לכן, לגירסתו, הוא נקרא באוקטובר 94' על ידי מנהל מרחב י-ם-מר שלמה וייס והוטלה עליו משימה נכבדה "להביא את כל נושא הזמנת ציוד הבנין במרחב י-ם למצב ראלי ז"א כל הציוד המיותר באתרים יוחזר וישאר רק הציוד הנצרך למשימת הבניה".
לגירסת התובע, במשך שש שנים לא ידעו איך לפתור את בעית חוסר הציוד העצום שהיה רשום לכאורה בספרי החברה והנהלת הנתבעת "נקלעה לבעיה גדולה".
לעדותו, דוקא בתקופה בה נקרא למשימה זו עבד בחמישה אתרים בו זמנית:
מג"ב, ממילא השלמות, בנין רב תכליתי, מבנה 134 וגן החיות.
גרסה זו אוששה למעשה בחקירתו הנגדית של התובע, שאישר כי את התוספת האחרונה ("מאשר קבלת הצי'ק תוך שמירה על כל זכויותי") הוסיף שלא בנוכחותו של מר איבס ואף בלא ידיעתו, לאחר שכבר מחק את המילים "ת.ל." והוסיף את התוספת "מאשר חתימתי ללא לחץ".
בתצהירו העיד מר יוליאן ברוך כי לא התעוררה כל בעיה של גניבות או חוסרים של ציוד, אלא העברת ציוד מאתר לאתר, ללא רישומים על כך.
מר ברוך מסר כי לא היתה היתנכלות מצידו לתובע והוא לא ביקש לפטרו.
התפקיד היה חשוב התובע עשה את זה בכמה אתרים על הצד הטוב ביותר ויוצא פועל מזה שאתה רושם מעקב אתה לפעמים גם מתווכח עם מי שקבל את הציוד.
סכום פצויי הפיטורים (100%) עומד אפוא על סך של 136,261 ש"ח.
סך כל ההפקדות על חשבון פצויי פיטורים שהצטברו בקרנות (קרן הביטוח והפנסיה של פועלי הבנין ו"נתיב") עמד על סך של 45,543.85 ש"ח (קרן הביטוח) ו-31,867 ש"ח ("נתיב"), בערכי פדיון.
...
יוטעם כי אין במסקנה זו כדי לפגוע בתוקפו ונפקותו של הסכם סיום העבודה, מיום 22.11.95, שהרי על פי סעיף 6 להסכם היתה למעשה צריכה לעמוד לזכות התובע, במעמד החתימה על ההסכם, אותה יתרת חופשה שלא היה מקום לנצלה על חשבון שכר יולי ואוגוסט 95'.
לפיכך קובעים אנו כי התובע זכאי לפדיון חופשה בשיעור של 53 יום (על פי מספר ימי החופשה שנוצלו בפועל בחודשים יולי ואוגוסט 95' (כעולה מ-נ/3 ו-נ/4) על פי ערך שעת עבודה לאוקטובר-נובמבר 95' (23 ש"ח) כדלקמן:
9,752 ש"ח = 53 יום X 8 שעות X 23 ש"ח סכום זה ישא הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום 22.11.95 ועד למועד התשלום המלא בפועל לתובע.
סוף דבר:
התביעה נדחית בחלקה הגדול והעיקרי, פרט לזכאותו של התובע לסך של 9,752 ש"ח בגין פדיון חופשה שנתית (53 יום), נושא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 22.11.95 ועד ליום התשלום המלא בפועל, על פי הוראות סעיף 68 לעיל.