מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול אישום עקב שביתת עורכי הדין

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

על פי הוראת סעיף 57א(א)(2) ניתן להורות על איסור מינהלי על שימוש ברכב למשך 30 יום, לאחר שימוע, אם היה לקצין מישטרה יסוד להניח כי יוגש כתב אישום נגד הנהג בגין עבירות המפורטות בתוספת השביעית לפקודה, שסעיף 67 לפקודת התעבורה כלול בה. התנאי הראשון הדרוש להפעלת שיקול הדעת המסור לקצין המישטרה בהתאם לסעיף הנ"ל עניינו היסוד הסביר להניח כי יוגש כתב אישום בגין העבירה בשלה מבקשים להשבית את הרכב.
בנוסף, גם כאשר לא הוכחו העילות שפורטו לעיל, מוסמך בית המשפט מכוח הוראת סעיף 57ב(ג) לבטל את איסור השמוש ברכב או לקצר את התקופה שבה נאסר השמוש ברכב "אם היתקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב), המצדיקות זאת. ולעניין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין השאר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב". הנטל להוכיח את התקיימות ההגנה מוטל על הטוען לה. בעניינינו, אין חולק כי הרכב נימסר לנהג ברשות המבקש; והמבקש טוען להגנת סעיף 57ב(ב)(2) – כי הנהג ברכב פעל בנגוד להוראות בעל הרכב והלה עשה כל שביכולתו כדי למנוע את העבירה.
יתרה מכך, על פי גרסת המבקש עצמו (בסעיף 4 לתצהירו), המבקש אפשר לנהג לעשות שימוש ברכבו ולנהוג בו על אף שהיה מודע לכך שהנהג בטיפול אצל עורך דין בגין רישיונו, אך לא ידע מה עלה בגורלו; ובנסיבות אלה, מוטל על המבקש נטל מוגבר לוודא כי הנהג הנו מורשה לנהיגה, ולא טרח לברר זאת בטרם מסר לידיו את הרכב; ולא ניתן לומר כי המבקש עשה את הנידרש כדי למנוע את העבירה.
...
אני סבורה כי די בראיות אלה כדי לקבוע, כי לפחות בשלב מקדמי זה, חומר הראיות בתיק מצביע על רף מינימלי גולמי שהיה בפני הקצין בדבר קיומן של ראיות לכאורה שיש בהן פוטנציאל לקשור את החשוד לעבירה של נהיגה בפסילה המיוחסת לו, בשלב ראשוני לכאורי זה של השבתה מנהלית.
תגובתו של הנהג הייתה "מה אני אעשה, תעשה הכל רק אל תיקח את האוטו, הוא של אחותי". לאחר השימוע החליט קצין המשטרה לאסור על שימוש מנהלי ברכב לתקופה של 30 יום, ונימוקיו לכך היו, כי "חומרת העבירה, מסוכנות העבירה, זילות בחוק, מדובר בנהג אשר מודע כי רשיונו אינו בתוקף משנת 2016 והוא נפסל בגין כך על ביצוע עבירות – מדובר ברצידיווסט". בנסיבות אלה, אני סבורה כי די בשימוע שנערך; ואין ממש בטענת ב"כ המבקש שהשימוע נערך שלא כדין.
מכל האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הקצין.
וראו ע"ח (מחוזי ב"ש) 37984-06-20 מדינת ישראל נ' ליאל כהן (פורסם בנבו, 18.06.2020): "יאמר, כי לא בנקל יתערב בית המשפט בשיקול דעתו של קצין המשטרה שהורה על הגבלת השימוש ברכב ורק במקרים בהם הפעיל באופן בלתי סביר את שיקול דעתו, נכון להתערב." על כן, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 14.09.20 בשעה 14:40, נתפס המבקש נוהג ברכב, וניתנה לו הזמנה לדין וכתב אישום בגין עבירה של נהיגה ברכב כשמעולם לא היה מורשה לנהיגה, לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה, והוא הוזמן להתייצב בבית המשפט ביום 22.09.20.
