מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטוח תאונות אישיות ללשכת המהנדסים והאדריכלים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האחת, ביום 8.11.05, עת השמוש ברכב היה מבוטח על ידי הנתבעת 1 (להלן: "התאונה הראשונה").
ביום 28.11.06 הישתתף התובע בכנס של מינהלי פרויקטים של לישכת המהנדסים והאדריכלים מטעם ועל חשבון המישטרה.
במסמך מיום 16.8.09 נרשם: "הקצין אינו מתפקד. לפני כשנה עבר תאונה. הקצין הוצא לקו קדמי ב 1/7. הקצין התייצב ליום אחד לקו קדמי ולא התייצב בשנית. הקצין בשנת 2009 צבר מעל 100 ימי מחלה. הקצין הופנה לרופא משטרתי והרופא החליט כי עליו לחזור לעבודה בהגבלה. הקצין חזר לעבודה לשעה ושוב יצא למחלה". ב"פרוטוקול ועדת מוגבלים" מיום 12.8.09 נרשם על ידי ר' מב"ן: "אני ידוע כבעל סבלנות רבה בנושאי אמ"ש ואם הגעתי למצב שאיבדתי סבלנות אומר דרשני. הקצין שקרן פתולוגי חסר יכולות הנדסיות ואישיות, הוא לא אומר שהוא לא יבצע, הוא פשוט לא מבצע. שקרן ותחמן. קיבל ממני את כל הצ'נסים במחלקה, הוא פשוט לא מסוגל ולא רוצה. כל האמתלות שהוא לא מרגיש טוב זה שקר אחד גדול. קיבל את פרויקט נהריה ודיווח דיווחים שקריים לחלוטין, לא מקצועיים ותלושים מהמציאות....הוא משקר לכולם במצח נחושה...בכל פעם שיש אישזהו קושי בעבודה הקצין מוציא מחלה". ר' את"ל ציין: "יש פה אדם שמצד אחד לאורך תקופה אינו מתפקד וזאת במנותק ממצבו הרפואי. מצד שני, יש חוות דעת חד משמעית שמבחינת מצבו הפיסי יכול לחזור לעבודה". התובע אמר בדיון זה: "אני מרגיש בשנה האחרונה ירידה משמעותית ביכולת התיפקוד שלי. עברתי תאונה לפני שנה וניסיתי להתגבר עליה אך המצב לא השתפר. יכולת העבודה שלי והתפקוד הפך להיות שליש מהיכולת הרגילה שלי. לדעתי זה כתוצאה מ 2 תאונות: ב 2007 תאונת אופנוע ולפני כשנה עברתי תאונה נוספת במסגרת קארטינג. אני סובל מכאבי גב כרוניים בשנה האחרונה בגב העליון בעיקר, כאבי ראש, חולשה פיסית..." ביום 3.5.10 עבר התובע התאונה השניה.
...
לאחר בחינת כלל השיקולים וטענות הצדדים, אני מקבלת את קביעתו המעודכנת של המומחה.
המסקנה העולה מכלל הנתונים והראיות היא כי התאונה הראשונה לא גרמה החמרה של ממש במצב התובע וכי ההחמרה המשמעותית החלה בשנת 2007, ללא קשר לתאונה הראשונה.
התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 56275-06-15 פלונית נ' הסתדרות מדיצינית הדסה ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט, סגן הנשיא מרדכי בורשטין תובעת פלונית ע"י ב"כ עו"ד א. יעקובוביץ נתבעות 1.הסתדרות מדיצינית הדסה 2.מיגדל חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עו"ד א. תירוש פסק דין
מומחה התובעת, האדריכל זוהר שבתאי, קבע בחוות דעתו כי מידת רוחב המעבר בכניסה למחלקה היא 1.30 מטר, ובהמשך המעבר נעשה צר יותר עד לכדי כ-1.05 מטר, "כך שנוצר מעין 'צואר בקבוק' במעבר המשרת סיבוב חולים ומבקרים, כאשר הנכנס בפרוזדור ופניו קדימה לכוון מיטת החולה, יתקשה לראות בזוית עיניו את רגלי הכסא המצויים תחתיו בנתיב ההליכה". בסיכום חוות הדעת סבר המומחה כי "מיקום הכסאות הללו ומבנה הכסאות עם רגליים נטויות כלפי חוץ, הם הגורם למעידת התובעת ואלו מהוים מפגע בטיחותי במעבר" (הדגשה במקור-מ.ב.).
מומחה הנתבעות, המהנדס דויד אופיר, העיד שרגלי הכסא לא בולטים מהמשענת וכי רוחב המעבר החופשי הוא 1.23 מטר ולא 1.05 מטר.
יש להביא בחשבון את עזרת הקרובים, החורגת מהנדרש, בתקופת הנכות הזמנית הממושכת, גם על רקע נסיבותיה האישיות של התובעת המצדיקות עזרה בתקופה זו. לפיכך, פוסק לתובעת פיצוי בסך 20,000 ₪ בגין ראש נזק זה. בהיתחשב בשיעור הנכות הצמיתה שאינו רב ובהיתחשב בתאונה הנוספת שעברה התובעת, שיש בה כדי לנתק קשר סיבתי בכל הקשור לעזרה בעתיד - אין מקום לפסוק פיצוי בגין עזרה לעתיד.
...
בתמונות, שכל צד צירף, קיים לכאורה חיזוק לגרסת אותו צד. לאחר ששמעתי את העדים והתרשמתי מהם ובחנתי הראיות והטיעונים, מוצא אני לנכון להעדיף את גרסת התובעת, לפיה הכיסא לא היה בצמוד לדלפק וכי מיקומו היווה מפגע ומכשול לעוברים במקום.
מכלול שיקולים אלו מובילים למסקנה לפיה יש להפחית אשם תורם בשיעור של 40%.
סוף דבר התובעת זכאית לפיצוי בסך 84,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

תסקירי שירות המבחן: שירות המבחן על נסיבותיו האישיות של הנאשם כדלקמן: הנאשם, כבן 29, רווק, מתגורר עם משפחתו ביישוב כפר מנחם, מהנדס ביניין בהשכלתו ועובד כמפקח בניה בחברת "דקר". משפחתו מונה זוג הורים ושלושה ילדים בני 20 ו-25 שנים, הנאשם הוא הבן הבכור.
אמו, גם כן בשנות ה-50 לחייה, עובדת כמרצה במכללה וסובלת מטרשת נפוצה, מוכרת כבעלת אחוזי נכות מטעם המוסד לביטוח לאומי, אולם מחלתה אינה מורגשת בהתנהלות היום יומית.
ב"כ הנאשם טען, כי הארוע אינו חד צדדי , וכי לאחר קרות התאונה דלק המתלונן אחרי הנאשם ואחיו, עצר הנאשם בצומת כדי להחליף את אחיו בנהיגה והמתלונן הוא שיצא לעברו.
אם כן, בהתאם להוראות הסעיף לועדת האתיקה מסור שיקול-דעת לנקוט באמצעים (לרבות התלייה, ביטול תעודה או ביטול רישום בפנקס המהנדסים והאדריכלים), וזאת אם נאשם הרשום בפנקס המהנדסים והאדריכלים התנהג בצורה שאינה הולמת את כבוד המיקצוע או שנתחייב בדין על עבירה "שיש בה קלון" (ראו גם: סעיף 19א לחוק המהנדסים והאדריכלים, המחייב בית-משפט שהרשיע אדריכל בעבירה פלילית, להמציא למועצת ההנדסה והאדריכלות באמצעות היועץ המשפטי לממשלה העתק מפסק-הדין).
...
לפיכך, בנסיבותיו הייחודיות של מקרה זה, החלטתי להימנע מהרשעתו של הנאשם.
סוף דבר: לאור נימוקיי המפורטים לעיל, החלטתי להימנע מהרשעתו של הנאשם ולהסתפק בקביעה שהנאשם ביצע עבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש, לפי סעיף 380 לחוק העונשין.
באשר לענישה, מצאתי כי היקף שעות השל"צ עליו המליץ שירות המבחן הינו מצומצם באופן יחסי ועל כן החלטתי להרחיבו, כמו כן, מצאתי כי יש להורות על תשלום פיצוי למתלונן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו