במישור הרגשי/נפשי ניצפו הפרעות שכללו מצב רוח ירוד וחרדתי, הערכה ובטחון עצמי נמוכים, אשר משפיעים על התיפקוד הקוגניטיבי הכללי.
בהסתמך על קובץ תקנות המל"ל העריך המומחה את דרגת נכותה בשיעור כדלקמן:
25% בגין ליקויים קוגניטיביים קלים, שאינם מגיעים לחומרה של דמנציה, על פי סעיף ליקוי 23 א. (1)(ג), מהם יש לייחס 40% למרכיב אורגאני כתוצאה מחבלת הראש מתאריך 5.2.15, כך שנכותה הנוירולוגית של התובעת מן התאונה הנדונה תעמוד על 10%.
בית המשפט עמד על מעמדו של המומחה בבר"ע (מחוזי חי') 776/06 רז נ' פרוינד (פורסם בנבו), 20.11.06) : "למומחה מטעם בית המשפט מעמד מיוחד, והוא חב נאמנות והגינות מוגברות כלפי בית המשפט, עליו להיות נטראלי ולפעול ללא משוא פנים או ניגוד עניינים, כמי שמסייע לבית המשפט להגיע לחקר האמת, וככזה הוא משמש כזרועו הארוכה של בית המשפט".
וכן ברע"א 1858/08 הדר חב' לביטוח בע"מ נ' גלית אמויאל (פורסם בנבו 9.7.08): "מעמדו של המומחה מטעם בית המשפט הוסדר בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז-1986 (להלן: תקנות המומחים), שהותקנו בעקבות תיקון 5 לחוק הפיצויים. מגמת המחוקק ומחוקק המשנה היתה לאפשר לצדדים ולבית המשפט להסתמך על חוות דעת של גורם עצמאי ואובייקטיבי, במקום גורם, שיש חשש להיותו מוטה (ראו: א' ריבלין, תאונות הדרכים סדרי הדין וחישוב הפיצויים 561 (תשנ"ט) (להלן: ריבלין). כחלק מכך, נקבעו בתקנות הפיצויים הוראות הנועדות להבטיח את קיומו של שיקול דעת עצמאי ואובייקטיבי של המומחה מטעם בית המשפט".
לאור האמור לעיל אני מאמץ את חוות דעתו של המומחה.
בחקירתו בעמ' 65 ש' 27-35 העיד בן דוד כי מבחינת החברה הם רצו בהמשך עבודתה של התובעת, אולם לאחר התאונה מצבה היה קשה, והתובעת תקשרה באמצעות בעלה (עמ' 64 ש' 33-35 עמ' 65 ש' 1-2) העד הסביר כי הכיר כי התובעת והיא לא התכוונה לפרוש, והתאונה היא הגורם בעטיה סיימה את עבודתה, שכן עד התאונה עבדה ללא דופי באופן מושלם (עמ' 65 ש' 22-24).
יש לציין כי לפי מר בן דוד, סיבת הפסקת העבודה הייתה אמנם פיטורים, אולם כך נכתב אך ורק באופן רישמי, כאשר בפועל הייתה זו החלטה משותפת לסיום העסקתה עקב מצבה של התובעת (ראה לעיל).
וראה ע"א 525/74 אסבסטוס וכימיקלים חברה בע"מ נ' פז גז חברה לשיווק בע"מ פד"י ל (3) 281 10.6.76 שם נקבע:
"נזק מיוחד חייב להיטען במפורש ובמפורט. הוא טעון הוכחה מדויקת ואסור לו לשופט להעריכו לפי אומדנו. תובע הטוען כי נגרם לו נזק מיוחד חייב להוכיח לא רק שאכן נגרם לו נזק אלא גם את הקפו או שיעורו."
התובעת טוענת כי נגרמו וייגרמו לה הוצאות כבדות בגין טיפולים רפואיים, נסיעות, ולטיפולים הן בתחום רפואת השיניים והן תחום הנוירולוגיה כאשר מומחה בית המשפט בתחום רפואת השיניים אישר את טפולי השיניים שעברה וקבע כי סביר כי תיזדקק לטיפולים נוספים לפחות פעם נוספת בחייה להחלפת הגשרים.
בס' 8-10 לתצהירה מציינת התובעת כי בזמן אשפוזה בבית החולים שכרו בני משפחתה מטפלת שתסעד אותה, והיא המשיכה בעבודתה אף יומיים לאחר שיחרורה.
...
בנסיבות אלו נחה דעתי כי עזרה כזו היא עזרה מוכרת ע"י הדין בתור ברת פיצוי, אפילו לא הוציא בגינה הניזוק הוצאות, ואפילו הקרוב המסייע לו לא נפגע בהכנסתו שלו כתוצאה מהושטת הסיוע.
בהיעדר פרטים מדויקים ראוי להעריך זאת בסכום גלובאלי, הנני מחייב אפוא, את הנתבע לשלם לתובע בגין ראש נזק זה לעבר ולעתיד סך של 15,000 ₪.
סוף דבר
אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הסך של 205,000 ₪ (במעוגל).