחקת החשוד מהארץ.
לסיכום
אני דוחה את בקשת רשות הערעור שנדונה למעשה כערעור.