בית משפט השלום בנצרת
ה"ת 35262-01-22 אדרי ואח' נ' מדינת ישראל
תיק חצוני: 451433/2021
בפני
כבוד השופטת מיסא זועבי
מבקשים
1. חנה אדרי
2. יעקב הדר
3. אשרת פני הדר
4. אשר רל הדר
משיבה
מדינת ישראל - יחידת תביעות להב 433
החלטה
עיקר טענות הצדדים:
המבקשים
המבקשים העלו טענות לכל ארכה ורוחבה של היריעה ועתרו להורות על שיחרור כלי הרכב לידיהם, ביטול צוי איסור דיספוזיציה שהוטלו על כלי רכב, ביטול צוי הקפאה שהוטלו על בנקים, או לחילופין ביטול צוי הקפאה על חשבונות העו"ש, שיחרור יתרות למחייה ושיחרור מכשירים סלולריים לידי המבקשים.
"
על כן, כאשר נבחנת בקשה לתפיסה או החזרת רכוש, מצוה בית המשפט להגביל מידת הפגיעה ברכוש למינימום ההכרחי (רע"פ 4526/18 שאול אלוביץ נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (5.08.2018) (פסקה 17) (להלן: "ענין אלוביץ").
בבש"פ 829/22 חברת אליאבוסיון ללאסתתמר וללעקאר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (13.04.22) אשר ניתן אך לפני מספר ימים, דן כב' השופט שוחט בטענת המבקשים לפיה בית המשפט שינה את צו התפיסה באופן רטרואקטיבי, באופן שהכשיר תפיסת רכוש בשווי, ודחה אותה תוך שקבע כי צוי התפיסה ניתנו בהתאם לפקודה ולחוק איסור הלבנת הון, כפועל יוצא מכך שהמבקשים ואחרים חשודים בבצוע עבירות מירמה ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון.
...
מעיון בהחלטות, ניכר כי נסיבותיהם של התיקים שונות מעניינו הן בנוגע לתשתית הראייתית שהעמידו המבקשים להוכיח טענתם בנוגע לצרכי מחיה, עוצמת החשדות בנוגע לעבירות ושחרור כספים מכוח זה, וחלוף הזמן הניכר מאז תפיסת הרכוש ועד להיעתרות לבקשה לשחרר חלק ממנו כדמי מחיה.
משכך, לא מצאתי מקום להיעתר לבקשה, בשלב זה, ולפגוע אגב כך באינטרס הציבורי על ידי ריקון מצבת נכסי החילוט הפוטנציאליים ללא ביסוס ראוי (בש"ע (מחוזי-ב"ש) 48078-05-21 נחום פרסר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (25.11.21)).
לסיכום, בהינתן המפורט בחומר החקירה שהונח בפניי, צרכי החקירה, פרק הזמן שחלף מאז תפיסתם, קצב התקדמות החקירה וטיב החשדות, לא מצאתי כל נימוק, בשלב זה, אשר בכוחו להצדיק השבתם של הטלפונים, והכל, בכפוף להוראת סעיף 35 לפסד"פ.
בהינתן העובדה כי המשיבה הודיעה שעם מיצוי החקירה, יוחזרו הטלפונים למבקשים.