המבקש הדגיש כי הוא דובר את השפה האנגלית וכי באותו יום הוא התייצב במשרדי המישטרה כנדרש, אולם מאחר ולא מצא איש הוא עזב את המקום והתייצב בבית המשפט במועד הדיון שנימסר לו. לטענת המבקש, במועד הדיון הוא לא היה מיוצג על ידי עורך דין ולכן כלל לא ידע לטענתו כי ניתנה הודעת איסור שימוש על רכבו בהיעדרו.
ב"כ המשיבה מדגיש כי תכלית ההשבתה הנה זהה לתכלית הענישה בתיק העקרי, ואין מקום לטענה בדבר רלבאנטיות ההשבתה נוכח קיומו של גזר דין.
שם קבעתי כי "יש לראות ברשיון אשר היה בידי הבעל שנהג ברכב כרשיון שלא חודש; כן יש לראות ברישיון שהוצא ברשות כרישיון בעל דרגה מקבילה לרישיון ישראלי בהתאם לסעיף 578א לפקודת התעבורה. בנסיבות אלה לא היה מקום להורות על איסור השמוש ברכב". בהחלטות דומות שניתנו בבפ"מ 4122-08-15 יהודה הרשברג נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 12.8.15) וכן בפ"מ 12666-12-10 אינס אסעד נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 02.01.11) נדונו סוגיות דומות בבקשות לביטול הודעת איסור שימוש.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ושמעתי את טיעוני הצדדים, אני מחליט לקבל את הבקשה ולהורות על ביטול הודעת איסור השימוש.
כללו של דבר, אני מורה על ביטול הודעת איסור השימוש לגבי רכב מס' 81-644-38.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בחדרה בא"ש 4378-04-22 מרואת נ' מדינת ישראל תיק חצוני: בפני כבוד השופטת עידית פלד מבקש מוחמד מרואת ע"י ב"כ עו"ד יוסף עטואן משרד עורכי דין מארון זוהיר אבו נסאר משיבה מדינת ישראל שלוחת תביעות תעבורה חדרה ע"י ב"כ עו"ד תמר גטה החלטה
התנאי הראשון הדרוש להפעלת שיקול הדעת המסור לקצין המישטרה בהתאם לסעיף הנ"ל עניינו היסוד הסביר להניח כי יוגש כתב אישום בגין העבירה בשלה מבקשים להשבית את הרכב.
בנוסף, גם כאשר לא הוכחו העילות שפורטו לעיל, מוסמך בית המשפט מכוח הוראת סעיף 57ב(ג) לבטל את איסור השמוש ברכב או לקצר את התקופה שבה נאסר השמוש ברכב "אם היתקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב), המצדיקות זאת. ולעניין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין השאר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב". הנטל להוכיח את התקיימות ההגנה מוטל על הטוען לה. וראו ע"ח (מחוזי חיפה) 55180-01-22 מואסי נ' מדינת ישראל, 31.1.22.
...
אני סבורה כי די בראיות אלה כדי לקבוע, בשלב מקדמי זה, כי חומר הראיות בתיק מצביע על רף מספיק שהיה בפני הקצין בדבר קיומן של ראיות לכאורה שיש בהן פוטנציאל לקשור את הנהג החשוד לעבירה של נהיגה בפסילה המיוחסת לו, בשלב ראשוני לכאורי זה של השבתה מנהלית.
מכל האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הקצין.
