מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטוח המכסה הוצאות רפואיות בגין ארוע לב

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחודש 4/2010 עבר התובע ארוע לב. כתוצאה מכך אושרה לתובע קצבת נכות כללית (להלן: "הקצבה").
דרגת אי כושר העבודה ואחוזי הנכות שאושרו לתובע אצל הנתבע, כדלקמן:[footnoteRef:1] [1: הנתונים לא נילקחו מההחלטה מיום 26.6.2020 לגבי התשתית העובדתית, אלא לפי המסמכים שהוצגו לאחר מכן ולפי הסכמת הצדדים] מועדים דרגת אי כושר עבודה נכות רפואית 1.3.16 – 30.6.16 65% (זמני) 62% (זמני) 1.7.16 – 31.12.17 100% (זמני) 68% (זמני) 1.1.18 – 23.11.18 100% (זמני) 68% (זמני) 24.11.18 – 23.1.19 100% (זמני) 100% (זמני) 24.1.19 – 28.2.19 100% (זמני) 68% (זמני) 1.3.19 – 30.6.19 100% (יציבה) 65% (זמני) 1.7.19 ואילך 100% (לצמיתות) 68% (קבועה) התובע מבוטח במגדל מקפת קרנות פנסיה וקופות גמל בע"מ. בהתאם לדו"ח רציפות מטעם הנתבע, שולמה לתובע קצבת אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה מגדל (להלן: "ההכנסה הנוספת").
מקורות ההכנסה הרלוואנטיים לענייננו – (1) הישתכרות או ריווח מכל עסק או משלח-יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא, או מעסקה או מעסק אקראי בעלי אופי מסחרי; (2) (א) הישתכרות או ריווח מעבודה; כל טובת הנאה או קצובה שניתנו לעובד ממעבידו; תשלומים שניתנו לעובד לכסוי הוצאותיו, לרבות תשלומים בשל החזקת רכב או טלפון, נסיעות לחוץ לארץ או רכישת ספרות מקצועית או ביגוד, אך למעט תשלומים כאמור המותרים לעובד כהוצאה; שוויו של שימוש ברכב או ברדיו טלפון נייד שהועמד לרשותו של העובד; והכל - בין שניתנו בכסף ובין בשווה כסף, בין שניתנו לעובד במישרין או בעקיפין או שניתנו לאחר לטובתו; (ב) שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, יקבע את שוויו של השמוש ברכב או ברדיו טלפון נייד שהועמד כאמור לרשות העובד; .
...
[3: ה"ש 2] [4: עב"ל (ארצי) 15964-01-14 זנגריה – המוסד, (ניתן ביום 5.3.2015)] לא מצאנו ממש בטענת התובע לפיה מעצם הגדרת קצבת אובדן כושר עבודה בסעיף 1 לפקודת מס הכנסה כהכנסה מיגיעה אישית, ניתן ללמוד שמדובר בהכנסה מעבודה.
מדובר בפסק דין אזורי שלא עמד לבחינה בבית הדין הארצי וברי כי המסקנה נכונה לאותו מקרה ואינה רלוונטית לענייננו.
אשר על כן, אנו דוחים את התביעה במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כלשון הנתבעת בסיכומיה, אין מדובר בפוליסת "כל הסיכונים". הפוליסה הנדונה מבטחת חלקית שיפוי בגין הוצאות מסוימות שהמבוטח נאלץ או יאלץ להוציא בגין בריאותו, בעקבות ארועי בריאות שיש סיכון שיקרו לו במהלך תקופת הפוליסה, ושהוגדר בפוליסה שהיא מכסה במקרה של היתממשות "מקרה הביטוח". כך, פוליסת בריאות משפה על פי הוראות הנספחים השונים בגין הוצאות על פעולות רפואיות כגון: מתן תרופות, ניתוחים, השתלות, טיפולים רפואיים אמבולטוריים, טיפולים רפואיים מיוחדים בחו"ל. מדובר בהוצאות של פעולות רפואיות כאמור, שהן תוצאה של אותם אירועים הכלולים ב"מקרה הביטוח", כשבכל נספח קיימת הגדרה של "מקרה הביטוח" המכוסה, המנוסחת כמצב בריאותי שמחייב.
בענין זה ראוי להפנות לשאלה דומה מאוד לענייננו שעלתה בענין ת"א (הרצ') 57501-01-17 פלוני נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (פורסם; 13.8.18), בו קובע כב' השופט יעקב שקד: "אין מדובר בסיכון בריאותי אלא במשאלת לב, טבעית ביותר ומובנת מאליה יש לומר, אשר התובע ובן זוגו הביאוה לכדי מימוש מרצונם ומיוזמתם. זאת, להבדיל ממקרה פיתאומי של ארוע בריאותי, כגון צורך בהשתלה או טפול רפואי בלתי צפוי שלא נובע מרצונו של אדם, אלא דוקא בנגוד לרצונו, ובדרך כלל מתוך מצוקה רפואית אשר נוצרה בפתאומיות (לעניין דרישת הפתאומיות בפוליסת ביטוח שונות ראו: אליאס, עמ' 416-417).
...
אשר על כן, אף שדין התביעה להידחות, אני מוצא להורות כי, בנסיבות ענייננו, הנתבעת תישא בשיעור מסוים מהוצאות התובעים בגין שכר טרחה בתביעה זו, בסך כולל של 15,000 ₪.
אשר על כן, אני פוסק כי: התביעה הנדונה נדחית בזאת.
הנתבעת תשלם לתובעים באמצעות באת-כוחם סך כולל של 15,000 ₪ (כהחזר חלקי של שכר טרחה), שישולם בתוך 30 יום, שאחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בנוסף, שלחה קרנית במסגרת ת.א 37540-01-14 הודעה לצדדי ג', צד ג'1 סאפי, אשר נהג ברכב במועד התאונה (הוא גם כאמור הנתבע 1) וכן כנגד צד ג'2, אחיו של סאפי, ודיע איוב (להלן:"ודיע") (סאפי וודיע יכונו להלן ביחד גם:"צדדי ג'"), שהיה לטענתה, במועד הרלוואנטי לתובענה הבעלים הרשום ו/או הבעלים ו/או המחזיק ו/או מתיר השמוש ו/או מי שלא נקט באמצעים סבירים למניעת נטילתו ו/או מניעת השמוש ברכב מבלי שהיה לרכב ביטוח תקף על פי פקודת ביטוח רכב ו/או מבלי שהביטוח שהיה לו בעת הארוע כיסה את השמוש והחבות הנדונים.
משכך, אין לקבל טענה כללית כי בשים לב ליחסי החברות בין סאפי לתובע ולמנוחים ושאר הנסיבות, ניתן להסיק כי מי מהם ידע כי הרכב נעדר ביטוח או כי השמוש ברכב נעשה ללא רשות, ואיני סבור כי הוכח שחל בעניינינו סעיף 7(2) לחוק הפיצויים, ומכאן שאין לשלול זכאותם של התובע ושל המדינה לפצוי בגין התאונה מכוח סעיף זה. המסקנה היא איפוא, כי התובע והמנוחים לא ידעו עובר לתאונה שהרכב היה ללא ביטוח או שהשימוש ברכב נעשה ללא רשות, ובנסיבות אלו זכאים התובע והמדינה לפצוי מהנתבעים, בהיתחשב גם בכך שהנתבע 1 זנח את הגנתו בסוגיית החבות בסיכומים מטעמו.
מעבר להוצאות הרפואיות עבור תרופות, טיפולים והשתתפות עצמית, נגרמו להם הוצאות אדירות בנסיעות ארוכות לבתי חולים ולמוסדות רפואיים לצורך מעקבים ובדיקות, וזאת מעבר להסעתו לכל מיני מקומות כדי להרגיעו מהלחצים בהם הוא נתון (סעיף 21).
...
נוכח האמור לעיל, גם בהתעלם מנטלי ההוכחה, ניתן להגיע למסקנה כי ודיע, הבעלים של הרכב התיר את השימוש בו לאחיו מבלי לדאוג לכיסוי ביטוחי ולפיכך קמה לו חובה כלפי קרנית מכוח סעיף 9(א), 9(א)(2) וסעיף 7(6) לחוק הפיצויים.
לסיכום צד ג' 1, סאפי, נהג ברכב במועד התאונה ללא כיסוי ביטוחי.
צד ג' 2 (אחיו של צד ג'1), ודיע, הוא הבעלים של הרכב והמחזיק בו כאשר שוכנעתי כי הוא התיר לסאפי לנהוג ברכבו ככלל לרבות במועד התאונה, גם כאשר לרכב לא היה ביטוח.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במקרה מעין זה, בהתאם לפסיקה, נכון לפסוק הוצאות סבירות על דרך האומדנה ו"על הצד הנמוך והבטוח" - לשם שמירה על האיזון הראוי (ראה: למשל: ע"א 307/77, מור נ' עיזבון המנוח שעיה בוץ, פ"ד לב(1) 654; י. קציר בספרו "פיצויים בשל נזק גוף" מהדורה חמישית התשס"ג–2003, עמוד 682 ואילך; ע"א 77/67, מ"י נ' דהאן, פ"ד כא(2) 128; ת.א. (תל-אביב-יפו) 394/98, אלטאוויל אמיר נ' נחמיאס [פורסם בנבו] (2006); ת.א. (תל-אביב-יפו) 1616/04, שרף נ' אסותא - מרכזים רפואיים בע"מ [פורסם בנבו] (2009); ת.א. (ירושלים) 1515/96, יהושוע נ' הסתדרות [פורסם בנבו] (1999)).
לאחר עיון בהוראות הפוליסה שהוצאה על ידי הפניקס, הגעתי לכלל מסקנה, כי פוליסת הביטוח שהוצאה על ידי הפניקס נותנת כסוי בטוחי גם לנתבעים 1-2 בגין הארוע נשוא תביעה זו, וכי אין בסיס לשוני לטענת הפניקס כי כסוי בטוחי זה מותנה בהוכחתה של רשלנות מצד צ"ג 1.
...
סיכום התביעה מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לתובע סך של 279,000 ₪ בצירוף שכר טרחה בשיעור של 23.4%, החזר אגרה כפי ששולמה, החזר שכר העדים כפי שנפסק והחזר הוצאות למומחים - הכול בכפוף להצגת חשבוניות ובתוספת ריבית והצמדה מיום התשלום.
5129371 ההודעה נגד צ"ג 1 נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פוליסת פספורטכארד מציעה לציבור הרחב פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל בסיסית, אשר ניתן לכלול בה מספר הרחבות, כאשר עיקר הכסוי הבטוחי מתייחס למימון הוצאות רפואיות עקב מקרי ביטוח רפואיים בעת השהייה בחו"ל וכן ניתנת אפשרות לרכישת כסויים נוספים, כגון אובדן כבודה או גניבתה, ביטול או קיצור נסיעה, וכיוצא בזה.
במהלך בדיקתו זו, גילה המבקש כי פירוט על הרחבת "מקיף קורונה" מצוי באתר במקום שאינו רלוואנטי כלל למידע האמור וזאת – בחוסר תום לב - תחת פרק "האם יש לך בן מישפחה קרוב שביקר במיון או שהה באישפוז בששת החודשים האחרונים". כמו כן, צוין שם מפורשות כי כסוי מקיף קורונה חל גם מקום בו מדובר על "שינוי כרטיס טיסה עקב התראה על סגר בחו"ל", מצב שאיננו רפואי ודומה למצב אליו נקלע המבקש.
בהתאמה, הסעיפים אליהם מפנה המבקש הם סעיפים הנוגעים להקף הכספי של הכסוי וההוצאות אשר תכוסנה ואולם, אין בהם דבר וחצי דבר באשר לארוע הבטוחי – קרי לשאלה באיזה נסיבות ניתן יהיה לקבל כסוי בטוחי כלשהוא.
...
ביום 22/6/22 ניתנה החלטתי ולפיה חלק מסוים זה של בקשת האישור דנן – הנסב על חובת היידוע אודות רכיב "איתור וחילוץ" – יועבר לפני בית המשפט המחוזי מרכז.
יתרה מכך, לאחר שעיינתי בסעיפי הפוליסה אליהם הפנה המבקש, לא מצאתי ממש בטענות גם לגופם של דברים.
לאור כל המקובץ לעיל, לא מצאתי כי קיימת אפשרות סבירה כי טענת המבקש ולפיה המשיבות מטעות את לקוחותיהן באמצעות הצגת מצגים מטעים ולפיהם הפוליסה מכסה כל תרחיש הקשור לקורונה, תוכרע לטובת הקבוצה.
סוף דבר; אשר על כן – הבקשה לאישור התובענה כייצוגית נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו