מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול אישור מכירת זכויות במקרקעין עקב הפרת חוזה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טענה, שבסעיף 3.4 של הסכם המכר נקבע כי ביום מסירת החזקה בנכס, ובכפוף לתשלום מלוא התמורה, ימסרו לה הנתבעים את מיסמכי ההעברה החיוניים לצורך העברת הזכויות בלישכת רישום המקרקעין מהם אליה, ובכלל זה ייפוי כח בלתי חוזר לטובתה, שטרי מכר חתומים על ידי הנתבעים, ייפוי כח שניתן לכונסים לביטול הערת אזהרה, אישורי מס שבח, מס מכירה ומס רכוש ואישור ערייה להעברת הנכס על שמה.
להלן נוסח סעיף 9 להסכם: "הפר צד הסכם זה בהפרה יסודית, ישלם לצד השני סך של 10% מהתמורה 1,603,309 ₪ וזאת כדמי נזק קבועים ומוערכים מראש, בלי צורך בהערכת הנזק ובלי לגרוע מיתר התרופות העומדות לו בגין ההפרה, כולל זכותו לאכיפת ההסכם או ביטול ההסכם וכן קבלת כל סעד אחר שהוא זכאי לו על פי הדין
איתמר טען בכתב הגנתו כי התביעה אשר הוגשה על ידי התובעת הנה מוצדקת ביותר, לאחר שהנתבעים הפרו ברגל גסה התחייבויות שנטלו על עצמם במסגרת הסכם המכר, ובראשן ההיתחייבות לשלם מס שבח בגין עסקת המכר שביצעו ולאחר מכן להמציא אישור מרשויות המס להעברת הזכויות במקרקעין על שם התובעת.
...
מסקנה זו משתלבת היטב עם ממצא נוסף, כפי שנקבע קודם לכן, לפיו ברוך פועל לביטול ההסכם בהליך אחר.
מסקנה זו משתלבת גם עם תוכן מכתבו של ברוך מיום 28.12.14 לכונסים.
סוף דבר ביהמ"ש מחייב הנתבעים להמציא מלוא אישורי המס תוך 30 יום ממועד מתן פסק הדין ולשלם כלהלן: לתובעת: · מלוא האגרות ששולמו צמוד בתוספת ריבית כדין ממועד ההוצאה ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כל סכום התמורה הועבר לידי המוכר בהתאם להסכם המכר, זולת סך של 90,000 ₪ שהוחזק בנאמנות בידי עו"ד שיבולי, עד לקבלת אישורי מיסים להעברת הזכויות במקרקעין וכן עבור הוצאות נוספות.
בעקבות החלטתי מיום 12.12.2021 בנוגע לתיקון כתב התביעה וצרוף הנושה ורשות המיסים לתביעה, הגיש ביום 26.12.2022 המוכר כתב תביעה מתוקן נגד הרוכשים, הנושה והרשות, במסגרתו ביקש להורות על ביטול העיקולים שהוטלו על ידי הנושה והרשות על המקרקעין, בכדי למנוע נזק בלתי הפיך בדמות פיצויים כספיים בגין הפרת הסכם המכר, למרות שהוא קיבל מהרוכשים את מלוא התמורה.
...
בעקבות החלטתי מיום 12.12.2021 בנוגע לתיקון כתב התביעה וצירוף הנושה ורשות המיסים לתביעה, הגיש ביום 26.12.2022 המוכר כתב תביעה מתוקן נגד הרוכשים, הנושה והרשות, במסגרתו ביקש להורות על ביטול העיקולים שהוטלו על ידי הנושה והרשות על המקרקעין, בכדי למנוע נזק בלתי הפיך בדמות פיצויים כספיים בגין הפרת הסכם המכר, למרות שהוא קיבל מהרוכשים את מלוא התמורה.
עוד הודגש בסעיף 11א(2) לפקודת המסים, לגבי סוג המס השני, כי אם נרשמה בפנקס הערה על קיומו של שעבוד לרשויות המס מכוח הסעיף, הרי דרגתו תהא נדחית מפני כל שעבוד קודם שהיה רשום בפנקס בעת רישום ההערה" (ר' גם: רע"צ (שלום-ת"א) 51375-11-15‏ פקיד שומה אשקלון נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ (נבו 14.3.2016)).
לבסוף, מסקנה זו מתיישבת גם עם לשון סעיף 11א(2) לפקודת המיסים הקובע בצורה מפורשת כי דרגתו תהא נדחית רק "בפני כל שעבוד של אותם מקרקעין שהיה רשום שעה שנרשמה ההערה.". מאחר ובמקרה דנן, היקף החוב המובטח בשעבוד גבוה לאין שיעור מיתרת התמורה שהופקדה בבית המשפט, למעשה לא נותר לטובת הנושה מאומה מסכום זה, לאחר שהרשות אמורה לקבלו במלואו (ראה את שנפסק לאחרונה בת.א. (שלום-נת') 25441-06-20 חנן בן עמרם נ' רשות המיסים פקיד שומה נתניה (נבו 9.11.2022)).
סוף דבר זכותה של הרשות שנרשמה באמצעות שעבוד זכויות המוכר במקרקעין, גוברת על זכותו של הנושה שרשם עיקול על אותן זכויות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

המבקשים 2-3 התנהלו אף הם בחוסר תום לב דיוני ומהותי, שכן הם אלו שפלשו דה פאקטו, הסיגו הגבול לקניינו של המשיב ומוסיפים ועושים שימוש מתמשך במקרקעין, וזאת אף חרף העובדה שידעו וקיבלו התראה טרם הגשת תביעה לסילוק יד נגדם בעקבות הפרת ההסכם על ידי אביהם – המבקש 1.
הגם שמדובר לכאורה בתביעה הזהה לתביעה הקודמת, הרי שניכר כי המבקש מס' 1 הפר את תנאי ההסכם למכר זכויות המשיב במקרקעין, שקבל תוקף של פסק דין בהליך הקודם.
הינה כי כן, אמנם קיימת זהות בין הצדדים, זהות בעילות, בטענות, בסעדים (למעט העובדה שבהליך דנן הסעד הראשון הוא ביטול) והתביעה הקודמת הוכרעה בפסק דין סופי אולם, הדיון בעילת התביעה בתביעה הקודמת לא הוכרע לגופן של הטענות, אלא פסק הדין בהליך הקודם נתן תוקף להסכמות הצדדים שביטאו הלכה למעשה הסכם מכר במקרקעין.
מהיבט הפן ה"שפוטי" - היינו, האישור שניתן להסכם על ידי שופט - כאשר צד מבקש לבטל את פסק הדין מחמת שנפל פגם בהליכי המשפט, לרבות בסדרי הדין, פתוחה בפניו הדרך לנקוט בהליכי ערעור רגילים.
...
למעלה מן הצורך, אוסיף כי משהופר ההסכם שעמד בבסיס פסק הדין בהליך הקודם, הרי שצמחו למשיב עילות תביעה חדשות בגין דמי שימוש ראויים במקרקעין, כמו גם זכות לסילוק יד שנולדה עם הפרת ההסכם, ועל כן גם מטעם זה דין הבקשה להידחות בשלב הזה.
בנסיבות העניין אף לא שוכנעתי כי מתקיים בענייננו השתק שיפוטי, בטח שלא מצדו של המשיב, שהרי המשיב כלל לא טען לטענות הפוכות ממה שנטען על ידו בתביעה הקודמת.
סוף דבר - הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בנוסף עתרו התובעים למנות את בא כוחם ככונס נכסים לצורך השלמת הרישום כאמור ולהתיר להם את פיצול סעדיהם באופן שיוכלו לתבוע את נזקיהם מהנתבעות עקב הפרת הסכם הפצוי מיום הפרתו ועד להשלמת הרישום.
עוד טענו בכתב ההגנה כי בסעיף 7.2 להסכם הפצוי התחייב המנוח, בין היתר, לשלם את המסים החלים עליו בגין הקצאת מקרקעי הפצוי והפקעת המקרקעין, בהתאם לדין, והפנו לסעיף 6.1 להסכם הפצוי בו נקבע כי הנתבעת 2 תרשום את הזכויות על שם המנוח בכפוף לכך שהמנוח ימציא לנתבעת 2 את מלוא המסמכים הנדרשים לצורך רישום הזכויות על שם המנוח לרבות אישורי מסים.
דיון והכרעה: כידוע, התובע הוא אדון ההליך וברצותו מחליט על סיום ההליך או ביטולו מה עוד שהתביעה מתייתרת נוכח קבלת הסעד המבוקש.
מנגד טענו ב"כ הנתבעת 2 כי שטר המכר שהוגש אינו תקין ויש לתקנו ולהגישו שוב וכן יש לצרף את אישור תשלום המסים מב"כ התובעים אשר חלק על חובת המנוח להמציא אישור זה. מעיון בנתונים ובמסמכים שהוצגו לפני, נוצר הרושם כי הגשת התביעה אכן תרמה לכך שהנתבעת 2 החלה לפעול במרץ להשלמת רישום זכויות התובעים.
...
כך נקבע: "ככלל, יש טעם רב בעמדה לפיה מקום בו נמחק הליך על ידי מגישו בטרם התברר והוכרע לגופו, ישא מגיש ההליך בהוצאות להן גרם לבעל הדין שכנגד. בעל דין היוזם הליך כלפי יריבו, תוך גרירתו להוצאות, חייב להניח כי אם הוא חוזר בו מן ההליך שנקט, יעמוד יריבו על ההוצאות שנגרמו לו. עם זאת, לא בכל מקום בו חוזר בו בעל דין מן ההליך, יביא הדבר בהכרח לחיובו בהוצאות הצד שכנגד. יישומו של העיקרון נבחן בכל מקרה לפי נסיבותיו, בין היתר, בשים לב לשאלה מדוע חזר בו יוזם ההליך מההליך שהגיש. כך, למשל, במקרים בהם בעל דין חוזר בו מעתירה לבית המשפט הגבוה לצדק לאחר שבא על סיפוקו, אין הוא מחויב, על פי רוב, בהוצאות והמשיב אף עשוי להתחייב בהוצאותיו של העותר על פי אמות המידה שנקבעו בהלכת אל נסאסרה (בג"ץ 842/93 אל נסאסרה נ' שר הבינוי והשיכון, פ"ד מח(4) 217)." לאחר שבחנתי את התובענה ונסיבות הבקשה אשר בפני, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להורות על מחיקת התובענה כנגד שלושת הנתבעים ולחייב את הנתבעת 2-3 בהוצאות התובעים אם כי בסכום הנמוך מזה שדרשו התובעים.
לאור כל האמור סבורני, כאמור, כי יש לפסוק הוצאות לחובת המשיבות 2-3.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המערערת טענה בפני המפרק שבנק הפועלים דרש מהחברה את פרעון ההלוואה לנוכח פניות הדיירים לבנק מ-23.12.10 לפיהן אין לחברה עוד כל זכויות במקרקעין עקב הפרת ההסכם עם הדיירים, והליך משפטי שניפתח לביטול זכויות החברה.
בפסק הבוררות שניתן לא בוטל ההסכם, אלא נקבע שיש לאוכפו תוך מכירת הזכויות של החברה במקרקעין במסגרת כנוס נכסים.
ההסכם לא מנע מהחברה לרשום שעבודים על המקרקעין ללא ביטחונות בשלב טרום ההיתר, ולכן רישום השיעבוד אינו נוגד את הוראות ההסכם המשולש.
...
על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את הערעור של המערערת.
בזיקה לתעריף המינימלי המומלץ של לשכת עורכי הדין אני מחייב את המערער לשלם לקופת הפירוק הוצאות משפט בסך 8,775 ₪.
המזכירות תעביר לקופת הפירוק את הערובה שהופקדה על ידי המערערת, כך שהמערערת תשלם לקופת הפירוק את היתרה מעבר לערובה שהופקדה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו