עוד הוסיפה הנתבעת, וטענה טענות נוספות, ואף שמרה על זכותה להוסיף לטענותיה לאחר קבלת מלוא המסמכים, לרבות טופס וס"ר חתום על ידי התובע, תיק המישטרה וכיו"ב מסמכים נוספים.
דיון והכרעה
אין חולק, כי מכתב הדחיה נשלח לתובע על ידי הנתבעת, ובמסגרתו נטען כי מהמסמכים שהועברו, עולה שמדובר בתאונה שנגרמה כתוצאה מנסיעה ברכב דו גלגלי ממנוע, כאשר בהתאם לתנאי הפוליסה, הביטוח אינו מכסה מקרים כאלו.
וכך נקבע בעיניין קסליו: "... במקרה שלפנינו - להבדיל מן המקרים אשר נדונו בעיניין הפניקס ובעניין אליהו - מעלה המבקשת טענת סף ולפיה הפוליסה שעליה מבקשת המשיבה לסמוך את תביעתה בוטלה ועברה מן העולם כחודשיים טרם קרות הארוע הבטוחי, בשל אי-תשלום הפרמיה על ידי המשיבה. על נימוק זה אף ביססה המבקשת את מכתב הדחייה. דומני כי כאשר מבטחת מעלה, בתום-לב, טענת סף מסוג זה אין לידרוש ממנה כבר בשלב משלוח מכתב הדחייה להעמיק חקר בטענות חלופיות היכולות לעמוד לזכותה. ממילא אין לידרוש ממנה כי תיכלול במכתב הדחייה את כל הטענות החלופיות אשר יכול ותעמודנה להגנתה אם המבוטח יבחר להגיש נגדה תביעה משפטית... בנסיבות אלה וככל שהמבוטח אכן בחר להגיש תביעה משפטית נגד המבטחת אף איני רואה מדוע יש למנוע ממנה את האפשרות להעלות, לחלופין, טענות הגנה למקרה שטענת הסף שהעלתה תדחה..."
סיכם זאת יפה בית המשפט המחוזי בתל אביב, במסגרת ת"א 39700-11-18, אניסימוב סגנריאטה נ' כלל חברה לביטוח בע"מ [03.07.2019], בפיסקה 23 להחלטה: "אף כי הנחיות המפקח על הביטוח אומצו בפסיקה, הכירה הפסיקה בחריגים להנחיות אלו, כגון: גילוי מאוחר של עובדות; שינוי נסיבות; טענות הגנה שדחייתן תרחיב את מסגרת הכסוי הבטוחי לסיכונים שאינם מכוסים בחוזה; חריג לפוליסה שנימצא בידיעת המבוטח; טענות סף; טענות משפטיות; טענת מירמה; מניעות וטענות הנוגעות לגובה הנזק... בעיניין אסולין נקבע כי אין מדובר ברשימה סגורה וכי ייתכנו נסיבות חריגות שיצדיקו העלאתן של טענות נוספות בבית המשפט מעבר לנטען בתשובת המבטח למבוטח, וכי יהיו אלא נסיבות שהצדק זועק בהן נגד יישום ההנחיה, כגון טענה של מירמה של מבוטח. עוד ראו גם רע"א 3735/14, מנורה חברה לביטוח בע"מ נ' קסליו אירועים בע"מ (22.7.2014), שם קבע בית המשפט העליון, על ידי כבוד הנשיאה חיות, כי כאשר מבטח מעלה בהודעת הדחיה טענת סף בדבר העידר חוזה ביטוח, אין לידרוש ממנו להעמיק חקר בטענות חלופיות שעומדות לו. לפיכך יהיה רשאי להעלות טענות נוספות לגוף העניין בגדרי ההיתדיינות המשפטית..."
טענת סף טכנית, יכול שתתבסס גם על תניה ברורה המחריגה כסוי בטוחי, אליה מפנה המבטחת במכתב הדחיה.
...
התובע תמך את עמדתו על הנחיות המפקח על הביטוח מיום 09.12.98 (להלן: הנחיות המפקח), הקובעות כי: "כאשר נדחית תביעתו של תובע, על המבטחת לפרט את כל נימוקי הדחייה לתביעתו בהזדמנות הראשונה שיש לה ואם לא עשתה כן לא תוכל המבטחת להעלות, במועד יאוחר יותר, נימוק נוסף לדחייה, אותו יכלה לטעון בהזדמנות הראשונה."
וכן על חוזר המפקח על הביטוח מיום 29.05.02 (להלן: חוזר המפקח), שם נקבע כי: "חברת הביטוח רשאית להעלות נימוקים נוספים מעבר לנימוק שהובא לידיעת המבוטח בהזדמנות ראשונה, "רק מקום בו מדובר בעובדות ו/או נסיבות שנוצרו לאחר אותו מועד או אם לא היה ביכולתה של חברת הביטוח לדעת עליהם, במועד בו דחתה את התביעה."
בתשובתה, דחתה הנתבעת את טענות התובע.
מקובלת עלי לחלוטין הקביעה שבת"א (ת"א) 56231/07 אפרים אהרן נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ [28.09.2008], לפיה "אין לצפות מחברות הביטוח כבר בשלב הדרישה לענות במכתב במתכונת של כתב הגנה, דרישה זו אינה סבירה, מה גם שלא לכך התכוונו ההנחיות של המפקח על הביטוח".
כפועל יוצא מהאמור לעיל, לא מצאתי לנכון למנוע מהנתבעת להעלות טענות נוספות במסגרת כתב ההגנה, לאחר שהתובע בחר לפתוח בהליך משפטי למרות טענת הסף של הנתבעת הנוגעת להיעדר כיסוי ביטוחי.
סוף דבר
הבקשה למחיקת סעיפים נדחית.