וראו דברי בית המשפט בע"ח (מחוזי חיפה) 31129-08-19 כבהא נ' מדינת ישראל, 15.8.19: "דומה כי התערבות של בתי משפט בהחלטות מנהליות של קציני משטרה צריכה להיות מידתית ולא על דרך השגרה ורק אם נפל פגם מהותי ומשמעותי בהחלטת קצין המשטרה. בתי המשפט אינם אמורים לשים עצמם במקום הרשות המנהלית." וראו גם ע"ח (מחוזי ב"ש) 37984-06-20 מדינת ישראל נ' ליאל כהן (פורסם בנבו, 18.06.2020): "יאמר, כי לא בנקל יתערב בית המשפט בשיקול דעתו של קצין המשטרה שהורה על הגבלת השימוש ברכב ורק במקרים בהם הפעיל באופן בלתי סביר את שיקול דעתו, נכון להתערב." על כן, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

מפנה בעיניין זה גם להחלטת ביהמ"ש העליון מפי כב' השופט עמית בבש"פ 3305/16 בעיניינו של אמנון הלן: "לתביעה הפלילית מסור איפוא שיקול דעת בבחירת מקום העמדתו לדין של הנאשם בנסיבות המצדיקות זאת. בדומה, ואף מקל וחומר, בסמכותו של בית המשפט להפנות בעל דין המבקש את ביטולה של פסילה מנהלית, אל בית המשפט בעל הזיקה המשמעותית יותר לעבירה או למבצעה, ולו משקולי יעילות (השוו בג"ץ 1620/06 סיד נ' פרקליטות מחוז תל אביב (31.5.2006))". צודקת ב"כ המשיבה כי מקום ביצוע העבירה הוא במחוז שיפוט מרכז וכי מסרה סמכות מקומית לביהמ"ש בפתח תקווה וזה האחרון קנה סמכות לידון בבקשות הקשורות בכתב האישום הקשור לבקשה זו אולם, מן העבר השני של המתרס, לא ניתן להיתעלם מכך, שמקום מגורי המבקשת והנהג הם במחוז הדרומי, שמקום משרד בא כוחם של המבקשת והנהג הנו במחוז דרום, שהמשיבה בחרה לערוך לנהג את השימוע בגין השבתת הרכב בקרית גת, אשר במחוז הדרומי ואף בחרה המשיבה לאחסן את הרכב במיגרש איחסנה בבאר שבע, המצוי במחוז הדרומי.
זאת בשונה מהמקרה דנן, כאשר בעניינינו מדובר בפסק דין שניתן עקב טעות של בית המשפט, כאשר הנאשם בהליך העקרי לא זנח את ענייניו, שכר שירותיו של עורך דין, שאף התייצב לדיון כנדרש, עתר לדחיית מועד הדיון (ואף הודע על ידי מותב זה כי הדיון נדחה ליום 1.3.23).
...
לאור כל האמור, המבקש עותר לביטול השבתת הרכב.
לאור כל האמור לעיל, מצאתי מקום לקבל את הבקשה ולהורות על ביטול איסור השימוש ברכב, נשוא הבקשה לאלתר.
לאור בקשת ב"כ המשיבה לעיכוב ביצוע, מורה על עיכוב ביצוע החלטתי זו עד ליום 15/8/22, שעה 12:00.
ב"כ המשיבה תודיע היום עד השעה 14:00 באם מבוקש עיכוב ביצוע נוסף לצורך פנייה לערכאת הערעור או שמא החלטתי זו תכנס לתוקף.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בעכו תו"ב 50732-02-19 מדינת ישראל נ' חסאן תיק חצוני: לפני כבוד השופטת שושנה פיינסוד-כהן מאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד ענאן דאגר נאשם מונטאסר חסאן ע"י ב"כ עוה"ד מואיד קבלאן שם צד ג' ללא שם של חסוי נימוקי הכרעת הדין
בשל בקשות דחייה מסיבות שונות של ב"כ הצדדים ובכלל זה החלפות ייצוג וכן שביתת קלדניות ופעם אחת מחלתו של מותב זה, נדחו ישיבות שמיעת ראיות שנקבעו בתיק זה ובסופו של יום החלה שמיעת הראיות ביום 22.11.22 והסתיימה רק ביום 6.9.23.
מהנדס הוועדה עורך תעודת עובד ציבור, ע.ת. מס. 3 אדריכל מג'ד מולא, עד זה נידרש על ידי ההגנה לחקירה נגדית והעיד ביום 6.9.23 אודות התכנית החלה על המקום וההליכים התכנוניים.
טענת הנאשם- ביטול כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק- פגם בהמצאת הזימון למסירת גרסה, הגשת כתב אישום ללא חקירה וללא שימוע" ראשית יש לדחות את טענת ההגנה בדבר הגנה מן הצדק בשל אי זמונו של הנאשם לשימוע.
...
סיכום לאור כל האמור לעיל מצאתי לנכון להרשיע את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו